Lilleputten Maribor har stretat emot väl i grupp G och slovenerna har allt i egna händer för att ta sig vidare till Europa League på Schalkes bekostnad. Tyskarna ska ju vara det bättre laget, men Maribor är svårslaget på hemmaplan och kan förlita sig på sitt organiserade försvarsspel och snabba kontringar. Schalke måste i sin tur vinna för att ha chans att gå vidare till slutspelet. Då krävs även att tabelltvåan Sporting förlorar mot Chelsea.
Tycker pressen ligger på tyskarna här och det finns absolut en risk att de går i fällan. Halvtidsresultat 1X (+0,5) spelas.

Grupp G
1 Chelsea FC 5 3 2 0 14 2 12 11
2 Sporting 5 2 1 2 11 9 2 7
3 FC Schalke 04 5 1 2 2 8 14 -6 5
4 Maribor 5 0 3 2 4 12 -8 3

Förra mötet
Schalke-Maribor 1-1 (0-1)

Maribor hemma

CL-kval
Maribor-Zrinjski 2-0
Maribor-Maccabi Tel Aviv 1-0
Maribor-Celtic 1-1

CL
Maribor-Sporting 1-1
Maribor-Chelsea 1-1

* 1X i paus har gått in i samtliga matcher

Schalke borta
Chelsea-Schalke 1-1 (1-0)
Sporting-Schalke 4-2 (1-1)

Helgens matcher
Maribor 4-1 NK Radomlje (Bohar 24 57, Tavares 26, Sallalich 32; Rems 69)
VfB Stuttgart 0-4 Schalke (Choupo-Moting 1 21 61; Meyer 10)

Efter den matiga statistikgenomgången ser vi en tydlig trend i CL. Maribor är svårspelade på hemmaplan och det blir ofta målsnåla matcher. Inte en enda gång har slovenerna gått till paus i underläge, då har de ändå mött flera hyggliga lag som Celtic, Sporting och Chelsea. Till kvällens match snackar coachen om hur Maribor kan spela utan press och uppbackade av hemmafansen är det klart att de kommer vara inspirerade i kväll. Schalkes utgångsläge är lite segt. Tyskarna kan vinna och det kanske ändå inte räcker till andraplatsen, om Sporting skulle lyckas ta en poäng mot Chelsea - som ska rotera på ett par positioner - så är det kört. Då blir det "bara" Europa League. Om målsättningen är EL så räcker krysset för tyskarna här så är tredjeplatsen klar.

Roberto Di Matteo:
- Det är helt avgörande för både oss och Maribor. Jag förväntar mig en taktisk match där små detaljer blir avgörande.

Preliminära elvor enligt uefa.com

Possible lineups
Maribor: Handanovič; Stojanović (Mejač), Rajčevič, Arghus, Viler; Mertelj, Ibraimi, Filipovič, Vršič; Tavares, Zahović.
• Out: none
• Doubtful: Stojanović (broken nose), DerviÅ¡evič (toothache)

Schalke: Fährmann; Neustädter, Kirchhoff, Höwedes; Uchida, Fuchs, Aogo, Höger, Meyer; Choupo-Moting, Huntelaar.
• Out: Draxler (hamstring), Farfán (knee), Goretzka (hamstring), KolaÅ¡inac (knee), Matip (foot), Boateng (ankle), Santana (thigh), Obasi (foot), Sam (thigh)
• Doubtful: none

SPELTIPS
Maribor har statistiken till sin fördel för spelet 1X (+0,5) i halvtid. De har heller inte någon press på sig utan kan fortsätta spela sitt spel och vänta på lägena. Schalke kommer heller inte vllja gå bort sig i inledningen så att man hamnar i en pressad situation där laget riskerar att bli jumbo. Fördel Maribor även vad gäller skadeläget. bet365 ger oss 1,70 för spelet och jag lägger in 4/5 units från spelbörsen min.

Hur lirar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2014-12-10 16.22:28

This is the stats tab
This is the post tip