Speltips Norge - Spanien

Sport: Handboll
Spelstopp: 2014-12-21 18:00
Land: Internationellt
Liga: EM-Damer
Odds: 1,72
Tips: Norge -1,5
Idag smäller det, EM-final för damerna i handboll. 18.00 i TV4. Det är det här som vi handbollsintresserade har väntat på. I årets final ställs det meriterade Norge som varit favorit till guldet sedan turneringen började mot uppstickaren Spanien som via ett bra försvars- och målvaktsspel tagit sig hela vägen till final. Dessa båda lagen möttes tidigare i turneringen och då vann Norge med 29-26.

För er som är handbollsintresserade så spelar de svenska damerna bronsmatch som en liten uppladdning inför den stundande finalen. Bronsmatchen mellan Sverige och Montenegro börjar 15.30 i TV4.

Jag hoppas att min goda form håller i sig då jag har fyra vinster på de fyra senaste rekarna.


Norge
Var ska man börja med detta underbara handbollslandslag? Norge har varit i toppen av inte bara europeisk handboll utan även i toppen av världshandbollen i flera år nu. De har ett väldigt rutinerat lag med många bra spelare och det är snarare kollektivet som sticker ut än någon/några enskilda spelare. Trots att de bland annat saknar sina två bästa alternativ på målvaktsposten så har de ändå ett bra lag i denna EM-turnering.

Spelare som Heidi Löke (spelar mittsexa och är om inte världens bästa damhandbollsspelare så en av de absolut bästa), Nora Mörk (spelar högernia och är en fröjd för ögat på mer än ett sätt om man säger så), Alstad (spelar vänsternia/mittnia), Herrem (spelar vänstersexa), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (spelar högersexa och är en av mina personliga favoriter då hon är otroligt säker i läget). Det finns fler bra spelare i det norska landslaget men jag väljer att nämna några för att inte bli allt för tjatig.

Norge har varit outstanding i denna turnering om man bortser från den betydelselösa matchen som de spelade mot Ungern (då Norge redan var klara för semifinal inför sista rundan och förlorade mot Ungern med 29-25). Jag är helt övertygad om att Norge vilade upp sig inför semifinalen då de spelade mot Ungern, något annat vore väldigt konstigt.

De har slagit följande lag än så länge i detta EM:

Rumänien med 27-19
Ukraina med 34-23
Danmark med 27-21
Spanien med 29-26!
Polen med 26-24
Sverige med 29-25


Spanien
Detta lag har, som sagt, tagit sig hela vägen till final tack vare ett underbart försvars- och målvaktsspel i framför allt de två senaste matcherna (mot Danmark och Montenegro där de endast släppte in 22 och 18 mål i de matcherna). Det kommer förmodligen se annorlunda ut idag då de möter det bästa laget i turneringen anfallsmässigt. Spanien är precis som Norge ett lag som står för ett väldigt bra kollektiv och som inte direkt lutar sig tillbaka på en bra spelare utan de spelar som ett lag. För att ändå nämna några spelare i det spanska laget som sticker ut en aning så är dessa enligt mig följande: Mangue, Pinedo, Pena, Cabral och Martin. Kanske framför allt Martin som är riktigt duktig på sin kant och även säker i straffsituationen.

Spanien har i mina ögon spelat upp sig allt mer ju längre de gått i denna turnering. Dock tycker jag att ett lag som Norge blir ett för tufft motstånd för detta Spanien att rå på i en EM-final. De imponerade dock i semifinalen mot Montenegro där de ledde ganska bekvämt inför de sista minuterna men tappade då den bekväma ledningen och vann till slut knappt med 19-18.

Spaniens resultat i detta EM:

Polen 29-22 (vinst)
Ryssland 25-24 (vinst)
Ungern 27-26 (vinst)
Norge 26-29 (förlust)
Rumänien 20-22 (förlust)
Danmark 29-22 (vinst)
Montenegro 19-18 (vinst)


De båda lagen som nu ställs mot varandra i finalen har ju som sagt mött varandra tidigare i turneringen och då vann Norge med tre bollar. Jag anser att Norge, precis som Spanien, har blivit bättre ju längre turneringen gått (om man bortser från ”slapp”-matchen mot Ungern) och jag tror att Norge kommer vinna denna final ganska bekvämt till slut. Det viktigaste för Norge kommer bli att försöka hålla uppe det höga tempot med kontringar och snabba omställningar. Självklart även att de får hål på Spaniens duktiga målvakt Navarro. Samt även att de håller en hög nivå i sitt spel matchen igenom och inte hamnar i några ”sämre perioder” i delar av matchen (ungefär som de gjorde i semifinalen mot Sverige där de lät Sverige krypa ikapp lite). Norges fart slår Spaniens tyngd i den här finalen samt att Norge har mer rutin och erfarenhet av att spela sådana här finaler.


Jag tror att Norge står som segrare med 2-5 mål i den här finalen till slut och jag väljer ett lite fegare spel idag och kör på Norge -1,5 @1,72 och jag investerar 7/10 units på de norska damerna.

För er som vill ha lite högre odds så råder jag er att antingen lira Norge -2,5 @2 eller att ha med Norge -1,5 @1,72 som dubbel- eller trippelvirke.

Vi håller tummarna för att de norska damerna (även kända som världens snyggaste landslag) fortsätter att leverera deg åt oss =)


Lycka till boys!

Följ gärna mig på twitter för fler spel och annat @WestherAnton

Spreadsheet för mina rekar här på rekatochklart: http://www.spreadsheet.se/westahbalonmano


EDITERAD 2014-12-21 10.27:57

EDITERAD 2014-12-21 10.34:07
Spela på Norge - Spanien hos Unibet
Spela nu
Westah - 21 December 2014 - 10:34
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: