Arsenal reser under lördagen norrut till Britannia Stadium för att ta sig an Stoke. Stokes fans har inte mycket kärlek för Arsenal (eller för någon annan klubb eller människa för den delen heller), Aaron Ramsey och speciellt inte för Mr. Wenger. Lagkaptenen Shawcross har varit ute i media och påpekat hur laddat det här mötet är för just fansen, och att det i sig påverkar och taggar igång spelarna på planen något oerhört. Något som kommer att gynna spelet. Ska förklara mer strax.

Stokes tre senaste matcher:

United (b) 2-1
Liverpool (b) 1-0
Burnley (h) 1-2

Arsenals tre senaste matcher:

Southampton (h) 1-0
West Bromwich borta (b) 0-1
United (h) 1-2

Inbördes möten från förra året lagen emellan:

Arsenal - Stoke 3-1
Stoke - Arsenal 0-1

Förväntade startelvor (med möjlig modifikation på vissa spelare):

Stoke

Begovic
Bardsley, Shawcross, Wilson, Pieters
Nzonzi, Cameron, Walters
Bojan, Diouf, Arnautovic

Arsenal

Martinez,
Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs
Ramsey, Flamini, Cazorla
Oxlade, Giroud, Sanches

Varför tror jag på en målsnål tillställning då?

Jo, det är Stokes hemmaplan. Och dem möter Arsenal. Och när Stoke möter Arsenal på hemmaplan så är laget tokladdat, och har så alltid varit. Publiken manar på och spelarna ger inte vika i en enda duell, och det är för Arsenals del jobbigt att möta Stoke på bortaplan, både fysiskt och mentalt eftersom man är det laget som har bollen mest men därmed också får ta och måtta en del smällar.

Förutom den så viktiga psykologiska delen så han planens storlek en betydelse. Stokes hemmaplan har en längd x bredd på 100 x 64, medans Emirates Stadium har 105 x 68. Många tror och anser säkert att det kanske inte gör någon skillnad, men om man noga studerar hur matcherna ser ut på Britannia jämfört med på Emirates så är det just den skillnaden att när Stoke försvarar kompakt framför mål så ges Arsenal betydligt mindre ytor och möjligheter till att skapa lägen och komma till chanser än vad dem ges på hemmaplan. Och det har dem tre senaste åren visat sig resultatmässigt (2011: 1-1, 2012: 0-0, 2013: 1-0).

Och matchbilden vet vi alla hur den kommer att se ut. Arsenal kommer att hålla bollen och spela sig runt Stokes försvar, men man kommer att skapa oerhört lite målchanser. Samtidigt kommer Stoke att försöka spela sig runt och hålla i bollen så ofta dem kan nu när dem är under ledning av Mark Hughes, men till största del kommer laget att rikta in sig på sitt kontringsspel. Och även där tror jag att det kommer att vaskas fram oerhört lite chanser, och det motiverar jag med det faktum att Arsenal nu har fått tillbaka Koscielny i sin backlinje, och när han får spela tillsammans med Mertesacker så utgör dem ett av PL:s stabilaste mittbackspar. Vilket också har visat sig då Arsenal hållit nollan dem senaste två matcherna när båda två har spelat. Nu är han visserligen lite halvt tveksam till spel, men Arsenal kommer göra allt dem kan för att få honom spelklar, och det kommer att betyda mycket.

Som sagt, en tillställning där Stokes försvarar kompakt framför eget straffområde och där Arsenal spelar bollen från kant till kant utan att det skapas några mängder med farligheter över 90 minuter bäddar för att den här matchen slutar i en målsnål tillställning. Precis som föregående år tror jag att något av laget vinner med uddamålet, och att det räcker för att U 2,5 skall sitta.

This is the stats tab
This is the post tip