Ny hörnlycka i går och Sheffield W fortsätter vara grymt svårslaget på bortaplan. Wigans mörker verkar aldrig ta slut och jag ser faktiskt en risk att de åker ur. För mycket röra i klubben på alla plan.

Tänkte önska gott nytt år med en rek från Israel. Ja, det var det eller att gräva ner mig i bandy. Men tycker ändå vi kan hitta spel i den israeliska cupfinalen.

Senaste möten
20/10-2014
Maccabi Tel Aviv-Maccabi Haifa 3-1

* Tel Aviv har 7 matcher utan förlust mot Haifa. 4 segrar och 3 kryss.

* Kvällens match spelas på neutral plan.

LIGAN
2. Maccabi Tel Aviv 14 11 1 2 38:13 33
4. Maccabi Haifa 15 6 1 8 23:21 19

Maccabi Tel Aviv har fyra raka segrar. Senast 2-0 borta mot ligatolvan Hapoel Ra'anana.
Senaste torsken kom för åtta omgångar sedan. Målskillnad de fyra senaste matcherna 9-2. Tre raka nollor bakåt. Ja, formen är det absolut ingen fel på. Inte heller de inbördes mötena mot kvällens motståndare i finalen. Maccabi Tel Aviv ser ut att kampas om ligatiteln med serieledaren Ironi Kiryat Shamona och trean Hapoel Be'er Sheva. Det skiljer två poäng upp till första och två poäng ner till tredjeplatsen.
Det var sex år sedan M Tel Aviv bärgade Toto Cup och den spanske managern Pako Ayesteran är sugen på säsongens första silver.
- Vi går alltid in för matcherna på samma sätt. Försöker vara dominanta och skapa från första början.

Efter två raka segrar hamnade Maccabi Haifa, med Liverpool-bekantingen Yossi Benayoun i laget, i en dålig fas. 1-1 mot Bnei Sakhnin och en tung 1-3-förlust hemma mot Beitar Jerusalem.
För ett lag med Haifas ambitioner fick det vara nog och tränaren fick foten. Ny coach debuterar således i kvällens cupfinal.
- Vi måste back to basics, tillbaka till passningsspelet, och sakta men säkert tror jag att jag kommer få igenom mitt spelsystem, säger Marco Balbul som bara gjort ett par träningar med laget inför matchen.

Förre Premier League-spelaren Yossi Benayoun är kapten i Maccabi Haifa.
- Vi möter det bästa laget i ligan och vi måste höja vårt spel till en högre nivå. Det här är en match våra fans förtjänar.

SPELTIPS
Cupfinal och allt kan visserligen hända. Maccabi Haifa har fått in en ny röst i omklädningsrummet, men känns ändå som att Maccabi Tel Aviv kniper detta. De har tajtat till defensiven på senare och mål gör de nästan alltid mot inhemska lag. Med fyra raka segrar i ryggen har man en helt annan trygghet än kvällens finalmotstånd och jag hugger den raka ettan till 1,70 hos William Hill (1/5 units).

Hur spelar ni denna nyårsafton?

Gott nytt år önskar @lellesandahl på twitter


EDITERAD 2015-12-31 11.49:04

EDITERAD 2015-12-31 11.49:18

This is the stats tab
This is the post tip