Speltips Adelaide - Perth Glory

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-12-16 09:30
Land: Australien
Liga: FFA Cup
Odds: 4.20
Tips: Adelaide & BLGM
Finalen är äntligen här!
Lagens väg till finalen.....

Adelaide United
-
1-0 Wellington
2-0 Brisbane
3-1 Sydney
3-2 CCM

Perth Glory
-
2-0 Newcastle Jets
4-1 St Albans Saints
4-2 Melbourne Victory
3-0 Bentleigh Greens

Helt välförtjänt har lagen tagit sig hela vägen hit, inget snack om den saken!

Och nu återstår det bara finalmatchen som kommer att avgöra vilket lag som kommer att skapa historia. Och det är relativt svårt att säga på rak arm vilket lag som vinner, för det handlar verkligen om två lag som är för tillfället hetast i A-League tillsammans med Victory och Sydney.

Formmässigt ser det bra ut för båda lagen, även fast Adelaide sjabblade bort tre poäng den gångna helgen mot Brisbane vilket innebar säsongens första hemmaförlust. Tankarna var kanske på den här matchen..... Man vilade trots allt backen Boogaard och den offensivt skicklige Carrusca, just för den här matchen. Och båda är fullt redo här, vilket är oerhört viktigt för laget.

Perth Glory är också riktigt bra för tillfället och kommer till denna drabbning med en 2-0-seger över Newcastle Jets. Laget är fortsatt obesegrade på hemmaplan och har enbart en förlust denna säsong - som kom just mot Adelaide på bortaplan. 2-0 då och utan någon vidare chans. Annars har Glory verkligen överraskat hela Australien med sin fantastiska spelidé och är i detta nu välförtjänt ligaetta.

När det gäller skadeläget i lagen ser det väldigt ljust ut.
Adelaide saknar fortsatt mittbacken Malik som nu missat några matcher på raken. Stort avbräck, inget snack om saken. Såg vi inte minst mot Brisbane. Men då saknades Boogaard också, och med den sistnämnde klarar sig Adelaide hyfsat bra defensivt sett.

Perth Glory har en skadefri trupp om man bortser från Hersi som ådrog sig en skada för några veckor sedan som tyvärr håller honom borta från spel säsongen ut. Glory har klarat sig hyggligt utan honom, men är trots allt ett avbräck offensivt sett. Tampas inte med några andra skador och kan komma till start med bästa möjliga manskap.

En final är alltid en final. Det kan se annorlunda ut än vad det egentligen hade gjort. Nervigt och spänt. Mycket står på spel. Man vågar inte riskera så mycket som man egentligen hade vågat riskera. Det ska man alltid ha klart för sig. Men sen är det också det att om det kommer ett tidigt mål, så vips är det helt andra bullar som gäller. Misstag och BAM! Och försvarsspelet är inte 100% i något av lagen, och jag tror helt klart att båda lagen kan utnyttja varandras svagheter.

Matchen spelas på Coopers Stadium, Adelaides hemmaplan. Där laget, bortsett från Brisbane-matchen, inte förlorat på evigheter. Matchen spelas just där för att det mer rankade laget ska ha en fördel. Även fast det är en final, bör man ha i åtanke att Adelaide faktiskt spelade ut Perth Glory för någon månad sedan och vann med 2-0. Liknande startelvor är att vänta. Bara att mittbacken Malik saknas denna gång som kan ge hopp om ett Perth Glory-mål, vilket jag givetvis tror att dom lyckas med. För jag blev verkligen inte imponerad av Adelaides defensiv senast. Men så har vi även Perth Glory, som med sina offensivt ställda ytterbackar, har försvarsspelet som en liten akilleshäl, får det oerhört svårt att hålla tätt. Perth Glory blir allt som oftast tillbakatrycka ju längre matchen lider, speciellt om man har tagit en ledning. Och här kommer man definitivt vara det mer tillbakatrycka laget i och med Adelaides fördel av hemmaplan och för att man helt klart är det mer bollskickliga laget.

Troliga startelvor:
Adelaide
Galekovic; Elrich, Boogaard, McGowan; Goodwin, Jeggo, Isaias, Carrusca, Mabil, Cirio; Djite

Perth Glory
Vukovic; Risdon, Djulbic, Thwaite, Jameison; Griffiths, D.Silva, Nichols, Marinkovic, Garcia; Keogh

När det gäller oddsen är bolagen ganska rätt ute. Jag ger Adelaide en fördel här av hemmaplan, och lägg därtill segern senast när Perth Glory kom och gästade Coopers Stadium. Procenten 60-40%.

Jag tror på en jämn match som resulterar i flera mål, trots att det är en final. Lite skakiga försvar i båda lagen, samtidigt som lagen verkligen har kvalité i offensiv väg. Båda lagen kan utnyttja varandras kanter då Adelaide spelar lite av en trebackslinje medan Glory fyller på rejält med sina ytterbackar.
Adelaide drar hursomhelst det längsta strået och i o m att jag tror på en målrik tillställning så finner jag mest spelvärde i detta spel:

Spel: Adelaide & BLGM @ 4.20 - @William Hill - 5/10 U

Slutresultat: 3-1 @ 15.00 - 1/10 U

Jag tror definitivt på relativt många hörnor från båda lagen, men hörnspelen finns inte ute än, konstigt nog. Vi tar det på liven.

Lycka till!

Mvh Master.
Spela på Adelaide - Perth Glory hos William Hill
Spela nu
master - 15 December 2014 - 18:52
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
presidenten - 2014-12-16 06:06

Jag kör perth + ö 2.5 såg båda spela i helgen och perth såg mycket vassare ut

Belminkaric - 2014-12-16 01:02

Du åker

Jules13 - 2014-12-15 21:56

Hittade tack ändå! :)

Jules13 - 2014-12-15 21:54

Vart finns det spelet på bet365?

master - 2014-12-15 20:32

Aulawablen
Lycka till i så fall! Fint odds, uppemot 6-7?

Aulawablen - 2014-12-15 20:17

Tror jag kör Perth +BLGM!

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: