Speltips

Speltips Excelsior-Ajax

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-12-21 14:30 Spela här

Speltips Excelsior-Ajax
Land: Holland Liga: Eredivisie
Odds: 2.05 Speltips: 2 -1.5
2014-12-21 14:30 Excelsior-Ajax 2 -1.5 2.05 RalleArvid

Av reaktionerna på planket och twitter att döma blev ni ungefär lika nöjda som jag över att West Ham gjorde vad jag förväntade av dem under eftermiddagen vilket betydde att jag satte West Ham över 1.5, den raka ettan plus handikapp-ettan -1.5. En fin tidig julklapp som nu gör att vi alla har kapital att spendera på ett annat HCP-spel under söndagen.

Förutom en vinst i cupen senast har Excelsior förlorat tre raka hemmamatcher och på dessa släppt in osannolika 13 mål. På de två senaste ligamatcherna inför hemmapubliken har man släppt alltså släppt in 10 mål och har 2-10 i målskillnad. I ligan har man sex raka utan seger och har släppt in 18 mål.

Ajax tog till skillnad från Excelsior inte så allvarligt på cupen och åkte ut mot Vitesse (Chelsea) men när man har motivationen och intresset i de turneringar som betyder något (ligan och Europaspelet) har det gått oerhört väl på sistone. Tre raka segrar och 12-1 i målskillnad. Visserligen lyckades man inte knipa en åttondelsbiljett i Champions League men detta som en följd av oerhört tuff lottning och man var inte långt bakom elefanterna PSG och Barcelona även om det till slut skilde åtta poäng till PSG. Man kryssade hemma mot Zlatans gäng och 4-0 mot APOEL visade att man fortfarande är en klart habil kandidat ute även i Europas finrum.

Ajax ligger på andra plats och måste vinna för att haka på PSV uppe i toppen som har en match mer spelad och sju poäng till godo. Ajax har bäst form i hela ligan och anledningen att man halkat efter PSV är att man förlorade två matcher i rad i början av säsongen, sedan dess har man nio segrar, tre oavgjorda och noll förluster.

Ajax precis som egentligen alla andra topplag vet inte hur man spelar på ett resultat och är inte heller intresserade av att lära sig detta. Man kör så länge domaren tillåter att köra och bryr sig inte om att slå av på takten bara för att man leder med tre-fyra bollar. Detta har nu lett till att man smått otroligt på de sju senaste ligamatcherna både hemma och borta inte bara har vunnit utan vunnit med minst två måls marginal sex gånger.

Mot Excelsior har man dessutom vunnit med TRE mål eller mer fyra gånger av de fem senaste mötena (undantaget var en 2-2match 2010).

Frank de Boer talade ut efter förlusten i cupen senast och tryckte stenhårt på hur viktig den här sista matchen är innan juluppehållet för att haka på PSV och det faktum att han tagit ut exakt samma trupp som spelade senast i cupen skvallrar om två saker: han har inga nya skadebekymmer att tvingas ta hänsyn till men framförallt: ingen av spelarna kommer våga visa något annat än revanschlusta och stort krigarhjärta innan de går på ledighet.

Jag får oerhört starka känslor för att Ajax klarar det här med -1.5 handikapp.
bet365 erbjuder 2.05 för det och det är absolut taget.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 20 December, 2014, 22:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
wannaben - 2014-12-21 14:48:30

Ryggar!

grandgoals36 - 2014-12-21 14:35:42

Rygg!

LazyLoop - 2014-12-21 05:34:35

ryggggggggggggggg