Speltips

Speltips Chicago Bears - New Orleans Saints

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-12-16 02:30 Spela här

Speltips Chicago Bears - New Orleans Saints
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.95 Speltips: Saints -3
2014-12-16 02:30 Chicago Bears - New Orleans Saints Saints -3 1.95 ChristianB

Dags för Monday Night Football och matchen mellan Chicago Bears och New Orleans Saints. Båda lagen har fem vinster och åtta förluster och normalt sett skulle detta vara en totalt meningslös match för båda lagen. Detta år är dock lite speciellt, då Saints sjukt nog tar över divisionsledningen och taktpinnen i jakten på slutspelsplatsen i NFC South, som har vart ligans absolut sämsta division i år. Bears, som alltså har samma antal vinster som Saints, är dock helt ute ur slutspelsracet. Något som jag tror spelar stor roll ikväll.
------------------------------------------------------------------
Saints head coach Sean Payton visade efter förra veckans storförlust mot Carolina Panthers att han inte kommer att tolerera den typen av spel längre och gjorde ett par drastiska förändringar och hade personliga möten med många utav spelarna. Vissa fick lämna laget och andra blev bänkade. Det var verkligen dags att ta tag i saker och ting, något behövde hända i detta lag. Med tanke på vad som står på spel för detta Saints, både som lag och för spelarna individuellt, så tror jag att det kan få en positiv effekt i denna match.

Bears förlorade också sin senaste match då man fick stryk av Dallas med 28-41. Man har haft det svårt i slutet av säsongen och bara vunnit två av de sju senaste matcherna. Och vinsterna kom mot två av ligans sämsta lag: Minnesota Vikings och Tampa Bay Buccaneers. Med en revanschsugen Drew Brees i Saints så kan Chicagos passförsvar få det riktigt jobbigt om man får spelet att stämma. Chicago är det lag som tillåter allra flest poäng per match, deras passförsvar rankas näst sist i antal yards tillåtna och sist i antal touchdowns tillåtna. Vi vet alla hur Saints anfall kan se ut när det väl stämmer. Trots alla problem i år så rankas faktiskt Saints anfall som nummer tre i antal totala yards, nummer tre i antal passing yards, nummer åtta i yards via marken och nummer nio i antal gjorda poäng. Brees har dock inte riktigt vart sig själv och gjort många misstag och turnovers som man annars inte ser honom göra. Med vetskapen att de är så pass nära slutspelet nu så tror jag att man tar sig samman. Via marken har Chicago däremot vart helt OK i år och rankas någonstans mitt i ligan, Saints kan få svårt att skapa något där. Man måste verkligen få igång sin tight end Jimmy Graham, som inte synts till alls senaste matcherna. Chicago har haft problem att försvara sig mot TE´s tidigare, så det finns god chans att han har en bra match.

Saints försvar har inte vart bättre än Chicagos. Man rankas som nummer tre från botten när det kommer till passförsvar och nummer fyra från botten i springförsvar. Chicago och QB Jay Cutler saknar sitt bästa vapen i passanfallet, Brandon Marshall, vilket är en stor smäll. Nu är det Alshon Jeffrey som tar ledarrollen, och det är denna man som passförsvararna måste stänga ner. Via marker är det såklart Matt Forte som ska göra skadan. Han har dock inte alls fått till det de senaste veckorna och får inga luckor av sin offensiva linje. De lär säkerligen kunna skapa en hel del luckor för honom ikväll dock. Men skulle detta bli en shootout mellan Breed och Cutler så räcker det inte med ett bra springspel.

Jag ger Saints tipset i detta möte då de är laget med bäst potential framåt och en slutspelsplats i sikte. Saints -3 ger oss 1.95 gånger pengarna och jag biter på den!

ChristianB - 15 December, 2014, 13:50

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
haller - 2014-12-15 21:55:09

Jag är helt enig i detta! Både klass och motivation på Saints sida i den här matchen och Saints är dessutom bättre borta än hemma.

Jag som älskar Amerikansk Fotboll uppskattar dina rekar och ska försöka bidra med en del själv!

Själv tror jag Patriots tar hem det i år med Packers som utmanare. Packers förlorade dock hemmafördelen nu senast och det kan stå dom dyrt....