Speltips

Speltips Sunderland-Hull

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-12-26 16:00 Spela här

Speltips Sunderland-Hull
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2.05 Speltips: 1
2014-12-26 16:00 Sunderland-Hull 1 2.05 RalleArvid

Då är det äntligen dags. Boxing day. Med allt vad det innebär. Jag hade redan tidigt i år klart för mig vilket spel som kommer gälla som huvudspel under annandagen från Premier League.

Så här är det: Det går att se på Sunderland på två sätt, antingen stirrar man bara sig blind på bristen på segrar eller tittar man lite djupare än så (vilket jag rekommenderar) och ser då ett lag som bara förlorat en enda match på åtta matcher trots att man har haft nästintill det svåraste spelschemat som möjligt är. Man har kryssat borta mot Liverpool, kryssat mot Chelsea och kryssat mot Everton samt West Ham och dessutom nu senast vunnit mot ärkerivalen Newcastle och ja, Gus Poyet är en kandidat till decembers bästa tränare om han bara sköter sina kort rätt mot Hull.

Hull då, ja de hade en fin start på förra säsongen som gjorde att de princip hade klarat kontraktet redan vid den här perioden förra året. De tog sedan bara 14 poäng på andra halvan av säsongen och slutade precis över nedflyttning. Nu har Steve Bruce fortsatt med samma katastrofala form trots en rad tunga värvningar och man har bara tagit 13 poäng på 16 matcher och har alltså bara 0.83 poäng per match under detta kalenderåret. Framförallt är det offensiven som inte stämmer för Hull och bland mycket annat är man ligans absolut sämsta lag vad gäller skott på mål.

Hull har nu spelat tio fotbollsmatcher i rad utan att vinna. Man har dessutom gjort två mål på nio matcher och man ska nu möta Sunderland som undantaget matchen mot Manchester City bara har släppt in ett mål på sina fem senaste matcher trots mer än respektabelt motstånd.

Förutom senaste säsongens förlust ( som kom under Sunderlands mest kaotiska period någonsin som förening) hittar vi tre raka segrar för hemmalaget:

4-2
4-1
1-0
2-0

Den evigt karismatiske och motiverande Gus Poyet uttalades sig precis nyss: ”Confidence is a word that everyone uses a lot, but there is no bigger confidence boost than beating your biggest rivals in the last minute.” och menar vidare att man som en följd av segern mot Newcaslte inte har någonting att skylla på om man inte besegrar Hull på hemmaplan på annandagen. Jag tror inte han behöver oroa sig för att inte ha några ursäkter om jag ska vara ärlig. Jag tror att Sunderland vinner detta.

Dessutom om vi ska spekulera ytterligare finns det faktiskt lag som gynnas extra av att spela på klassiska boxing day. Det är Sunderland-lag som har en traditionellt passionerad publik och många brittiska spelare som vuxit upp med att gå på fotboll som starkare jultradition än någon tomte eller julgran eller julstjärna. Nu möter man ett lag med en rad utlandsspelare från andra kulturer som helst av allt skulle vara hemma och ha julledighet på samma sätt som de haft i alla andra proffsklubbar de varit i. Det betyder givetvis inte allt men jag lovar er att det knappast är mindre fördel för hemmalaget den här gången än i normala fall, och då ska man veta att Sunderland i vanliga fall har en väldigt stor fördel hemma på Stadium of Light.

Vad gäller skador och avstängningar ser det inte heller där särdeles positivt ut för Hull då man saknar bärande spelare som Livermore, Huddlestone, Bruce, Dawson, Diame, Snodgrass, Ben Harfa och Davies. För Sunderland är det enbart Connor Wickham som definitivt missar matchen som jag anser vara värd att lyfta fram.

Den raka ettan spelas helt utan att tveka till 2.05 hos bet365 .com
Bonusspel blir även hemmalaget att vinna med hållen nolla till 3.20 gånger pengarna.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 23 December, 2014, 17:36

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
empaso - 2014-12-25 18:53:26

Sunderland har ju framför allt Adam Johnson och Steven Fletcher framåt. Men vi ska inte glömma bort våran egen Seb Larsson som är en viktig del i Sunderlands offensiv med sin fina högerfot på fasta situationer som Sunderland satsar mycket på :)

Väldigt bra rek och tror precis som du RalleArvid att Sunderland plockar hem det här. 2-0 tror jag det slutar :)

Moneyline - 2014-12-25 13:46:22

Onekligen en bra resultatrad. Hur har spelet sett ut? Försvar, försvar, försvar? Såg på dem senaste matcherna att dem ändå legat nära 50/50 i bollinnehavet. Nu måste dem antagligen styra matchen och luckra upp ett försvarande(?) Hull? Hur ser Sunderlands offensiv ut?