Nyårsdagen bjuder bara på två NBA-matcher. Det är Minnesota Timberwolves som tar emot Sacramento Kings, och Chicago Bulls som tar emot Denver Nuggets.

Jag börjar med ett hcp-spel från Chicago-matchen. Betsafe erbjuder Denver +11,5 till 1.91. Jag testar med en lite mindre insats.

Av någon anledning ser Chicago mycket bättre ut på bortaplan än på hemmaplan den här säsongen. De är 14-4 på bortaplan, men bara 8-6 hemma i Chicago. I tisdags spelade de hemma mot mediokra Brooklyn, då blev det förlust med 14 poäng. Chicago är självklart stor favoriter när ett ganska formsvagt Denver nu kommer på besök, men +11,5 är mycket. Och Chicago har inte varit bra ATS när det kommer till så stora linor. De har bara vunnit två hemmamatcher med mer än 11 poäng den här säsongen (mot Detroit och LA Lakers).

Som favorit på hemmaplan är Chicago 5-8 ATS den här säsongen. Mot lagen från Western Conference är Chicago 4-8 ATS.

Denver är som sagt i dålig form. De har inte vunnit på bortaplan sedan den 1 december mot Utah. De lär alltså förlora även den här matchen. En tänkbar matchbild är att Chicago skapar sig en ledning i första halvlek, men sedan slår av på takten en aning i andra. Kanske vinner Chicago med 6-9 poäng.

Jag kör alltså Denver +11,5 till oddset 1.91 på Betsafe .
Units: 2/5.

This is the stats tab
This is the post tip