Speltips

Speltips New Orleans Saints - Atlanta Falcons

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-12-21 19:00 Spela här

Speltips New Orleans Saints - Atlanta Falcons
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.90 Speltips: Saints -6
2014-12-21 19:00 New Orleans Saints - Atlanta Falcons Saints -6 1.90 ChristianB

Min senaste rek, där jag tippade Saints som vinnare över Bears, satt som det skulle och vi kunde inkassera ett par units. På söndag tar samma Saints emot divisionsrivalen Atlanta Falcons hemma i sin Superdome, och jag tror på ännu en seger i jakten på slutspelet.
-------------------------------------------------------------------

New Orleans Saints gick efter segern mot Chicago senast upp som divisionsledare före Carolina Panthers. Man är en halv match före Carolina och en match före Falcons. Man behöver därmed en seger i denna match för att inte tappa ledningen. Man såg ut som ett nytänt lag senast efter att en mycket besviken coach Sean Payton ruskat om i laget. Laget såg ut att klicka bättre både offensivt och defensivt och jag både hoppas och tror att det är något som håller i sig.
Falcons har två raka förluster i ryggen efter att först förlorat mot Packers med 37-43 och senast mot Steelers med 20-27. Det var två kostsamma förluster som kan ha kostat en slutspelsplats. Man måste vinna denna match för att ha fortsatt chans till slutspel.

New Orleans 6-8-0
Carolina 5-8-1
Atlanta 5-9-0
Tampa Bay 2-12-0

Saints på hemmaplanen brukade vara ett, nästintill alltid, vinnande koncept. I år har man dock inte övertygat lika mycket. Kanske kan fansen bidra med ett extra stort stöd nu när man har gnistan tillbaka och toppar divisionen i jakten på slutspelsplatsen. Försvaret lyckades stå emot riktigt bra senast mot Bears och tillät inte en enda poäng de tre första kvartarna. Offensivt gjorde man fortsatt en del misstag som kostade poäng, men man verkade få igång tight end Jimmy Graham, som vart osynlig i de två matcherna innan det. Han är på väg tillbaka från en axelskada och bör bli bättre för varje vecka. Ett otroligt viktigt vapen för Brees vid third down och i red zone. Även om Saints försvar såg bra ut senast efter all förändringar av caochstaben, så har man inte imponerat tidigare i år och näst sämst i ligan när det gäller antal yards tillåtna, bara ett lag är sämre: Falcons.
Falcons får ingen press på motståndarens QB, vilket är dåliga nyheter med en passare som Brees på andra sidan. Han kommer att ha mycket tid på sig, speciellt om de kan få igång ett bra springspel mot det 19e rankade springförsvaret.

Saints har dock det näst sämsta springförsvaret i ligan sett till antal yards och lär släppa till en hel del själva om de inte rycker upp sig. Falcons running back Steven Jackson lär få en del yards via marken och göra jobbet lite lättare för QB Matt Ryan. En stor nyckel i denna match är receivern Julio Jones, som med största sannolikhet missar även denna veckas match. Han missade förra veckans match på grund av skada och har inte ens vart på träningsplanen på två veckor. Det är det absolut största och farligaste vapnet Ryan har, så han kommer att vara väldigt saknad. Det skulle då vara upp till Roddy White och Harry Douglas att stå för merparten av passmottagningarna. En av dessa kommer att ställas mot vasse Keenan Lewis, som kommer göra sitt bästa för att ta bort ytterligare ett vapen. Jag tror att Saints försvar fortsätter att visa styrka i denna match.

Saints har vunnit sju av de åtta senaste mötena på hemmaplan och jag ser ytterligare en seger komma här. Jag spelar Saints -6 till 1.90 gånger pengarna.

EDITERAD 2014-12-21 02.00:53

ChristianB - 21 December, 2014, 02:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!