Chicago gjorde jobbet igår när man besegrade Minnesota med siffrorna 4-2. Första perioden dominerade man och tog snabbt ledningen genom en soloprestation av Patrick Sharp. Patrick Kane utökade till 2-0 i powerplay efter att Tomas Vanek åkt på en 5 min minor boarding utvisning och allt såg bra ut. Wilds ryckte dock upp sig i andra perioden och dominerade den fullt ut. Hawks får vara nöjda med att man kom undan med 2-1 efter den perioden. När sedan Bickell kunde göra 3-1 i tredje var vårt spel på Hawks Ö2.5 mål inne. Jobbar vidare i natt!

Calgary Flames - Florida Panthers

Goalies: Hiller (confirmed) vs Montoya (confirmed)

Vi vänder oss mot Calgary igen där man står som värd för Florida Panthers som är ute på roadtrip. Panthers spelade igår och kommer alltså in B2B med en imponerade vinst mot Canucks.

Calgary letar revansch efter att ha förlorat senast hemma mot Detroit Red Wings med 3-2. En match som var väldigt jämn och hade mycket sevärd hockey. Flames har nu förlorat två raka matcher hemma och behöver en vinst nu om man ska ha chans på slutspel då det är viktigt att inte halka efter för långt i den tuffa Pacific Division. Tycker det är fullt realistisk för Flames att utmana om ett slutspelsplats i år då Kings och Sharks, lagen som man troligtvis kommer slåss emot inte ser speciellt heta ut jämfört med tidigare år. Negativt dock att Jiri Hudler missar nattens match pga att han ska bli pappa.

Florida är ett helt annat gäng som väntat denna säsong och igår tog man alltså en meriterade seger över Vancouver Canucks trots att Canucks tog ledningen i matchen. En stor anledning till succén är att man har en förstamålvakt av rang i Roberto Luongo som varit fenomenal. Dock vilas han i natt och Al Montoya spelar, en målvakt som inte riktigt hålla samma nivå. Panthers B2B bör back lite och försöka spela en typisk bortamatch där man backar lite och väntar på turnovers.

Flames som nu har två raka hemmaförluster bör komma ut hårt och sätta mycket puckar mot nät. Har svårt att se laget förlora 3 raka hemma och man bör lösa sin mållina i natt då man inte gjort de senaste två matcherna.

Historia

Detta blir andra mötet för säsongen där Flames vann det första med hela 6-4 borta i Florida. Kommer ihåg den matchen fullt ut och Al Montoya som stod den matchen var verkligen ingen het figur i målet då. Ska tilläggast att inte Kari Ramo var någon vägg då Panthers hade en 3-1 ledning där alla tre målen var oerhört billiga. Sett till lagens 10 senaste möten har Flames vunnit 7/10 senaste.

Skador

Calgary: K.Ramo, J.Jooris, J.Hudler (missar matchen pga frun föder hans första barn)
Florida: E.Gudbranson (spelar troligtvis i natt), S.Thornton

Känslan säger att man har bra chans att lösa minst 3 mål här mot Montoya igen och det krävs nog 3 mål här för att vinna matchen då Panthers är i bra form. Nattens spel blir alltså