Speltips

Speltips Indianapolis Colts - Cincinnati Bengals

Sport: Ishockey Spelstopp: 2015-01-04 19:00 Spela här

Speltips Indianapolis Colts - Cincinnati Bengals
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.86 Speltips: Colts -3,5
2015-01-04 19:00 Indianapolis Colts - Cincinnati Bengals Colts -3,5 1.86 ChristianB

Slutspelet är igång och två av fyra matcher i Wild Card-rundan är avklarade. Som jag trodde så gick Baltimore och Carolina vidare till nästa runda, tyvärr så är jag på resande fot och hann inte posta mina spel för igår. Ikväll ska dock ytterligare två lag dit och vi har nya chanser att tjäna pengar. Den första matchen är den mellan Indianapolis Colts och Cincinnati Bengals, där jag tror att Andrew Luck och hans Colts går segrande ur duellen.
--------------------------------------------------------------
Hemmaplanen väger alltid tungt i NFL, speciellt i slutspelet där fansen gör sig extra mycket hörda. Colts har en stor fördel här, och med tanke på att man brukar säga att hemmafördelen är värd 3p så tycker jag att Colts är undervärderade här. Man är inte bara 0,5p bättre än Bengals. Speciellt inte ett Bengals som saknar sin bästa spelare, AJ Green.

Colts tog emot Bengals på hemmaplan tidigare i år och var då favoriter med tre poäng. Jag sa även då att de var undervärderade, eller kanske snarare att Bengals var övervärderade, och uppmanade till spel. Ni som ryggade vet hur det slutade. Bengals lyckades inte göra en enda poäng och Colts vann med 27-0. Colts visste vad som behövdes göras mot Bengals offensiv och bör veta det även idag. Som jag sa så saknar Benglas sin allra bästa spelare, AJ Green. Det är en av ligans bästa receivers och han kommer att vara saknad av QB Dalton. Med Green ute så kommer han att leta mer efter sin tight end Gresham, som även han är med på skadelistan och står som osäker till spel. Han kommer dock antagligen att spela. På receiversidan är det Muhamed Sanu som får de flesta bollarna mot sig, men han lär vara skuggad av den vasse cornern Vontae Davis, som är tillräckligt bra för att ta honom ur spel. Jag har svårt att se Bengals 21:a-rankade passanfall, som nu saknar sin bästa spelare, ha mycket framgång mot Colts 12:e-rankade passförsvar. Man kommer att satsa stenhårt via marken med Jeremy Hill, och där skulle man kunna ha en del framgångar. Colts vet dock om detta och bör gå hårt för att stänga ner honom och sätta press på Dalton. Jag tror att de lyckas.

Lyckas med passningsspelet kommer dock Colts att göra. Man har ligans förstarankade passanfall och har skapat problem för de allra bästa försvaren. Bengals passförsvar rankas som nummer 20 sett till antal yards tillåtna och är det lag i ligan med allra minst sacks. Man får alltså ingen press på motståndarens QB och med Andrew Luck på andra sidan så blir det livsfarligt. Får han tid på sig så hittar han en spelare, så är det bara. Han r dessutom en väldigt mobil QB som kan skapa lägen själv med fötterna. Colts springspel har inte imponerat och man har sin bästa running back skadad. Bengals springförsvar har dock inte heller sprudlat och man kan nog plocka några yards där med. Jag tror att man kommer att kunna hålla i sina drives bra och styra matchen dit man vill: bort från Benglas springspel.

Jag lirar Colts -3,5 till 1.86 gånger pengarna.

ChristianB - 04 Januari, 2015, 14:02

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
niklasstoor - 2015-01-04 18:29:14

Bra rek. Ryggar!

ChristianB - 2015-01-04 14:21:02

Jag ska lägga till att när det gäller hemmafördelen så har Colts denna statistik med sig:
Man är i de senast 12 hemmamatcherna 9-2-1 ATS och har vunnit de senaste fem hemmamatcherna mot Bengals.