Speltips

Speltips Lazio-Sampdoria

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-05 20:45 Spela här

Speltips Lazio-Sampdoria
Land: Italien Liga: Serie A
Odds: 2,00 Speltips: BLGM
2015-01-05 20:45 Lazio-Sampdoria BLGM 2,00 LelleSandahl

Vi jagade 12 hörnor i Chelsea-Watford men fick bara 9. Otippat nog var det Chelsea som inte bjöd till utan Watford vann statistiken med 5-4 på Stamford Bridge. Samtidigt som de engelska lagen spelat varannan dag sen Boxing Day har italienarna käkat långa familjemiddagar och haft gott om tid att raka benen.
I kväll är det dags för min favoritliga serie A att kicka igång igen. På Stadio Olimpico möts två lag som verkligen kan gå med huvudet högt och som förmodligen kommer vara med och slåss om tredjeplatsen långt in på säsongen.

SERIE A
3. Lazio 16 8 3 5 28 19 9 27
5. Sampdoria 16 6 9 1 22 14 8 27

Lazio hemma
7 5 0 2 15 9 15

Formen
O, V, V, V, O

Senaste match
Inter-Lazio 2-2

Samp borta
8 2 5 1 9 7 11

Formen
O, O, V, V, O

Senaste match
Samp-Udinese 2-2

Lazio-Sampdoria har stora möjligheter att bli en riktigt fin fotbollsmatch att titta på. Båda lagen hör till de som, enligt mig, spelar roligast fotboll i ligan. Lazio (som jag för övrigt håller på) blåser alltid på hemma på Olimpico, Sampdora - med blott en förlust på hela säsongen - är ett tekniskt skickligt lag som är bra på att styra tempot.

Matchen är speciell av ett par anledningar. Dels så står lagen på exakt samma poäng och det är alltså inte en fajt man vill förlora. Dels så är det derbyvecka för Lazio. På söndag väntar Derby della Capitale (med mig själv på plats i Curva Nord) mot Roma och oavsett vad Lazios ledning säger utåt, så är det klart att man har den matchen i åtanke vad gäller avstängningar/halvskador. Två av de viktigaste spelarna Lucas Biglia och Antonio Candreva är precis åter från skada. Defensiva mittfältaren Biglia är i mina ögon de allra mest viktiga i laget, då han är den som balanserar upp den offensiva 4-3-3-uppställningen. Han hade behövts när Inter tryckte på sist och kom tillbaka (2-2). Hur som helst lär dessa herrar inleda på bänken.

I övrigt har Lazio avstängningshot att tänka på inför derbyt. Marchetti, Cavanda, Biglia och Radu är alla spelare som är en varning ifrån att missa årets match. Kan tala för att Biglia sparas helt den här matchen. Utöver dessa tveksamheter ser det bra ut i Lazio. Man ser ut att kunna mönstra en stark elva i kväll där de på skadelistan är försumbara. Den tidigare bänknötaren Felipe Anderson har visat otrolig form i Candrevas frånvaro och har knipit en tröja. Klose har det tungt och kan komma att bänkas till förmån för Djordjevic.

Samp har som sagt imponerat något oerhört. Vi minns hur de var nära segern på Juventus Stadium för ett par veckor sedan. Sinisa Mihajlovic har byggt upp ett lag med vinnarkultur och endast en förlust är ruggigt imponerande med tanke på att Samp inte varit ett topplag på många, många år. Har en del stök i backlinjen inför kvällens match. Båda ytterbackerna (Lazioprodukten) De Silvestri och Mesbah (på Afrikanska mästerskapen) missar matchen. Aldrig bra givitvis. Duktige Gabbiadini har precis blivit såld till Napoli också, så visst är Samp försvagat, men får ändå ut en stark elva. Som Laziosupporter är jag rädd för vad oxen Okaka kan göra i kväll. Han är nästan ostoppbar när han för kontroll på bollen och får täcka undan med sin enorma fysik. Lazio utan Biglia brukar bjuda på generösa kontringsytor och Samp har definitivt kvalitet nog att utnyttja dessa.


Preliminära startelvor (La Gazzetta dello Sport)

Lazio (4-3-3) Marchetti - Basta, De Vrij, Cana, Radu - Parolo, Ledesma, Lulic - F. Anderson, Djordjevic, Mauri

Avbräck: Gonzalez, Ederson, Ciani, Braafheid, Gentiletti

Samp (4-3-1-2) Viviano - Cacciatore, Gastaldello, Romagnoli, Regini - Rizzo, Palombo, Obiang - Soriano - Okaka, Eder

Avbräck: De Silvestri, Mesbah (Afrikanska mästerskapen)

SPELTIPS
Tycker Lazio är alldeles för stor favorit i den här matchen. Några avbräck i Samp som talar för Lazio givetvis, men Mihajlovic mannar har bara en förlust på hela säsongen och sett bra ut en längre tid. Även om Gabbiadini är såld så finns offensiva hot kvar. Samp har bara gått mållöst i 2/8 bortamatcher och Lazio har bara hållit nollan 2/7 mot bottengängen Cesena och Atalanta.

Tror på en sevärd och anfallsglad tillställning där BLGM till härliga 2,00 gånger pengen hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-01-05 12.45:25

LelleSandahl - 05 Januari, 2015, 12:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
LelleSandahl - 2015-01-05 19:40:12

Bra surr. Förstår delvis oron om du kollar inbördes Tompa10. Samtidigt är Samp bättre än på många år. 1-1 i Genoa förra sässen.

Tompa10 - 2015-01-05 19:07:31

Ryggat denna!
Enda vad jag kan komma på som är negativt för spelet är väl deras inbördes möten, brukar bli målsnålt.
Kööör!

nollkoll86 - 2015-01-05 17:05:46

2.0 på BLGM är ett riktigt bjudodds. Håller med om i princip allt i den här reken. Lazio kommer gå ut och köra på från minut 1 och kommer definitivt sätta minst 1 boll i mål. Sen är bara frågan hur många Sampdoria gör. Lazios försvar har varit under all kritik de senaste säsongerna och även om De Vriej gjort det bra så finns det alldeles för många säkerhetsrisker där bak. BLGM är givet den här matchen.

Forza Lazio!

LelleSandahl - 2015-01-05 13:41:47

Båda gängen är starka offensivt, har nyligen varit inblandade i målrika matcher, och oddset 2,00 är väl högt för BLGM tycker jag.

Tompa10 - 2015-01-05 13:18:13

Tror du på en målrikmatch?