I dag väljer jag en typ av spel som jag inte kör särskilt ofta. Jag kör Golden State +0,5 (FÖRSTA QUARTERN) i bortamatchen mot Memphis Grizzlies. (1.95 på Unibet .)

Golden State är som bekant glödheta. De har vunnit 16 raka matcher inför nattens match mot Memphis. Guarddoun Stephen Curry och Klay Thompson är i väldigt bra form. När GSW besegrade New Orleans i söndags stod Curry och Thompson för 63 poäng.

Memphis hade en tuff helg när de på lördagen besegrade Charlotte först efter dubbel förlängning. På söndagen ställdes de mot NBA-jumbon Philadelphia, och även då krävdes förlängning innan Memphis kunde fixa segern.

Att utse en vinnare här är väldigt svårt. Golden State är uppenbarligen det laget som kommer till matchen med bäst självförtroende. De är heta och har bäst form. Men det är samtidigt en väldigt tuff match för GSW. Kanske kan tunga Memphis dra ner på tempot och kriga till sig en fin seger. Jag avstår dock både hcp- och ML-spelen.

Men eftersom Golden State är så pass heta just nu så räknar jag med att de kommer att börja nattens match bra. Vi såg i lördagens match mot Dallas hur heta Golden State kan bli om de får de första skotten att sitta. Om Curry eller Thompson börjar matchen bra så kan det ramla i en hel del poäng innan första vilan.

Min känsla är alltså att formstarka och inspirerade Golden State kommer att börja matchen bra. Men det finns även statistik bakom mitt val att spela. Golden State snittar 28 poäng i första quartern den här säsongen. Bara Cleveland har gjort fler poäng per 1Q. Memphis hittas först på plats 21 av 30 lag i den kategorin.

Om man tittar på gjorda poäng jämfört med insläppta poäng (i första quartern) så har GSW ett snitt på +2,5. Medan Memphis har +0,9.

På hemmaplan har Memphis ett lite bättre snitt. Där snittar de +1,6. Men Golden State har +3,9 på bortaplan - vilket är bäst i hela NBA.

Statistiken visar dessutom att Memphis SÄMSTA QUARTER ÄR DEN FÖRSTA.

Känslan och statistiken talar för en bra GSW-start. Jag tycker helt klart att det är värt ett spel.

Spelar alltså: Golden State +0,5 (FÖRSTA QUARTERN) till oddset 1.95 på Unibet .
Units: 3/5.

------

Lägger till en dubbel:
Dallas -2,5
New Orleans -2,5
Odds: 1.93 ( bet365 )
Units: 3/5.


EDITERAD 2014-12-16 22.16:02

This is the stats tab
This is the post tip