Speltips

Speltips Bolton-Leeds

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-10 16:00 Spela här

Speltips Bolton-Leeds
Land: England Liga: Championship
Odds: 2,05 Speltips: 1
2015-01-10 16:00 Bolton-Leeds 1 2,05 LelleSandahl

Succé för hörnspelet i går och likaså Bistecca alla Fiorentinan jag inmundigade på den lokala köttkrogen här i Rom. Dan före derbydan och innan jag och mitt Lazio-sällskap traskar bort till Vatikanen - i 17 grader strålande solsken - ska jag ge Neil Lennons manskap förtroendet hemma mot krisgänget Leeds United.

Förra mötet
Leeds-Bolton 1-0

15. Bolton 24 8 5 11 26 31 -5 29
20. Leeds 24 6 6 12 25 36 -11 24

Bolton hemma
12 6 3 3 19 13 21

Formen
V, F, V, V, O

Senaste match
FA-cupen Bolton-Wigan 1-0

Leeds borta
12 1 3 8 11 25 6

Formen
F, F, F, O, F

Senaste match
FA-cupen Sunderland-Leeds 1-0

Ni som varit med ett tag vet att jag har ett gott öga för Neil Lennon och Johan Mjällbys arbete i Bolton. Från att ha varit ett lag utan självförtroende och tydlighet till att bli ett stenhårt arbetande kollektiv. Svårslaget och defensivt skickligt. Speciellt på hemmaplan där Bolton bara tappat två (!) poäng sedan Lennons intåg.
Kommer från en moralseger i FA-cupen mot Leeds och ny hemmamatch i eftermiddag. På Macron Stadium är Bolton tunga och har fem ligasegrar på de sex senaste där 0-0 mot topplaget Ipswich var undantaget. Tror inte att Leeds, vars styrka inte ligger i defensiven, kommer trivas med att Bolton matar på och matar på. Ynglingen Zach Clough sänkte Wigan och kan belönas med en ny chans i ligan. Saknas gör Lee Chung-Yong (landslag), Rob Hall, Mark Davies, Joe Mason, Marc Tierney, Max Clayton. Får dock tillbaka Matt Mills och Kevin McNaughton.

Leeds, som är Championships näst sämsta bortalag efter jumbon Blackpool, har förlorat fyra av sina fem senaste ligamatcher och åkte ut med Sunderland i FA-cupen. Enda bortaseger för säsongen togs mot Bournemouth - det var nio försök sedan. Inte mycket talar för en vändning i dagsläget och Leeds kan mycket väl få slåss hela säsongen ut för att inte ur. Det är framförallt bortaspelet som sviktar. Leeds är inte bra på att spela disciplinerat och hamnar man i underläge blir det ofta öppna spjäll bakåt. Låt oss hoppas på att det händer ännu en gång i Bolton.
Saknar främst vänsterbacken Stephen Warnock.

Preliminära startelvor

Bolton: Lonergan; Vela, Dervite, Mills, Ream; Trotter, Pratley, Danns, Feeney; Clough, Gudjohnsen

Leeds: Silvestri; Byram, Cooper, Pearce, Warnock; Cook, Mowatt, Bianchi; Adryan; Sharp, Antenucci

SPELTIPS
Bolton har bara tappat två poäng hemma sedan Neil Lennon tog över. Hemma mot Leeds ska man ha en riktigt bra chans att fortsätta den fina hemmasviten. Ett Leeds som har förtvivlat svårt att hitta något vägvinnande spel på bortaplan.
Tycker 2,05 på hemmaseger räcker gott och väl när ett formstarkt hemmalag möter ligans näst sämsta bortalag. Spelas hos bet365 med 3/5 units.

Hur spelar ni i dag?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-01-10 09.14:00

LelleSandahl - 10 Januari, 2015, 09:14

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!