Tyvärr var det Chicago som vann rivalmötet igår efter att St Louis öppnat matchen på ett strålande sätt och hade två ramträffar första 10 min av period 1. Hawks tog sedan vara på en steal av Marcus Kruger och gjorde 1-0 vilket var en orättvis ledning. Blues kom tillbaka i andra perioden och kvitterade matchen men orkade helt enkelt inte hela vägen och föll ihop aningen i tredje vilket resulterade i att Hawks kunde vinna matchen med 4-1 där Patrick Kane stått för två mål i tredje perioden. Vi biter ihop och kämpar vidare!

Carolina Hurricanes - Washington Capitals

Goalies: Khubobin (confirmed) vs Holtby (probable)

I natt tar Carolina sig ann ett Capitals som ger sig iväg ut på en tre matcher lång roadtrip. Divisionsmöte och två lag som har rätt så svag defensiv i grunden kan öppna upp för en målrik och trevlig historia för oss åskådare!

Carolina gjorde senast en väldigt bra insats hemma mot Nashville då man höll ut och lyckades besegra succegänget med 2-1 efter att Cam Ward storspelat då han motade 33/34 skott. Tyvärr blev han skadad efter matchen och i natt kommer istället Khudobin vakta kassen vilket gynnar bortalaget då han inte alls presterat i år. Carolina har dock efter en rätt svag inledning på säsongen börjat hitta tillbaka till spelet efter att man hade den där 9 matcher långa förlustsviten. Efter det har laget sätt lite bättre strukturerat ut, och nyckeln i natt för Canes blir att hålla sig borta från utvisningsbåset.

Washington förlorade senast mot Vancouver med 4-3 i en underhållande match. Man ger sig som sagt ut på en mindre roadtrip nu och där brukar man i vanliga fall inte vara lika starka som hemma i Verizon Center. I år har man dock varit ungefär lika bra borta som hemma och jag tror man bör ha bra chans att hitta in bakom Canes bur i natt då man brukar trivas bra mot laget. Dessutom när man just nu har ett väl fungerande powerplay finns det i mina ögon goda möjligheter att lösa linan. Canes D är inget att lita på vilket bör öppna upp för en del mål i natt.

Historia

Dessa lag spelar i samma division och det brukar alltid vara roliga matcher då det gäller lite extra. Sett till lagens 10 senaste möten har Capitals vunnit 6/10 samt även löst linan 2.5 mål i 6/10 senaste mötena. Capitals har även vunnit 4 raka matcher borta mot Canes.

Washington: J.Erskine, M.Green, A.Volpatti, D.Orlov

Jag förväntar mig en fartfylld och sevärd match med en del mål. Gillar Capitals Ö 2.5 mål här före ML av någon anledning då jag tror båda lagen har goda möjligheter att gå över och därför spelas: