Speltips

Speltips Sydney - Newcastle Jets

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-03 09:30 Spela här

Speltips Sydney - Newcastle Jets
Land: Australien Liga: A-League
Odds: 3.80 Speltips: X
2015-01-03 09:30 Sydney - Newcastle Jets X 3.80 master

Sydney mot Newcastle Jets. Ett hemmalag vars form är bedrövlig - med sex raka utan seger, mot ett gästande lag som ännu inte vunnit på bortaplan och kommer till denna bortamatch med en tung 2-5-förlust hemma mot Melbourne City. Vid denna tidpunkt är inget av lagen tillräckligt bra för att stå som enkla segrare i denna match, därav finner jag mest spelvärde i krysset till finfina 3.80. Det så pass höga oddset beror på att Sydney är väldigt stora favoriter, vilket av mig är helt idiotiskt med tanke på att det handlar om ett lag som inte gjort mål på tre raka matcher. Alltså finns även spelvärde i X2 till 2.10, men jag är alltså mer sugen på krysset som finns till betydligt högre odds. Hur jag än vänder och vrider på det, är det större chans att det blir kryss än en skrälltvåa, då ligger värdet mer i krysset, helt enkelt. Även fast X2 inte är fel någonstans.

Sydney har som tidigare sagt en usel form efter att ha startat säsongen oerhört vasst. Det beror mestadels på skadorna man har drabbats av, och till denna match saknas sex spelare. Fyra av dessa var startspelare i laget under säsongens början. Viktige mittfältaren Antonis är dock inte skadad, utan saknas på grund av att han är med landslaget. Tungt avbräck.

Skador:
Gameiro(anfallare)
Abbas(mittfältare)
Ognenovski(back)
Carle(mittfältare)

Sjuk:
Jurman(back)

Landslag:
Antonis(mittfältare)

Det som är anmärkningsvärt är att på senaste sex matcher har laget alltså tagit tre poäng. Samtliga poäng har tagit på bortaplan. På hemmaplan har det gått knackigt, trots tufft motstånd, är det inte optimalt att förlora tre raka hemmamatcher om man ses som ett topplag.

0-3 vs Adelaide
0-2 vs Wellington
1-2 vs Perth Glory (mål på straff)

Hemmamatchen dessförinnan slutade 0-0 mot Melbourne Victory.

Fastän laget har ett vasst anfallspar i Janko och Smeltz har målen uteblivit på senare tid. Man skapar ett antal chanser, men lite stolpe ut, men samtidigt har man inte visat något vidare spel, vilket har gjort det hela ännu svårare att producera något i offensiv riktning.

Det är nog dags för Sydney att mäkta med ett mål. Och jag tror faktiskt att dom lyckas göra mål på ett mindre bra bortalag. Men den stora frågan är om dom lyckas vinna med den ostabila backlinjen...
Ja, på hemmaplan har laget haft ofantligt svårt att hålla nollan då dom har behövt vara mer offensiva. Och här lär dom trycka på ordentligt, men Newcastle Jets är stundtals vassa på kontringar och kan på det sättet skada vilket lag som helst, vilket har inträffat ett antal gånger denna säsong.

Newcastle Jets kom tillbaka på den negativa banan igen efter 2-5 hemma mot Melbourne City. Matchbilden förändrades helt redan efter bara några minuter då City tilldelades en felaktig straff. Sedan var det enkelt för City att kontra sönder ett offensivt Jets. Detta Jets, fastän man fått bättre resultat på hemmaplan, är ett klart mer stabilt bortalag. I alla fall defensivt sett. Fastän det bara blivit två poäng på bortaplan, har laget hållit tätt i majoriteten av matcherna. Bortsett från Wellingtons 4-1 seger över Jets, har laget inte släppt in fler än två mål på bortaplan. I fyra av matcherna har man endast släppt in ett mål och i två av matcherna har det blivit två insläppta, och just då mötte man ligans bästa lag i Perth Glory. Sydney är vid denna tidpunkt inte ens i närheten av ligaettan. Förvänta er inte att dom då ska kunna mäkta med 2-3 mål... det tror jag inte att dom lyckas med om t.ex Jets inte drabbas av rött kort eller något liknande.

Newcastle Jets har i princip skadefri med bara Celeski borta på grund av skada. Inget större avbräck. Flores återkommer från skada till denna match, som betyder en hel del i offensiv väg.

Det här lär bli en tight match. Sydney kommer att vara det bollförande laget, medan Newcastle Jets, i vanlig ordning, på bortaplan, kommer att ligga lågt och spela på kontringar. Jets har blivit allt mer stabila defensivt när dom väl har velat hålla tätt, det såg vi inte minst borta mot Melbourne Victory som gjorde 1-0 på frispark i 85:e.
Sydney är inte i närheten av ett topplag och lär få det ännu jobbigare än bl.a Victory.
Att vi då får 1.75 på Sydney är inget vidare odds, det är totalt felsatt! Två gånger pengarna, så hade man ändå kunnat förstå... men det här en ren bjudning på det motsatta hållet!
Men sedan att vi har ett Newcastle Jets på andra sidan som har gjort helt ok prestationer utan att vinna på bortaplan, ger jag trots allt inte stora chanser att segra i denna match. Då ligger spelvärdet i krysset till fantastiskt fina 3.80!!!
X2 till 2.10 är också bra, med tanke på att Sydney inte ska vara så pass stor favorit.

Mitt huvudspel:
Sydney - Newcastle Jets X @ 3.80
3/10 Units

Sidospelen:
Newcastle Jets vinna 2:a halvlek @ 4.00 (mindre våghalsige, Jets mål i 2:a halvlek @ 2.25)
1/10 Units
Fyra av fem senaste målen av Jets har kommit i andra halvlek. Sydney har varit ruskigt dåliga i andra halvlek på senare tid och det här är riktigt spelvärt!

HT/FT 1/X @ 15.00
1/10 Units
Blev sugen på grund av det höga oddset. Sydney kan möjligtvis leda i halvtid, men har haft en tendens att gå ner sig rejält i andra halvlek och då kan det sluta på detta sätt. 15 gånger pengarna är mumma.....

Målskytt David Carney @ 12.00 - (alternativt Hoole @ 8.00 om han startar)
1/10 Units
Ännu inte gjort ett ligamål, men har varit Newcastle Jets bästa spelare och stått för flera assist. Har alltid högt odds, och snart kommer väl målet...
Brukar ta hand om frisparkar. Att han som ytter ska ha detta odds hela tiden är obegripligt.

Slutresultat: 1-1 @ 7.50 (BLGM finns till 1.83)
Jag tror på en tät match och eftersom jag tror mest på krysset, är det mest troliga slutresultatet 1-1 då båda lagen bör göra varsitt mål.
-

Stort lycka till vid eventuell rygg!

Twitter @EdinMadrid
http://www.spreadsheet.se/aussiemaster

M.v.h Master :)

master - 02 Januari, 2015, 15:48

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Belminkaric - 2015-01-02 16:05:45

Sydney ö1.5 spik.