Speltips

Speltips New England Patriots - Baltimore Ravens

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2015-01-10 22:30 Spela här

Speltips New England Patriots - Baltimore Ravens
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.80 Speltips: Patriots -6,5
2015-01-10 22:30 New England Patriots - Baltimore Ravens Patriots -6,5 1.80 ChristianB

Nu mina vänner börjar det hetta till ordentligt! NFL-slutspelet går in i Divisional round och bara åtta lag återstår. Fyra av dessa har haft en bye, alltså en vecka mer ledigt, vilket i kombination med hemmaplansfördel kan bli mycket fördelaktigt.
----------------------------------------------------------------------------
Ett av dessa lag är New England Patriots, som toppade sin konferens och hade förstaseeden in i slutspelet. Här har man faktiskt vilat sina bästa spelare i nästan tre veckor, då man i den sista matchen redan var klara som etta och bara spelade stjärnorna i en halvlek. Att få denna vila så här sent på säsongen är guld värt, framförallt med spelare som Gronkowski, som har haft skadeproblem tidigare. Inte bara det att spelarna fått extra vila, man har också fått extra tid att förbereda sig inför matcherna, vilket väger tungt med ligans kanske bästa coach staff.

Patriots öppnade som -7,5 poängs favoriter men har sjunkit till -6,5 och det är dags att spela. Ravens har inte övertygat i mina ögon och gick till slutspel trots att man slutade som trea av fyra lag i sin grupp med tio segrar och sex förluster. I wild card-rundan fick man möta divisionsrivalen Steelers, som inte heller övertygat denna säsong. Man vann med 30-17 och som det lägst seedade laget fick man därför nu åka till förstarankade Patriots hemmaplan för att försöka ta sig vidare till nästa runda. Patriots är väldigt starka hemma och förutom årets sista match, då man alltså inte spelade stjärnorna fullt ut eftersom man redan var klara, så har man vunnit samtliga hemmamatcher i år och 16 raka totalt. Patriots är också ett lag som bara bli bättre och bättre ju längre säsongen går, vilket vi även fått se prov på i år. I början av säsongen såg de inte ut att vara i synk alls, men som vanligt så började allt att klicka och segrarna tickade in.

Patriots är också ett lag som är bra i kallt väder, vilket kommer att spela in ikväll. Tom Brady framförallt är en, som han själv uttryckte det i dagarna, ”bleeping machine” i kallt väder och har vunnit 44 och bara förlorat 7 matcher i temperaturer under 40 grader Fahrenheit (runt fyra grader celsius). Det väntas temperaturer på 21 fahrenheit (-6 grader) under kvällens match, så jag väntar mig att få se maskinen börja tugga igen. Man har inga skador som stör och kan ställa upp med ordinarie lag. Detsamma gäller för Baltimore med undantag för T Eugene Monroe. Baltimore har faktiskt vunnit de två senaste slutspelsmötena mellan dessa lag, men då har det vart två helt annorlunda lag som mötts. Framförallt så har Patriots inte haft Gronkowski frisk vid något av mötena, och Baltimore hade ett mycket vassare försvar och en running back vid namn Ray Rice. De största stjärnorna i försvaret har lagt av och Ray Rice är som ni säkert vet avstängd efter att ha misshandlat sin fru. Gronkowski är frisk och Patriots har ett bra fungerade springspel, som jag tror vi kommer att få se en del av denna match. Patriots har också ett grymt mycket bättre försvar, med riktigt vassa corners som kan ta bort Baltimores största vapen i passanfallet. Baltimores springspel har inte heller det fungerat som det ska den senaste tiden och jag tror att det kommer att kosta i detta möte.

Ravens har ett av ligans tio sämsta passförsvar sett till antal yards, men ett av de bästa passrushen, vilket kommer att vara en nyckel i denna match. Kan Patriots offensiva linje ge Brady det skydd han behöver? Jag tror att de gör det.

Jag spelar Patriots med 6,5 poängs handikapp till 1.80 gånger pengarna och hoppas att få se de segra med stil på hemmaplan. Lycka till!

ChristianB - 10 Januari, 2015, 13:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
niklasstoor - 2015-01-10 18:49:52

Ryggar denna! Svåra matcher i helgen, får vi se rek på fler?