Speltips

Speltips Arsenal - Hull

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-04 18:30 Spela här

Speltips Arsenal - Hull
Land: England Liga: FA-cupen
Odds: 1.83 Speltips: Arsenal & ö2,5 mål
2015-01-04 18:30 Arsenal - Hull Arsenal & ö2,5 mål 1.83 Polsater

Arsenal & ö2,5 mål i matchen blir mitt spel i FA-cupen på söndagen. Finns under fliken mål - resultat/totalt antal mål på bet365 .

Att jag som Arsenalsupporter är vansinnigt less på Arsene Wenger är inte någon nyhet om du brukar läsa här. Ska inte bli alltför långvarig om just den biten, jag nöjer mig med att konstatera att missnöjet pyr bland klubbens fans. Läs kommentarerna på valfri tweet från klubbens officiella twitterkonto eller instagramkonto exempelvis så ser ni. Eller läs några av de mer inflytelserika fansbloggarna. Wenger måste vara en pressad man. Jämför tabelläget nu jämför med ett år sedan:

1st January 2014:
#1, 45 points, goal difference: 21

1st January 2015:
#5, 33 points, goal difference: 11

så inser man att klubben inte går framåt. Men det Wenger gjort i olika stor skala de senaste säsongerna är att då och då portionera ut enstaka framgångar när det blåsig som mest. På så vis har kritiken mot honom aldrig gått från stor till enoooorm. Insatsen mot Southampton var bedrövlig och framför allt försvaret var återigen skit. Just därför finns det inte utrymme för ett cup-misslyckande hemma på Emirates ett par dagar senare. Arsene Wenger brukar också prioritera FA-cupen, Arsenal har en förmåga att gå meningslöst långt i FA-cupen bara för att slita på spelarna ännu mer inför ligaspelet och Champions-slutspelet. Brukar alltid lösa den här rundan i alla fall.

För Hulls del kommer den här matchen olägligt med tanke på hur det ser ut i tabellen. 19 pinnar är bara två fler än Crystal Palace, som ligger under nedflyttningsstrecket. Gick visserligen till final i FA-cupen förra säsongen, men då hade man en vansinnig räkmacka med en väldigt lätt lottning. Annars åkte man ut i den här omgången både 2010 och 2011. 2012 klarade man en omgång innan Crawley Town blev för svåra och 2013 krävdes omspela för att passera Leyton Orient innan man åkte ut i andra rundan. Så bortsett från i fjol är det skralt med cupframgångar i nutidshistorien.

Båda lagen saknar en del gubbar:
Giroud är avstängd. Arteta, Wilshere, Özil, Gnabry, Diaby, Sanogo, Welbeck är skadade. Ramsey kan möjligen spela men är inte redo. Lukas Podolski, som det senaste året främst använts av klubben i marknadsföringssyfte med tanke på de skojiga Instagram-bilderna han lägger upp, är out också då han ska till Inter. Med så många gubbar borta finns det inte så mycket att rotera med för Arsene Wengers del:

“Who comes back? We have the 18 players [that played against Southampton] – nobody else will play."

Helt klart är att Ospina står i alla fall. Tänkbar elva:

Ospina,
Bellerin, Chambers, Koscielny, Monreal
Couqelin, Rosicky
Walcott, Cazorla, Campbell
Sanchez

Hull har Diame, Snodgrass och Dawson, Gaston Ramirez out. Tänkbart lag:

McGregor;
Chester, Bruce, Maguire;
Elmohamady, Huddlestone, Livermore, Meyler, Brady;
Aluko, Hernandez


Tidigare möte i år:
2-2 på Emirates

Kommentar: Arsenal blandar och ger, minst sagt. Hemma på Emirates brukar det dock bli segrar (den enda förlusten på de senaste nio är den mot United, en match där Arsenal ironiskt nog presterade bland den bästa fotbollen i år). Ofta blir det ö2,5 mål i matchen också. Varför?
1) Arsenal håller väldigt sällan nollan nuförtiden.
2) Det ligger inte i lagets natur att falla tillbaka och slå vakt om en ledning, det är framåt som gäller i alla lägen. Att anfalla med 7 man i 87:e minuten vid uddamålsledning borta är inga konstigheter.

Det borde rimligtvis finnas en del offensiva spelare som vill bevisa något den här gången också. Walcott hoppade in mot Southampton och hade sju bolltouch (varav nio var misslyckade) på 31 minuter. Ska inte vara för hård mot honom då han varit skadad ett år, men den här matchen är perfekt att få matchtid och komma in i saker och ting. Joel Campbell BORDE få spela en sån här match och han är ytterligare en kapabel spelare som behöver komma in i saker och ting.

Defensivt sett så har alla lag av någon som helst kvalitet chans att göra mål på Arsenal. En fast situation, en kontring eller ett misstag av försvaret - vad som helst kan hända när som helst. Normalt sett brukar jag säga att ska man backa upp Arsenal så kan man lika gärna backa upp hcp-spelet. Men hcp-spelet ger ungefär samma betalt som det här och 2-1 känns troligare än 2-0 i den här matchen. Kommer 2-0 kan det lätt bli 3 och 4-0 mot ett uppgivet bortalag, den kapaciteten vill jag ändå påstå att Arsenal har en bra dag.

Så kort sagt: Jag tror Arsenal vinner det här. Finns inte utrymme för annat och laget vill absolut inte ha ett omspel, så vid eventuellt 1-1 kommer det gasas - var så säkra. Passande motstånd som ändå har kapacitet att göra mål själva.

3-0/2-1/3-1.

@nokkan21

Polsater - 03 Januari, 2015, 19:09

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!