Speltips

Speltips Man City - Everton

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-12-06 18:30 Spela här

Speltips Man City - Everton
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1,95 Speltips: Ö 2,5 & BLGM
2014-12-06 18:30 Man City - Everton Ö 2,5 & BLGM 1,95 Hallberg_GTE

Man City - Everton.
Avspark 18:30 på Etihad Stadium.

Citys tre senaste:
Sunderland (b) 1-4
Southampton (b) 0-3
Swansea (h) 2-1

Evertons tre senaste:
Hull (h) 1-1
Tottenham (b) 1-2
West Ham (h) 2-1

Inbördes möten 2013/2014:
Man City - Everton 3-1
Everton - Man City 2-3

Varför tror jag på Ö 2,5 och BLGM?

Spelet grundar sig väldigt enkelt på hur båda lagen spelar sin fotboll. Både City och Everton har en fotbollsfilosofi som är mer inriktad på anfallsfotboll än försvarsfotboll, och man frångår aldrig några principer i sin filosofi genom att spela på ett annorlunda sätt oavsett om man (som i Evertons fall) spelar borta mot Man City eller hemma mot Burnley. Somliga tycker det är charmigt och somliga tycker att det är lite naivt.

Båda lagens styrkor är som sagt deras spelfilosofi. City har ett litet mer varierat anfallsspel då man ibland överbelastar kanterna och anfaller via den vägen, ibland kombinerar man sig fram centralt i banan mot centrerade försvar och försöka sticka in små nätta djupledsbollar bakom backlinjen och ibland mottar man tidiga bollar både i djupled och på fötter mot Agüero. Everton spelar ett mer possessionspel där man utnyttjar felvänd-rättvänd, positionsbyten centralt och överlappningar på kanterna för att ta sig framåt i banan. Båda spelstilarna involverar många spelare i anfallsspelet och lämnar stora möjligheter för omställningar.

Med det sagt tror jag att vi kommer att få se ett Everton som kommer att vara det något mer bollförande laget och som förr eller senare kommer att knäcka hål på Citys försvar. När även V. Kompany är skadad och inte kommer till spel så ökar dem chanserna ännu mer. City och andra sidan kommer att utnyttja Evertons offensivlusta och brist på organiserat försvarsspel, och med den målformen som man är i nu är jag säker på ett det trillar in minst två bollar bakom Tim Howard.

Till sist, filosofin blottar sig också i statistiken där båda lagen ofta är involverade i målrika matcher. Och tittar man på Evertons matcher så har man gått över 2,5 i 9 av 14 matcher. 8 av dem 9 matcherna har involverat Ö 2,5 och BLGM.
Tittar man sedan på City så ser man att dem gått över 2,5 i 10 av 14 matcher, och att 8 av dem 10 matcherna har involverat Ö 2,5 och BLGM.
Glöm inte heller att förra årens möten som slutade 3-1 och 2-3.


Förväntade startelvor med modifikation:

City:
Hart, Sagna, Demichelis, Mangala, Clichy
Milner, Reges, Toure, Luiz, Nasri
Agüero

Everton:
Howard
Coleman, Jagielka, Distin, Baines
Mirallas, Barry, Osman
Barkley, Lukaku, Pienaar

Lycka till!

Hallberg_GTE - 06 December, 2014, 11:02

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!