Vi fick en helt osannolik match igår mellan Panthers-Leafs. Matchen inleddes precis som väntad där Panther dominerad matchen från första nedsläpp. Perioden slutade 0-0 där Cats vann skotten med 13-3 och Leafs hade inte speciellt mycket farliga lägen som ni kanske förstår. Andra perioden var helt otroligt. Cats fortsatte att dominera spelen men på något sjukt sätt fick man ingen utdelning, till en början. Efter att man gått bort sig och Leafs satt 1-0 gick två snabba in bakom Reimer som för dagen hittills hade gjort en bra match. Men Leafs fick utdelning på allt. 4-2 slutade perioden till bortalagens fördel och vårt spel gick förlorad. Helt osannolikt. Matchen slutade tillslut rättvist 6-4 till Panthers. Nya Tag…

Dallas Stars - NY Rangers

Goalies: Lehtonen (probable) vs Lundqvist (probable)

Match mellan NHLs formstarkaste lag mot Stars som kommer från en meriterade vinst mot Blues. En stark seger, men jag tycker inte man ska dra för stora slutsatser från den.

Stars besegrade alltså tunga Blues på bortais vilket är oerhört starkt gjort, speciellt efter att man inte skött sitt försvarsspel på ett bra sätt och känslan var att Blues med sin tyngd skulle mala ner Stars efter 60 min. I mitt tyckte bjöds man på två oerhört billiga mål där ena var en giveaway från målvakten och den andra från en back. Bortsätt från dessa två misstag så var Blues fullständigt överlägsna och förtjänade vinsten men man kom aldrig närmare än till 4-3.

Rangers fortsätter att imponera. Laget har nu 8 raka segrar efter att man senast besegrade Devils i derbyt med 3-1. Rangers har verkligen hittat en balans i spelet och känns väldigt heta nu. Försvarsspelet ser solid ut samtidigt som offensiven fortsätter att leverera med Rick Nash i spetsen. Man är för tillfället en maskin som ångar på helt enkelt

Historia

Lagen möts inte speciellt ofta men Ranger har historiskt sett haft ganska bra statistik mot Stars då man vunnit 4/5 senaste mötena.

New York: Skadefri trupp

Som ni säkert vet så är sviter till för att brytas, Rangers kommer att förlora snart då det är väldigt svårt att vinna match efter match i NHL, men mot ett Stars som inte har något speciellt defensiv bör man på nytt ha bra chans. Då bolagen sätter matchen 50/50 kommer jag plocka bortaseger här, rent eftersom jag tycker att Rangers ska vara favoriter i en sådan kamp med den form man har. Visst Stars med 4 vinster på de 5 senaste är såklart väldigt bra, men jag imponeras verkligen inte av Stars ”spel” då man lever på att Tyler Seguin leverar match in och match ut. Klarar Rangers att kontrollera honom och plocka bort han någorlunda i natt vinner man är jag övertygad om.