Spelade på Manchester United-seger i måndags borta mot Southampton som satt vackert till 2.60-men i ärlighetens namn var det VÄLDIGT orättvist sett till matchbild då United hade 3 avslut och gjorde 2 mål. Ändå starkt såklart att ta tre poäng även när man inte gör en klockren insats. Louis van Gaals mannar är nu uppe i fem raka segrar och är 3:a i tabellen.

Jag känner mig fortfarande inte helt trygg med lagets försvarsspel oavsett om LvG väljer att ställa upp med 3-eller 4-backslinje. Sett virrigt ut stora delar av säsongen och har då ofta räddats av storspel från David De Gea. Offensivt däremot finns det potential. Robin van Persie blev matchvinnare senast med två mål och lär starta tillsammans med Wayne Rooney på topp. Även om han gjorde en svag insats senast har Marouane Fellaini börjat vakna till liv och sparkapital finns också i spanske mittfältskreatören Juan Mata som en bra dag är en fullkomligt fenomenal fotbollsspelare.

Uniteds hemmamatcher i Premier League den här säsongen:
Swansea 1-2
QPR 4-0
West Ham 2-1
Everton 2-1
Chelsea 1-1
Crystal Palace 1-0
Hull 3-0
Stoke 2-1

Alltså hemmaraden 6-1-1 med 16-6 i målskillnad på 8 matcher.

United har under säsongen dragits med stora skadeproblem, men enligt van Gaal på presskonferensen är det nu "bara" Smalling, Shaw, Blind och Di Maria som saknas av den anledningen.

Liverpool då? Efter att ha varit snubblande nära Premier League-titeln säsongen 2013-2014 fick man som väntat en baksmälla.
Till detta finns flera anledningar
*Försäljningen av Suarez
*Skadorna på Sturridge
*Balotelli än så länge ett floppköp
*Flera fronter att fokusera på när det nu även vankats Champions League-gruppspel

Suarez & Sturridge var ju fullkomligt fenomenala tillsammans förra säsongen. Det är inte bara alla mål ifrån dem som försvunnit-även Raheem Sterling som stormtrivdes i deras sällskap har misslyckats med att nå samma höjder den här säsongen och laget har därmed blivit väldigt uddlöst framåt.

Har endast skrapat ihop 21p på 15 matcher och parkerar på en niondeplats. Bortaraden 3-0-4 med 12-13 i målskillnad på 7 matcher. Efter 1-1 hemma mot Basel i veckan fick laget se sig utslaget ur Champions League.

Skadeläge
Sturridge, Flanagan. Frågetecken för Kolo Touré och Mario Balotelli.

Tror ”Red Devils” bör ha god segerchans, men som jag var inne på tidigare har jag större tilltro till lagets offensiv än defensiv och i ett klassiskt ”storlagsmöte” är det trots allt inte helt omöjligt att ett formsvagt Liverpool kan sprattla till.

Jag spelar ”Manchester United över 1.5 mål” till 1.80!

EDITERAD 2014-12-14 01.41:00

EDITERAD 2014-12-14 01.41:30

This is the stats tab
This is the post tip