Speltips

Speltips Wellington - WSW

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-12-28 07:00 Spela här

Speltips Wellington - WSW
Land: Australien Liga: A-League
Odds: 4.00 Speltips: Wellington+BLGM
2014-12-28 07:00 Wellington - WSW Wellington+BLGM 4.00 master

Sista matchen för omgången. Wellington mot WSW. Ett Wellington i storform mot ett lag som ännu är segerlösa den här säsongen. Med förutsättningarna till denna match ser jag Wellington som en klar favorit som ska vinna detta relativt enkelt.

Mitt spel: Wellington+BLGM @ 4.00

Wellington kommer till matchen i väldigt gott slag då man svävar högt efter fyra raka matcher utan förlust. På dessa matcher har man inkasserat tre segrar och en match har gått till oavgjort.

(H) Melbourne City 5-1
(B) Newcastle Jets 1-3
(H) CCM 1-1
(B) Sydney 0-2

Oerhört bra resultat mot starka lag. Enda besvikelsen har kanske varit 1-1 hemma mot CCM, men där hade man oflyt framför mål och med lite mer tur och skicklighet hade man tagit samtliga poäng.

Laget har annars imponerat stort och det man har blivit mest förtjust i är offensiven.
Nu har Wellington mäktat med otroliga 21 mål på 11 matcher.
11 av målen har kommit i deras fyra senaste matcher där man haft en lyckad period.
Under säsongen har laget gått mållösa endast en gång - och det var på bortaplan mot grymma Melbourne Victory.
På hemmaplan i Nya Zeeland har man gjort mål i samtliga matcher - och har ingen förlust bortsett från i premiären då man förlorade med 1-2 mot ligaettan Perth Glory.

En tridente där framme i form av McGlinchey, Burns och Krishna har varit oerhört vassa. Krishna spelade inte i början av säsongen, men har på senare tid varit given i startelvan vilket har lett till ett klart giftigare Wellington. Dock är det Burns som imponerat allra mest. Han leder skytteligan och har på senaste fyra matcher mäktat med hela sex mål. Vass! Och skapar man oreda mot bättre lag än WSW, undra vad som kommer att hända imorgon....

Defensiven har varit helt ok. På hemmaplan har man desto svårare att hålla nollan då man tänker främst i offensiv väg, vilket leder till att bortalaget får en hel del bra kontringslägen. Wellington har misslyckats att hålla nollan i alla hemmamatcher förutom mot just WSW som man lyckades vinna med siffrorna 1-0 tidigare under säsongen. Då var Wellington mindre farliga framåt, samtidigt som WSW befann sig i en usel period. Det var en jämn match som lika gärna kunnat sluta oavgjort då WSW faktiskt skapade en hel del lägen som man brände.

Wellington har en skadefri trupp och återfår mittfältaren Vince Lia. Saknas gör viktige ytterbacken Muscat som är avstängd.

WSW har samlat ihop ynka tre poäng på 9 matcher, vilket är uruselt. Har dock mött tufft motstånd och är inte särskilt bra på bortaplan.

WSWs fem bortamatcher denna säsong:
4-1 Melbourne Victory
3-2 Sydney
1-0 Wellington
2-1 Perth Glory
2-0 Adelaide

Man har alltså mött topp 5 vilket har resulterat i fem raka förluster. Har inte varit jättenära i någon av matcherna, möjligtvis mot Wellington.

Defensivt sett handlar det om ett ganska bra lag, men har trots det släppt in mål i alla matcher förutom mot usla CCM på hemmaplan. Som bortalag försöker man hålla det tätt, men har haft det otroligt svårt trots allt. 12 insläppta på 5 matcher säger väl allt.

Offensivt sett har man saknat spelare vilket har lett till att målen uteblivit. Sex mål på nio matcher ser jag inte som något bra, men nu när Juric är tillbaka har man ändå en bra offensiv. Castelen verkar vara på gång, Saba är också en duglig spelare för att nämna några.

Det som kanske blir nackdelen för WSW här är att man måste ta poäng. Det blir kanske fokus på försvarsspelet till en början, men ju längre tiden går så kommer man känna att man helst behöver vinna, för det är egentligen det enda som behövs för WSW i denna stund. Allt annat än seger är underkänt. Men jag tror tyvärr att man skjuter sig själva i foten, för att Wellington kommer säkerligen att straffa WSW som kommer att vara lite mer offensiva än i vanliga fall. Wellington är ett vasst kontringslag. Och kommer det ett tidigt mål för Wellington kommer det säkerligen resultera i en målrik tillställning med Wellington som en klar vinnare. Sen finns det givetvis en risk att det står 0-0 i halvtid(dock inte något jag tror på).

WSW har till denna match ett oerhört tungt avbräck i kaptenen tillika mittbacken Topor-Stanley som är avstängd! Därmed en klart försämrad defensiv som tyvärr inte kommer kunna hålla ut i 90 minuter mot ett Wellington som har kanonform och en av ligans bästa offensiv.

Som nämnt, jag tror att Wellington vinner relativt enkelt till slut, men det behovet att WSW måste gå framåt tror jag resulterar i åtminstone ett mål för WSW vilket räcker väl för spelet. Avstängningen på Muscat har en stor betydelse, vilket är en klar fördel till att WSW inte kommer åka hem mållösa från tillställningen.

Därav finner jag spelvärdet i följande spel:
Wellington+BLGM @ 4.00 - spelas med 5/10 Units.

Övrigt spel:
Nathan Burns minst två mål @ 10.00

För den mindre våghalsige kan raka ettan till två gånger degen vara ett bra spel.
Likaså hörnor som jag tror kommer att rassla in ordentligt.

Lycka till!!!

Mvh Master.

master - 27 December, 2014, 15:54

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
master - 2014-12-27 20:24:53

Spelar även det i en dubbel med Över 10.5 hörnor.