Speltips Arsenal - Newcastle

SPORT

Fotboll

PUBLICERAD

12/12/2014 14:22

post-img

Arsenal - Newcastle

SPELSTOPP

13/12/2014 18:30

Speltips Arsenal - Newcastle

Polsater

Polsater

Christian Polsäter

PUBLICERAD

12/12/2014 14:22

PUBLICERAD

12/12/2014 14:22

SPELSTOPP

13/12/2014 18:30

SPORT

Fotboll

post-img

Arsenal - Newcastle

18+ Spela ansvarsfullt Regler & Villkor gäller

Odds 2.10
Tips Arsenal -1,5

Jag fortsätter med mina Arsenal-rekar: den här gången backar jag upp mitt lag och spelar Arsenal -1,5.

Många gånger har jag sågat mitt lag, men den här gången tycker jag det är läge att spela stabil hemmaseger. Ska försöka hålla mig lite kortare än vanligt.

För det första möter Arsenal för en gångs skull ett lag med en skadelista som matchar Arsenals. Newcastle har Moussa Sissoko och Steven Taylor avstängda. Viktige förstekeepern Tim Kruul skadad, liksom andremålvakten Robert Elliot. Siem de Jong skadad sedan tidigare liksom Davide Santon. Coloccini fick en smäll senast och var tveksam men kommer förmodligen spela här. Tänkbart lag:

Alnwick
Janmaat, Coloccini, Dummett, Haidara
Tiote, Colback
Cabella, Pérez, Ameobi
Cisse

Uppdaterad skadesituation i Arsenal:

Arsenal har förvisso ett gäng skador de också. Ni kan namnen vid det här laget. Özil, Walcott, Arteta, Wilshere, Ramsey, Koscielny och Monreal är out. Diaby såklart. Chambers avstängd.

Tyvärr kommer alltså Ramsey och Koscielny inte till spel, vilket jag trodde när jag la det här spelet. Utgångsläget med andra ord sämre än jag trodde. Men det kan gå ändå. Frågan är om Debuchy tar klivet in centralt i backlinjen eller om Hayden släpps fram. Jag hade föredragit Debuchy centralt och Bellerin på kanten trots allt.

Tänkbart lag:

Szczezny
Bellerin, Debuchy, Mertesacker, Gibbs
Flamini, Oxlade-Chamberlain
Podolski, Cazorla, Sanchez
Giroud

Trots alla skador är det ett lag som åtminstone på pappret ska klara av Newcastle. Podolski gjorde mål direkt när han fick chansen i veckan. Ramsey saknas, men som hans form varit i år är det inte ett liak stort avbräck som det varit i fjol. Ska bli intressant att se vad Oxlade kan göra centralt på mitten, som ni kanske vet är jag inte hans största fan som ytter då han än så länge gör för få poäng. Men centralt har han varit duktig när han spelat där.

Joel Campbell och Welbeck finns också med. Offensivt finns det alternativ, men som vanligt är det kort om folk på defensivt mittfält och backlinje. Arsenal är vana vid att ha hälften av truppen skadad så förhoppningsvis känns det mindre än vad det gör för Newcastle.


Tabellen:

6. Arsenal 15 6 5 4 24:18 23

7. Newcastle Utd 15 6 5 4 17:18 23

Säsongen 2012/2013 vann Arsenal motsvarande match med 8-3. I fjol blev det 3-0. Då ställde Arsenal upp med följande lag:

Szczesny
Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs
Ramsey, Arteta
Cazorla, Özil, Podolski
Giroud

En elva som jag skulle säga är ganska likvärdig kvalitetsmässigt med den som kommer ställas på benen den här gången. Newcastle hade:

Krul
Debuchy, Coloccini, Williamson, Dummett
Anita, Tiote
Sissoko, Gosling, Gouffran
Remy

Ser man till den elvan kontra vad som nu är tillgängligt...jag skulle säga att den här är minst lika bra, om inte bättre, än det som Newcastle får ihop på lördag. Krul är bättre målvakt, Debuchy är bättre hb, Sissoko är med etc.

I den matchen stod rak seger för Arsenal i 1.25. Jag säger absolut inte att bara för att Arsenal täckt -1,5 de senaste åren kommer de göra detta på nytt, eller att förutsättningarna går att föra över från match till match. Men någonting tycker jag det säger.

Visst, Newcastle har visat bra form de senaste månaderna. Jag var redan när det gick knackigt för dem inne på att det fanns kvalitet, någon kanske minns en misslyckad rek på X2 borta mot Southampton. Förra lördagen besegrades dessutom Chelsea - som pekats ut som oövervinneliga. Imponerande, minst sagt. Men det är en sak att göra bra resultat hemma inför extatiska hemmafans och det är något annat att göra det borta. Tycker även att Newcastle hade lite tur. Chelsea hade många tillfällen att göra mål, men misslyckades ofta i det sista momentet, så det blev aldrig riktigt farligt. Men...

1-10 i hörnor
4-18 i avslut
38-62 i bollinnehav

var det i matchen mot Chelsea. Utan att ta ifrån Newcastle alltför mycket så säger det ändå någonting.

Top level football is about consistency. Det är det topplagen normalt klarar av att leverera och det är det som gör att det skiljer ett gäng poäng mellan lagen till slut. Därför brukar jag normalt sett gilla att gå emot ett av de mindre lagen direkt efter att de fått med sig ett fint resultat. I synnerhet om nästa match är på bortaplan. Jag menar på att ofta är det lite så att en viss hunger och skärpa försvinner, man är inte lika påkopplad efter en sån urladdning. Dessutom spelar Newcastle kvartsfinal i ligacupen nu på onsdag, borta mot Spurs. Kanske kanske kanske finns det ett litet öga på den matchen när det gäller hur laget ska matchas och så vidare. Pardew gillar ju inte Wenger, men han vet att det krävs en topprestation för att få med sig något från Emirates samtidigt som en seger mot Tottenham gör att Newcastle är nära något riktigt stort.

Arsenal kunde äntligen vila lite spelare i veckan. Kändes otroligt välbehövligt att lufta truppen och Sanchez, Cazorla m.fl. fick en vecka utan matcher här. Tror det är oerhört viktigt då flera av de offensiva spelarna som matchats hårt till följd av skadebekymmer sett något slitna ut den senaste tiden. Förra veckan mot Stoke var vi många som spelade mot Arsenal på olika sätt. 20 sekunder tog det för Crouch att göra 1-0 och därefter följde en timmes förnedring. I andra halvlek tog sig Gunners dock in i matchen och hade det inte varit för Chambers vansinnigt korkade röda kort hade det kunnat bli poäng där. Men men. Laget och Wenger buades ut av fansen och det borde ju finnas ett enormt revanschsug inför hemmafansen här.

Arsenals spel har inte kommit igång än, tro mig, det har jag noterat. Men även om jag personligen inte är bästa kompis med Wenger så vet jag att det här laget har kapacitet att vinna enkelt hemma mot alla lag i PL som inte är topp sju. Dit räknar jag Newcastle. Jag var inne på det när Arsenal mötte Southampton i förrförra ligaomgången - Arsenal på hemmaplan, då kan man lika gärna spela -1,5 seller asian -1 som rak, för de kommer alltid att gå för att avgöra matchen. Då spelade vi -1 och ironiskt nog blev det "bara" push då matchen slutade 1-0. Men trots att Arsenals mål kom i 88:e minuten så skapades 2 riktigt bra chanser att göra 2-0 på tilläggstid. Det säger något om hur det brukar se ut.

För första gången den här säsongen följs en CL-match av en hemmamatch i ligaspelet. Dessutom spelades CL-matchen i tisdags den här gången. Någon gång måste det lossna för det här laget. Det finns mycket i många av spelarna, men så gott som aldrig den här säsongen har laget fungerat bra samtidigt. Potentialen finns ändå där och hemma mot Newcastle brukar vi trivas - kanske kan det komma nu?

Jag har förståelse för att andra värderar matchen annorlunda och kanske finner mer värde i exempelvis X2. Arsenal har trots allt varit mindre bra i år och Newcastle har spottat upp sig. Men med tanke på båda lagens truppsituationer, hemmamatch mot ett lag som åtminstone jag rankar som 7-20 i PL (det är mot dem Arsenal spelat in sina poäng de senaste åren) tror jag på en klar hemmaseger. Arsenal har klantat till det så många matcher i ligan att det nu inte finns utrymme för fler poängtapp, bara segrar räknas. Newcastle är såklart motiverat men det är ju inte riktigt do or die-känsla, som det nästan är för Arsenals del. Lagen har lika många poäng nu, men förhoppningsvis skiljer det en del när vi summerar säsongen.

Om ni inte håller med är det fritt fram för debatt i kommentatorsfältet nedan eller på Twitter där jag heter @nokkan21





EDITERAD 2014-12-12 13.22:02

This is the stats tab
This is the post tip

Arsenal - Newcastle

SPELSTOPP

13/12/2014 18:30

Arsenal - Newcastle

18+ Spela ansvarsfullt Regler & Villkor gäller

Odds 2.10
Tips Arsenal -1,5

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
ChrisD -  13 Dec - 12:14
Ja man vet ju aldrig så klart kanske ett jätte bra spel du hittat, och då skall du ha cred för det! Men absolut ingenting som jag hade spelat eller sett värde i för 2.10 hemma hcp! Men lycka till!
Polsater -  13 Dec - 11:45
Chris/
Nej, inte bara tur såklart. Men du slår inte Chelsea utan en del tur. De har ju en mängd avslut från bra lägen för att göra 1-0 och då vinner inte Newcastle den. Tottenham är skit hemma, vilket bevisas av att en mängd lag slagit dem. City var däremot en bra match och helt välförtjänt
Ibra -  13 Dec - 11:27
😂😂😂😂😂😂
ChrisD -  13 Dec - 10:51
Chelsea matchen var orättvis enligt dig! Korrekt? Och det faktum att man slagit Tottenham och Man SHitty på bortaplan är bara tillfälligheter ? 😂
Belminkaric -  12 Dec - 14:26
Spelar X2 på denna.

Polsater -  12 Dec - 14:18
Ruben//
Uppdaterat.
rubensvart -  12 Dec - 13:37
Ramsey missar till 100 %. Koscielny lär inte heller spela. Borde bli Bellerin-Debuchy-Mertesacker-Gibbs istället. Kan kanske vara tänkvärd info innan man spelar här.

Bettingbonusar för nya kunder

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Gratisspelet krediterats när du omsatt din insättning 1x till min. odds 1.80. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor härStödlinjen.se" rel="nofollow" target="_blank"> Stödlinjen.seSpelpaus.se" rel="nofollow" target="_blank">- Spelpaus.se . Regler & Villkor gäller 18+
18+ Minsta insättning för att ta del av erbjudandet är 100 kr. Max bonus är 500 kr. Insättning och bonus måste omsättas femton (15) gånger med min. odds 1.90 inom 60 dagar före ett uttag kan göras. Stödlinjen.se , Spelpaus.se ">Spelpaus.se , Regler och villkor gäller.:
18+. Endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. Maxbonus 500 kr sport- omsättning 6x min 1.8 i odds. Giltig i 60 dagar. Spela ansvarsfullt. I Stödlinjen.se I Spelpaus.se Fullständiga regler och villkor här.
Åldersgräns 18 år | Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr. | Sport: Gratisspel på 120 kr vid första insättningen. Gratisspelet måste spelas inom 60 dagar. Vinster krediteras minus värdet på | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Fullständiga villkor gäller
18+ | 100% upp till 1000 kr med bonuspengar | Minsta insättning är 100 kr | Bonusen på betting har omsättningskravet 6x | Minimiodds på 1,8 | 60 dagar på dig att fullfölja bonusen från din första insättning
18+. Gäller nya kunder. Min insättning 100 kr. Giltigt i 60 dagar | Casino: Maxbonus 5000 kr. Omsättningskrav 20x i Casino & Live Casino | Sport: Maxbonus: 1000kr. Omsättningskrav: 6x på Betting. Min. odds: 1.8 Stödlinjen.se, Spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Fullständiga regler och villkor
Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Rekatochklart Speltips

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Idag
Live
handbollstoken

handbollstoken

19:00

23 Apr

Ystad-Önnered

Handboll - Handbollsligan

Önnered +3.5 mål

2.00

Idag
Live
LelleSandahl

LelleSandahl

19:00

23 Apr

Degerfors - Helsingborg

Fotboll - Superettan

Över 2.5 & BLGM

2.34

Idag
Live
Aston

Aston

21:00

23 Apr

Leicester - Southampton

Fotboll - Championship

BLGM + över 2,5 mål

1.72

Idag
Live
jewertsson

jewertsson

21:00

23 Apr

Lazio - Juventus

Fotboll - Coppa Italia

Lazio +0.25

1.72

Idag
Live
alexsnacke

alexsnacke

21:00

23 Apr

Arsenal - Chelsea

Fotboll - Premier League

BLGM & Ö2,5 mål

1.87

Idag
Live
Stahren

Stahren

19:00

24 Apr

AIK - Värnamo

Fotboll - Allsvenskan

Värnamo över 3.5 hörnor

1.80

Idag
Live
Polsater

Polsater

19:00

25 Apr

Västerås - Mjällby

Fotboll - Allsvenskan

1

2.30

Idag
Live
Polsater

Polsater

19:00

25 Apr

Djurgården - Malmö

Fotboll - Allsvenskan

Över 2,5 mål

1.92

Rekatochklart Poolspel

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Författare Tid & Datum Spel Kategori Pris
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

18:00

23 Apr

Powerplay Tips 23/4 Fotboll
324 kr
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

18:00

23 Apr

Powerplay Tips 23/4

Fotboll

324 kr