Speltips Napoli-Empoli

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-12-07 12:30
Land: Italien
Liga: Serie A
Odds: 2,05
Tips: BLGM
Uddlöst enligt planerna i Liverpool och Sunderland +1,25 in till 1,83. Vore kul att avsluta helgen med en till sköning och valet faller på lunchmatchen i Italien. Napoli-Empoli ska ju i en logisk värd sluta med säker hemmaseger. Men tror det finns risk för underskattning här och Empoli är ett lag som vågar spela fotboll mot alla lag. Rekommendationen blir en bakispizza och båda lagen gör mål.

* Napoli har 16-10 på sex hemmamatcher. Enda nollan kom mot Roma (!).
* Empoli har nätat i 5 raka bortamatcher.

SERIE A
3:a Napoli 13 6 5 2 24 16 8 23
13:e Empoli 13 3 5 5 14 19 -5 14

Napoli hemma
6 3 2 1 16 10 11

Senaste match
Sampdoria-Napoli 1-1 (90+2' Zapata)

Hemmamatcher
0-1 Chievo
3-3 Palermo
2-1 Torino
6-2 Hellas Verona
2-0 Roma
3-3 Cagliari

Empoli borta
6 1 3 2 7 9 6

Senaste match

Coppa Italia
Empoli-Genoa 2-0 (4' Laxhalt, 73' Mchedlidze)

Bortamatcher
0-2 torsk Udinese
2-2 Cesena
1-1 Chievo
1-1 Genoa
1-3 Sassuolo
2-0 seger Parma

Napoli ligger återigen med och kampar om sista Champions League-platsen. En position de nu innehar - och naturligtvis kommer kriga för sina liv för att behålla när säsongen är slut. Stadio San Paolo kommer kräva tre poäng mot lilleputten Empoli och vi kan som vanligt räkna med ett Napoli som stormar (ofta huvudlöst) framåt. Kollar vi igenom deras hemmamatcher ser vi att enda nollan kom mot Roma av alla lag. Annars har de lyckats spela 3-3 mot både Cagliari och Palermo. Bottnar nog en viss underskattning av motståndets kvalitet för båda ö-lagen har vassa spetsar offensivt.

Det har även Empoli. Även om det inte är ett lag som gör 3-4 mål så är det ett offensivt inriktat lag som vågar spela även mot bra lag. Minns den totalt respektlösa premiären mot Roma där de förtjänade mer. De har slagit Lazio och spelat 2-2 mot Milan, så kapacitet finns att slå de flesta lag. Tränaren Sarri har imponerat och med ett löpvilligt och talangfullt lag så gör han väldigt bra ifrån sig. Skulle bli förvånad om Empoli åker ur för jag tycker de har så pass bra eget spel att klara sig. Det finns klassiska anfallare som Maccarone och Tavano att tillgå, men även en spelare som Puccuarelli kan göra skillnad. Kan tänka mig att Empoli försöker sno bollar på mittplan och satsa på att straffa ett ofta naivt Napoli.

Preliminära elvor enligt la Gazzetta dello Sport.

Napoli (4-2-3-1) Rafael - Maggio, Albiol, Henrique, Ghoulam - Gargano, Jorginho - Callejon, Hamsik, Mertens - Higuain

Avbräck: Ordinarie mittbacken Koulibaly (avstängd), Zuniga, Michu, Insigne

Empoli (4-3-2-1) Sepe - Hysaj, Tonelli, Rugani, Mario Rui - Vecino, Valdifiori, Croce - Verdi - Maccarone, Tavano

Avbräck: Guarente, Laurini, Particone, Rovini

SPELTIPS
William Hill kastar ut 2,05 för BLGM och det gillar jag. Empoli kommer som sagt inte spela det klassiskt cyniska bortaspelet som många andra italienska lag gör. Empoli är ett hungrigt gäng som gillar att ställa om och inte brukar visa någon överdriven respekt. Med tanke på att Napoli inte varit särskilt disciplinerat i defensiven på hemmaplan så känns det som en bra chans att Empoli hittar nätet. Samma sak med Napoli naturligtvis. Gazzettan startar med Callejon, Hamsik, Mertens, Higuain och det vore ju sjukt om de blev nollade på hemmabana (3/5 units).

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter
Spela på Napoli-Empoli hos William Hill
Spela nu
LelleSandahl - 7 December 2014 - 01:34
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: