Speltips

Speltips San Antonio Spurs @ Dallas Mavericks

Sport: Basket Spelstopp: 2014-12-21 02:30 Spela här

Speltips San Antonio Spurs @ Dallas Mavericks
Land: USA Liga: Liga
Odds: 1.83 Speltips: Mavs ö107p
2014-12-21 02:30 San Antonio Spurs @ Dallas Mavericks Mavs ö107p 1.83 ruckablaow

Äntligen börjar vi rulla in i min favoritdel av året med pepparkakor, julmust och adventsljusstakar (personlig favorit). Men pricken över i i juletider måste vara dessa fantastiska sportsevenemang som inträffar. Och såklart transfers och rykten och annat smaskigt.

Det var nog faktiskt lite av en chock för dem flesta när Dallas Mavericks belåtet presenterade sitt nyförvärv i Rajon Rondo som alltså lämnar sin första NBA-klubb Boston Celtics efter 8 år och 1 ring. Visst har Rondo alltid varit en vinnarskalle, men han har på något sätt försvunnit från radarn de senaste par åren i och med en brutal dissekering av Celtics där man skeppade ut veteranderna, och stommen i Celtics som gav dom mästerskapstiteln 2008. Pierce och Garnett skickades före 13/14-säsongen till Brooklyns nya ryssbygge (troligtvis för pengar), och Ray Allen hade säsongen innan bestämt sig för att han frös i Boston, och drog sig till sydligare breddgrader för att vinna ett mästerskap med Miami istället.

Så Rajon Rondo då? Pointguarden som snittat mest assist i hela NBA som blivit extremt nära vän med både Garnett och Pierce skadade sig och uteblev majoriteten av både 12/13 och 13/14 och hamnade därför under radarn i och med att Boston numer bestod av orutinerade unga spelare och laget började gå sämre och sämre.

Personligen blev jag glad när jag hörde att transfern blivit officiell. Rondo har varit en av mina favoritspelare länge och att han ska sitta fast i detta underpresterande och rent av dåliga lag är inte rättvist när man ser till de kvaliteter som han besitter.


San Antonio Spurs har jag backat i en tidigare rek som satt fint. Till kvällens möte är dock förutsättningarna dag och natt mot detta lags fulla kapacitet.

-Det är 3e matchen på 4 dagar
-2 senaste matcher har gått till trippel(!!!) overtime
-Båda övertidsmatcherna förlorades
-Båda matcherna spelades på hemmaplan
-Ikväll blir det andra matchen i back-to-back
-Tony Parker har missat 7/8 och kommer troligtvis inte tillbaka ikväll
-Tim Duncan (38 år gammal) har spelat 90+ minuter på de senaste 2 matcherna och kan komma att vilas ikväll
-Kawhi Leonard är "questionable" efter att ha missat de senaste 2 matcherna.
-Nästa 2 matcher är mot Clippers och Thunder


Listan på problem för Spurs är bara för lång för att de ska kunna åka ner till Dallas i en back-to-back och ta med sig något hem, och även om 10.5 är en rättvis lina, så lägger jag av princip inte såna spel längre.

Istället ser jag till Dallas senaste hemma matcher:

Dallas Mavericks 109 - 102 New York Knicks
Dallas Mavericks 106 - 118 Phoenix Suns
Dallas Mavericks 125 - 102 Milwaukee Bucks
Dallas Mavericks 112 - 107 New Orleans Pelican
Dallas Mavericks 98 - 105 Golden State Warriors

Dallas snittar på säsongen 110p/game framåt, och jag har bara fruktansvärt svårt att se ett stärkt lag med Rondo, som precis fått riktiga förhoppningar om att vinna en sista ring till Dirk innan han lägger av, ha några problem mot ett gammalt lag med otroliga avbräck, extremt tufft spelschema bakom och framför sig ska kunna sätta nåt speciellt emot detta.

Dallas Mavericks ö107p - 1.83

ruckablaow - 20 December, 2014, 19:48

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!