Högtidsreken satt fint när Maccabi Tel Aviv vann cupfinalen med 2-1 på nyårsaftonen. Det var tredje raka in för min del varav två varit hörnspel. Varför sluta när man ligger på topp? Rekade Liverpool att vinna hörnorna -2 asian mot Swansea. Det gjorde The Reds (6-3) och jag ser fina chanser för dem att vinna igen - med -2,5 hörnor mot jumbon Leicester hemma på Anfield.

Premier League
10. Liverpool 19 8 4 7 26 25 1 28
20. Leicester 19 3 4 12 17 31 -14 13

Liverpool hemma
10 4 4 2 13 9 16

Hörnor hemma
2, 7, 8, 5, 14, 5, 5, 5, 10, 6

Senaste match
Liverpool-Swansea 4-1 och 6-3 i hörnor

Liverpool har 5-2-3 i hörnstatistiken hemma. Av de 5 segrarna (Aston Villa, Everton, Hull, Arsenal, Swansea) har 4 gått över linan -2,5.

* Liverpool snittar 6,70 hörnor hemma. Möter Leicester som snittar 4,40. Men Leicester har aldrig vunnit hörnorna borta!

Leicester borta
10 2 0 8 5 16 6

Hörnor borta
7, 3, 6, 7, 2, 4, 5, 5, 4, 1

Senaste match
Hull-Leicester 0-1 och 7-1 i hörnor.

Leicester har 0-3-7 i hörnstats borta. Av de 7 torskarna har 6 varit med mer än -2,5 hörnor.

Förväntar mig givetvis en matchbild där Liverpool kommer ligga på och Leicester packa ihop försvaret på egen planhalva. På förhand känns den här reken nästan "klarare" än den jag satte mot Swansea - eftersom Leicester lär vara än mindre intresserat av att lyfta upp sitt egna spel än Swansea var.
Liverpool dominerade spelet mot Swansea, men fick hjälp av ett för dagen mycket taffligt försvar för att göra så mycket som fyra mål. Tror Leicester - som lyckades gå och vinna borta mot Hull - har bra chanser att hålla nere siffrorna än Swans gjorde. Sturridge som nummer nio tycker i alla fall inte jag är speciellt smart mot lågt spelande försvar. Vad ska han göra med bollen felvänd mot två mittbackar?
Märks ju tydligt att Liverpool behöver öppna matchbilder för att skapa farligheter sista tredjedelen.
Däremot har man kunnat spela med samma manskap en tid och då har både resultaten och spelet sett betydligt bättre ut.

Rodgers har försökt få tillbaka det framgångsrika presspelet man hade förra säsongen. Det betyder att Balotelli bänkats till förmån för mer hårdarbetande anfallare. Det var knappt att Swansea fick igång sitt passningsspel förrän det hela redan var avgjort i slutet. Tror knappast att Leicester kommer få speciellt mycket tid att bygga sina anfall bakifrån. Nej, Liverpool bör vinna hörnstatistiken här igen. Man har 10-6 (Arsenal) och 6-3 (Swansea) bakom sig de två senaste hemma. Leicester har förlorat med 9-4 (West Ham) och 7-1 (!) mot Hull.

Preliminära startelvor (The Guardian)

Liverpool (3-4-3) Mignolet - Can, Touré, Sakho - Manquillo, Gerrard, Henderson, Moreno - Coutinho, Sterling, Coutinho

Saknas: Lovren (tveksam), Jones, Allen, Johnson, Sturridge, Flanagan, Skrtel (avstängd)

Leicester (4-5-1) Hamer - Simpson, Morgan, Wasilewski, Schlupp - Vardy, James, Cambiasso, Hammond, Mahrez - Nugent

Saknas: King och Ulloa är tveksamma, Schmeichel, Bakayogo, Upson, Konchesky (avstängd)

SPELTIPS
Liverpools anfallstrio såg bra ut sist och kommer med gott självförtronde. Lallana-Sterling-Coutinho är en rörlig trio och mot ett baktungt Leicester lär det behövas mycket rörelse för att luckra upp försvaret. Förhoppningsvis för spelet här så dröjer ledningsmålet en bra bit in i matchen. Lär bli en hel del en mot en-försök på kanterna och även distansskott och tidiga inlägg. Kapten Gerrard vilades sist men är tillbaka här och lär vara sugen på att testa kanonen då och då.

Den asiatiska linan har höjts en halv hörna till -2,5. Men har Liverpool klarat den både mot Arsenal och Swansea senast, samt att Leicester är ett ännu mer definsivt och helt enkelt sämre lag - ja, då ser jag ingen anledning till varför det här spelet inte skulle kunna gå in också. Finns till kalasfina 1,85 hos bet365 och spelas 3/5 units.

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip