Speltips

Speltips Newcastle Jets - Melbourne City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-12-30 07:00 Spela här

Speltips Newcastle Jets - Melbourne City
Land: Australien Liga: A-League
Odds: 3.20 Speltips: 1
2014-12-30 07:00 Newcastle Jets - Melbourne City 1 3.20 master

En hel vecka av Aussie-fotboll med start mellan Newcastle Jets och Melbourne City. Två lag i bra form i detta nu, där jag väljer att lira raka ettan till 3.20 på grund av att jag kan inte se bortalaget ha dryga två gånger degen i denna match - samtidigt som Newcastle verkligen inte borde ha något över tre gånger pengarna med matchens förutsättningar. Tydligen har oddset höjts på Newcastle Jets från 2.75 till 3.20. Utan någon anledning, så vitt jag vet. De går väl enbart efter Citys tre raka matcher utan förlust.... men vi tackar och tar emot. Så klart. Bra spelvärde......

Newcastle har vaknat till liv. Eller ja, laget har stått för flera bra insatser där det inte riktigt gått vägen trots allt. Tycker först och främst, om vi nu ska ta senaste tre matcher där man har höjt sig en aning - spelade bra och förtjänade mer i bortaförlusten mot Perth Glory. Även fast Newcastle Jets är ett helt annat på bortaplan till skillnad från hemma!
Efter det kom cupmästarna Adelaide på besök och man lyckades knipa första segern - otroligt imponerande mot ett riktigt vasst Adelaide. 2-1. Och helt välförtjänt.
Är annars ett bra hemmaplan även fast man inte har fått igång det hela, även om vinsten över Adelaide nu ger medvind inför kommande hemmamatcher. Senast gjorde man det överraskande bra på bortaplan mot urstarka Melbourne Victory. Ett frisparksmål avgjorde tillställningen för Victory. Defensiven som har varit lagets akilleshäl har börjat sköta sig allt bättre. Man bevisar att man är ett lag som kan försvara sig, trots så många insläppta mål.

Bonus för Newcastle Jets - som återfår kaptenen & mittbacken Jaliens som varit avstängd i två matcher. Backen Regan är också tillbaka och stärker till defensiven. Även den offensivt skicklige Flores är tillbaka från skada och lär få speltid.

Melbourne City kommer till matchen i väldigt gott slag. Tre raka utan förlust, men hur bra är laget egentligen kan man fråga sig.... Det har inte skett av en slump att man innan dess hade en ynka seger. Det har sett katastrofalt ut, inte minst defensivt sett och på bortaplan. Det har dock helt klart sett bättre ut på sistone, men det är även så att Melbourne City är ett betydligt bättre lag på hemmaplan. Och det har varit tuffa matcher mot motstånd som man verkligen varit 100% motiverade.

Innan dess gick det illa. Bland annat - 5-1 borta mot Wellington, 2-2 hemma mot CCM, 5-2 borta mot Victory. Har även förlorat hemma mot både Sydney och Adelaide.

Trots två insläppta mål på tre senaste matcher tycker jag defensiven är ett stort frågetecken även fastän tränaren gjort några förändringar i försvaret och målvaktsbyte. Det har sett lite darrigt ut här och där.

Nu saknas ordinarie backen Hoffman, vilket helt klart är ett avbräck. Viktige mittfältaren Murdocca saknas sedan tidigare.

Värt att tillägga är att City har, trots att man gjort 15 mål på 11 matcher, ofantligt svårt med att göra mål. Tre mål har det blivit på lika många matcher har det blivit i dessa tre raka utan förlust. Stor ineffektivitet vilket kan avgöra matchen, då City inte kommer ha allt för många chanser.

Laget har redan möts en gång den här säsongen och då blev det delade poäng. 1-1. Melbourne City som vid den tidpunkten hade David Villa i laget och hade bästa möjliga manskap fick alltså endast en poäng hemma mot Jets - man kan dock inte undkomma att City var det bättre laget.

Men nu är det lite andra förutsättningar. Jets är ett helt annat lag nu än vad man var i början av säsongen(och Newcastle Jets är klart vassare på hemmaplan). Skadeläget talar för Newcastle Jets. Fördel av hemmaplan. Formen är bra i båda lagen, viss fördel City men dom har haft tre raka matcher kanske därav poängen man tagit.
Och även inbördes möten på Jets hemmaplan talar för en liten skräll.

Newcastle Jets - Melbourne City
1-0
3-1
2-0
3-0
3-2

Grejen är den. Att det är obegripligt om man inte lirar Jets till det här oddset. Det är inget garanti-spel. Även fast många saker talar för en Jets-seger. Det är riktigt bra spelvärde. Vi ska inte få 3.20 på ett lag som är:
- På uppgång - hemmaseger senast mot ett bättre lag än City
- Bättre inbördes möten
- Möter ett halvdant borta lag
- Alla nyckelspelare tillgängliga
- Stor fördel av hemmaplan

Att sedan bolagen höjer oddset på Newcastle Jets utan någon anledning, det är bara tacka och ta emot, som tidigare nämnt. Bolagen går - som oftast - efter form och tabelläge. Men då gäller det att ha koll och se om allt är så enkelt att spela på en favorit som ligger bättre till i tabellen...

Mitt spel: Newcastle Jets @ 3.20

Intressant sidospel...
Newcastle Jets+BLGM @ 5.50!

Rygga som vanligt på egen risk och stort lycka till vid eventuell rygg!

Mvh Master.

master - 29 December, 2014, 19:32

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
King37 - 2014-12-30 04:21:16

En liten slant på X. =)

Belminkaric - 2014-12-29 20:40:25

Rygg