Mitt spel på fredagen: Båda lagen gör mål i första halvlek mellan Dortmund & Hoffenheim. 3.75 på bet365 . Finns under fliken mål - båda lagen gör mål.

Hos Dortmund saknas fortfarande en viss Marco Reus. Galet stort avbräck för deras del. Däremot ska Mats Hummels vara aktuell för spel. Tror det kan innebära en stor boost för ett lag som haft det så tufft att den näst bäste spelaren i laget kommer in.

Adam Szalai (11/3 och anfallare) är avstängd för Hoffenheim. Men ingen fara på taket för bortalagets del då jag håller flera andra offensiva spelare rätt högt. Volland, Firmino, Modeste m.fl.

Tänkbara elvor:

Dortmund:
Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Kehl - H. Mkhitaryan, Kagawa, GroàŸkreutz - Aubameyang

Hoffenheim:
Baumann - Beck, Süle, Bicakcic, J.-S. Kim - Schwegler, Polanski - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Modeste

Kommentar:
Dortmund ligger osannolikt nog sist i Bundesliga. Vi spelade mot laget förra veckan då laget gästade Frankfurt. Hade lite otur att inte göra mål ens då chanser fanns. I defensiven slaravdes det och gavs bort mål. Innan dess åkte man till London och uppträdde ointresserat men skapade ändå chanser för att göra mål. I förrförra ligaomgången skadade sig reus och 2-0 blev 2-2 mot nykomlingen Paderborn. Resultaten är inte bra och spelet lämnar en del att önska. Visst kan man säga att det är ett krisläge, men jag tycker ändå att de senaste matcherna går att ursäkta till viss del. Även om Reus är skadad får vi inte glömma att det här laget rankades som ett av topplagen före säsongen. Potentialen finns där. Klopp har inte blivit en drummel bara för att hans lag har en kass första tredjedel av säsongen, hans spelare är inte bottenlagsspelare helt plötsligt. Aubameyang, Mkhitaryan, Kagawa m.fl...det finns kvalitet där. Punkt. Statistiskt har Dortmund bara gjort mål i första halvlek i en enda hemmamatch. Men nu vankas det fredagsmatch, Hummels är tillbaka...tror det kan ligga en urladdning i luften. Som alla vet när det gäller Dortmund så är det ju inte laget som faller tillbaka och bara försvarar, framför allt inte mot Hoffenheim.

I motsvarande möte förra säsongen rekade jag ö2 mål (asian) i första halvlek till ett trevligt odds, vilket hittade hem. Den som minns Hoffenheim från i fjol minns nog hur det sprutade mål åt alla håll i deras matcher. Slutade på 72-70 på 34 matcher, osannolika 4,18 mål per match. Mer än något annat lag. Mål framåt och bakåt alltså. Började inte direkt i samma stil den här säsongen, men i de senaste matcherna har vi haft:
Gladbach-Hoff 3-1
Hoff-Köln 3-4
Bayern-Hoff 4-0
Hoff-Hannover 4-3
Alltså...en tillbakagång till resultaten vi såg förra säsongen. I tre av dessa matcher gjorda båda lagen mål i första halvlek (Bayern gjorde två i första halvlek utan att Hoffenheim gjorde något).

I båda mötena i fjol gjorde båda lagen mål i första halvlek. Vi vet att Dortmund altid kommer vara ett lag som är starkare framåt än bakåt, även om Hummels nu återvänder. Fredagsmatch inför gula kurven i den kontext Dortmund nu är i...det kan bli galet. Trevligt då att de har ett målglatt Hoffenheim, med kapabla offensiva spelare, på andra sidan.

De fem senaste mötena mellan dessa lag har innehållit totalt 20 mål. Man ska inte stirra sig blind på tidigare möten, men nog säger det något.

Mot bakgrund av allt jag skrivit ovan...3.75 för att båda lagen gör mål i första halvlek. Det känns högt, det känns lockande och jag hugger.