Speltips

Speltips Sydney - Adelaide

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-12-26 10:00 Spela här

Speltips Sydney - Adelaide
Land: Australien Liga: A-League
Odds: 2.25 Speltips: Adelaide Över 1.5
2014-12-26 10:00 Sydney - Adelaide Adelaide Över 1.5 2.25 master

OBS: Matchstart 09:45.

Sydney mot Adelaide. Två förmodade topplag som haft en liten dipp på sistone. Sydney har en ynka vinst på sju senaste matcher, medan Adelaide kommer med två raka förluster till denna match.

Sydney har det kämpigt just nu. Två raka hemmaförluster, rättvisa sådana mot Perth Glory och senast Wellington. 1-2 och 0-2. Dock gjorde laget en bra insats borta mot Melbourne Victory, 3-3. Man har faktiskt gjort betydligt bättre insatser på bortaplan, konstigt nog. Hemma i Sydney har man inte fått ut maximalt av spelet, vilket har lett till mindre bra resultat. Inte minst nu med två raka hemmaförluster. Och allt har sina anledningar också. Skador. Tränare Arnold har inte mycket att välja emellan då ett flertal spelare befinner sig på skadelistan - dessutom säsongen ut.

Anfallaren Gameiro, mittfältarna Carle och Abbas, och rutinerade försvararen Ognenovski. Dessutom är försvararen Jurman fortfarande sjuk och missar detta möte. Tunga avbräck, som påverkat laget negativt.

Det handlar mer om bredden i laget. Startelvan i detta nu är relativt bra, men det räcker inte fullt ut när man inte har någon bra ersättare på bänken. Vi såg det bland annat sist mot Wellington då Sydney tappade allt efter sina byten.

Jag tycker trots allt att Sydney är starka offensivt sett med ett farligt anfallspar i Janko och Smeltz. Ibini på kanten är också livsfarlig när han får ut allt av sitt spel. Och visst kan dom störa Adelaide om dom alla har sin dag....
Men försvaret är allt mer ett stort frågetecken. Det har börjat läcka något ordentligt, tror det faktiskt mest kan bero på Abbas frånvaro. Bland annat, i alla fall.
Det är rätt så slöa backar som får det tufft mot snabba spelare. Och då vill man som minst möta ett lag som Adelaide som besitter otrolig snabbhet i offensiv väg. Burns som nätade två gånger om mot Sydney förra omgången hade stundtals lekstuga med försvaret i synnerhet Bojic. Som kan tänkas ersätta till denna match, kan hända att ynglingen tillika mittfältaren Grant får chansen till höger i backlinjen. Oavsett vad blir det en oerhört jobbig match för hela backlinjen. Janjetovic i målet måste verkligen göra en galet bra match för att det ska gå vägen för Sydney.

Adelaide är ett riktigt bra lag, vilket även tabellen hänvisar. Till detta bortamöte kommer laget dock med två raka förluster i ligaspelet. En oturlig förlust hemma mot Brisbane(tankarna var på cupfinalen) och senast mot Newcastle med 2-1 efter att bara haft någon vilodag och kunde knappt ladda om till det bortamötet. Nu har man dock fått bra med vilodagar och kommer till denna match med två fler vilodagar än Sydney som spelade i söndags.

Och här ska Adelaide ha goda möjligheter att komma tillbaka på banan. De kändes slöa senast med all förståelse men nu lär det nog bli något helt annat då man inte har råd med att på nytt tappa viktiga poäng.

På skadelistan återfinns fortsatt mittbacken Malik, som har varit ett stort avbräck. Det har synts. Ny på listan är yttern Ferreira. Adelaide har trots allt en av ligans mest intressanta spelare i Mabil som en bra ersättare.
Anfallaren Djite är tillbaka efter att ha missat matchen senast mot Newcastle. Viktigt med tanke på att han betyder mycket för Adelaides anfallsspel.

Som tidigare nämnt använder sig Adelaide mycket av sina yttrar, vilket denna gång lär vara Cirio och Mabil. De kommer verkligen ställa till med problem för Sydneys försvar som är inte bland snabbaste i ligan. Jag föredrar både Jurman och Ognenovski som inte finns tillgängliga till denna match. Får väl hoppas att Bojic spelar från start, då blir det att åka av för Sydney i synnerhet Bojic.

Sydneys bredd vid denna tidpunkt är inget att hurra över, vilket ger en klar fördel till Adelaide. Fler vilodagar är också ett plus för bortalaget. Och sedan att Adelaide inte förlorat på fem senaste mot Sydney är alltid något. I tre av dessa fem har laget gjort minst två mål framåt. Dock har det blivit kryss båda gånger lagen möts denna säsong. 1-1 i cupen(1-3 Adelaide) efter förlängning. 0-0 i ligan där Adelaide var det klart bättre laget, samtidigt som Sydney som mest fokuserade på försvaret och vid den tidpunkten hade ett väldigt starkt lag och var i sin bästa period. Nu är det andra förutsättningar och fastän Arnold säkerligen vill få ordning på försvaret kan han inte fokusera enbart på defensiven i denna match då man kommer att behöva göra mål för att ta poäng. Den saken är säker. Två lag som är i stort behov av poäng.... kan resultera i en målrik tillställning. Och med dessa förutsättningar ger jag en viss fördel till bortalaget, precis som bolagens odds visar.

Man vet aldrig med Sydney, dom kan lika gärna göra två mål med sin intressanta anfallsduo och yttern Ibini. Och så brukar Adelaide inte hålla nollan på bortaplan och bästa mittbacken Malik saknas fortfarande. Men det spelar mindre roll för hur många mål Adelaide kommer att göra. Adelaide kommer att göra minst två mål i denna match och spelet spelas till fantastiskt fina 2.25!

Sydney FC 1.Ivan NECEVSKI (gk), 2.Seb RYALL, 4.Pedj BOJIC, 6.Nikola PETKOVIC, 8.Milos DIMITRIJEVIC, 9.Shane SMELTZ, 11.Bernie IBINI, 12 Hagi GLIGOR, 13.Christopher NAUMOFF, 14.Alex BROSQUE (c), 16.Alex GERSBACH, 17.Terry ANTONIS, 18.Peter TRIANTIS, 20.Vedran JANJETOVIC (gk), 21.Mark JANKO, 23. Rhyan GRANT, 25. Aaron CALVER, 28. Max BURGESS.

Unavailable 7.Corey GAMEIRO (knee – indefinite), 22.Ali ABBAS (knee – indefinite), 5. Matt JURMAN (illness – 2 weeks), 19. Nick CARLE (knee – indefinite)

Adelaide United 1.Eugene GALEKOVIC (c) (GK), 2.Michael MARRONE, 3.Nigel BOOGAARD, 4.Dylan McGOWAN, 7.PABLO SÁNCHEZ, 8.ISAÍAS, 9.Sergio CIRIO, 10.Marcelo CARRUSCA, 11.Bruce DJITE, 14.Cameron WATSON, 15.Ben WARLAND, 16.Craig GOODWIN, 17.Awer MABIL, 18.Jimmy JEGGO, 21.Tarek ELRICH, 24.Bruce KAMAU, 30.John HALL (GK), 32.Nathan KONSTANDOPOPOULOS

Unavailable 5.Osama MALIK (calf – 2 weeks), 20.Paul IZZO (calf – 1 week), 22.Fabio FERREIRA (hamstring – 2-3 weeks), 23.Jordan ELSEY (knee – indefinite)

Mitt spel: Adelaide United Över 1.5 mål @ 2.25 7/10

Övriga spel:
BLGM & Adelaide @ 4.75 1/10
Awer Mabil målskytt @ 6.50 1/10
BLGM i båda halvlekar @ 13.00 1/10

Stort lycka till!

Ha en trevlig jul och som bonus kan ni få fina pengar i efterskott när det vankas ännu en Aussie-omgång! :).

Twitter @EdinMadrid
Spreadsheet.se/aussiemaster

Mvh Master.

master - 24 December, 2014, 16:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
presidenten - 2014-12-26 10:01:02

Lagda spel

500 kr
adelaide rak

500 kr
adelaide -1