Stoke - Arsenal
Mitt spel: Stoke mål före 68:00. Finns under fliken mål - tid för lagets första mål.

Den här spelformen gillar jag. Ett kapabelt hemmalag och vi får 75% av matchen på oss att de ska göra mål. Det får mig att klicka ett spel i alla fall.

Läget i lagen:
Stoke saknar Walters (9/3) tveksam. Moses (10/1), Sidwell (6/0), Odemwingie (2/0) out. Tänkbar elva:
Begovic
Bardsley, Shawcross, Wilson, Pieters
N´Zonzi, Cameron
Ireland, Bojan, Assaidi
Diouf

Arnautovic, Adam och Crouch är väl spelare som skulle kunna få minuter också.

Arsenal saknar Walcott, Özil, Wilshere, Debuchy, Arteta,. Frågetecken för Szczesny och Gibbs. Tänkbar elva:

Martinez
Chambers, Mertesacker, Koscielny, Monreal
Flamini, Ramsey,
Sanchez, Cazorla, Oxlade-Chamberlain
Giroud

Statistik:
I åtta av de nio ligamatcher Arsenal har släppt in mål har det målet kommit före minut 68:00.
Stoke har slagit den här linan i åtta ligamatcher. Bland annat borta mot Manchesterlagen och Tottenham.
Inbördes har Stoke klarat sig bra mot Arsenal i den nutida historien. Gjort mål i 6 av 7, klarat den här linan i 5 av 7, där det dock bör nämnas att de misslyckats med att göra mål före 68:00 i de två senaste mötena.

Min kommentar:
Blev push på veckans spel på Arsenal. Grejade inte -1-linan mot Southampton. Tacksam för att de löste insatsen åter, men med tanke på vilka lägen de trots allt hann skapa på tilläggstid känns det lite bittert. Jag skrev i min rek då att Arsenal alltid går framåt för att avgöra vid uddamålsledning snarare än faller tillbaka, det blev väl rätt tydligt i den matchen. I reken skrev jag också att defensiven förbättrats rejält de senaste veckorna. Kanske är det då ologiskt att gå emot här? Njaa.

Visst har Arsenal hållit nollan i tre raka matcher och visst såg det bra ut mot Southampton, då bortalaget skapade väldigt lite sett över 90 minuter. Men, alla lag Arsenal mött de senaste 270 minutrarna har ändå haft sina lägen. Att vi hållit nollan beror dels på Koscielnys intåg i laget och dels på en del flyt. Sen har den oprövade Martinez gjort det bra i målet. Men att det skulle vara en världsmålvakt Arsenal har som tredjekeeper...nja. Han må ha gjort det bra nu, men över tid är han inte bra nog. Stoke saknar en del spelare, men har ändå ett rätt starkt lag de kan ställa på benen. Kommer garanterat pressa Arsenal och göra det svårt. Det är en rätt speciell stämning mellan klubbarna även om inte Tony Pulis är kvar och en sak du kan vara säker på är att publiken på Britannia kommer skapa en rätt het stämning och elda på sina hjältar.

Tufft för Stoke att få med sig noll poäng efter 180 hedersamma minuter på Anfield och old Trafford. Pool avgjorde sent och United kom undan med blotta förskräckelsen. Visade ändå att de kan stå upp bra och har som bekant redan slagit City och Spurs borta. Kanske är det så att Stoke trots allt trivs som allra bäst mot topplagen/spelande lag.

Som alla vid det här laget vet är Arsenal laget i mitt hjärta och jag missar ytterst få minuter av lagets matcher. Min känsla är att vissa spelare sett trötta ut den senaste tiden. Tänker kanske framför allt på Sanchez och Chambers, som fått spela väldigt mycket den senaste tiden. I regel alltid 90 minuter i full kamp, Arsenal har ytterst sällan tagit en 2-0-ledning och sedan gått på halvfart sista 30 den här säsongen. Dessutom svag form på Aaron Ramsey, som verkligen varit usel den senaste tiden. Med Arteta skadad är Flamini den enda defensiva mittfältaren tillgänglig och då är det en offensiv balans på laget. Fem renodlat offensiva spelare och överlöppande ytterbackar. En dags mindre vila och bortamatch på ett fientligt Britannia...det kommer krävas en topprestation om Arsenal ska avgå med tre poäng. Wenger har sina spelare han tror på och några han verkligen inte tror på. Podolski gjorde ett jättebra inhopp mot Southampton, men lär vara lika långr från spel här. Rosickys blanka hundögon blir bara mer och mer ledsna när han tittar längtande mot spelet medan han joggvärmer längs sidlinjen. Alltså; samma spelare får chansen i match efter match, de blir slitna och tillslut kommer en skada.

Tre raka nollor till trots, jag är inte övertygad angående Arsenals defensiv. Även om Koscielny är tillbaka så har inledningen av säsongen visat att det går att göra mål på Arsenal på alla möjliga sätt. Fasta situationer, inlägg från öppet spel, kontringar...Arsenal är ofta väldigt sårbara. På bortaplan mot ett kapabelt Stoke...kan mycket väl tänka mig att Diouf trycker in 1-0 i 17:e.