Första mötet mellan Cats-Flames slutade 5-4 Cats i en oerhört svängig match och gårdagens match var inte sämre. Flames hade ledningen 3 gånger men föll tungt 6-5, men då Flames löste linan på Ö2.5 mål utan problem betyder det att Flames Ö2.5 mål @ 1.775 hittade hem igår och 6/7 senaste rekarna här hos ROK har suttit. Vi hoppas den fina statistiken fortsätter i natt där jag kommer gå emot ett av ligans hetaste lag för tillfället.

San Jose Sharks - NY Rangers

Goalies: Niemi (probable) vs Lundqvist (probable)

Rangers avslutar i natt den tuffa roadtrippen i Pacific Division när man kommer in till Shark Tank med en fantastisk fin form.

San Jose Sharks åkte på en riktig tung förlust då man på nytt blev utklassade av St Louis Blues med skamsiffrorna 7-2. Exakt samma siffror som man förlorade med 5 dagar tidigare mot samma Blues. Sharks bör fått en ordenligt utskällning och coach McLellan och det måste vara skönt för de att återvända hem till vanligtvis trygga Shark Tank. Man ställs på nytt mot ett oerhört tufft motstånd och jag räknar med att man kommer vara väldigt taggade och fokuserade på nattens uppgift mot Rangers.

Rangers är som sagt ett av NHLs hetaste lag just nu och man har vunnit hela 12/13 senaste matcherna man spelat. Man har dessutom 4 raka vinster och har under den tuffa roadtrippen i Pacific Divison vunnit båda matcherna mot Anaheim och Los Angeles. Två vinster som är oerhört tunga och man avslutar i natt alltså mot San Jose. Rangers som förra året hade oerhört svårt mot dessa lag under samma roadtrip visar en helt annan pondus än förra året och alla spelarna i laget glänser.

Nu låter det lite konstigt att jag tror Sharks har bra chans i natt tycker ni då. Sharks förlorade ju med siffrorna 7-2 medan Rangers har 4 raka vinster mot bra motstånd och vunnit 12/13 senaste matcherna. Rangers sätts även som underdogs och det logiska valet här är såklart att spela Rangers som dogs igen när man spelar som man gör. Dessutom spelar Rangers derby mot NY Islanders på onsdag vilket kommer vara en match som är högre prioriterad då det både är rivalmöte, derby och divisionsmatch.

Jag har dock väldigt svårt att se något lag i hela NHL, åka på den tuffaste möjliga roadtrippen och svepa samtliga lag (Kings, Ducks och Sharks) som alla tre är oerhört starka hemmalag. Då spelar det ingen roll hur heta Rangers är och jag tror faktiskt Sharks förnedring kan ge de en boost i natt. Ja, jag vet att det låter lite konstigt, men det är som jag ser på matchen och hoppas ni förstår.

Historia

Detta är lagens andra och sista möte för säsongen där Rangers vann första mötet hemma i MSG med 4-0. Den matchen spelade A.Stalock och var pinsamt dålig och stod för två enormt svaga målvaktsingripanden. Jag kommer ihåg senast Rangers mötte Sharks inne i Shark Tank. Då blev man förnedrade med 9-2 och Tomas Hertl hade lekstuga med Lundqvist. Bara en sådan sak kan sitta kvar lite i Lunkans huvud och spöka för honom i natt. Lagen möts väldigt sällan men sett till lagens 6 senaste möten har väldigt jämn stats där lagen vunnit 3 möten var.

2014-10-19 22:00 New York Rangers - San Jose Sharks 4-0
2014-03-16 20:05 New York Rangers - San Jose Sharks 0-1
2013-10-09 03:35 San Jose Sharks - New York Rangers 9-2
2011-10-31 23:00 New York Rangers - San Jose Sharks 5-2
2011-03-13 03:30 San Jose Sharks - New York Rangers 2-3 str
2009-10-20 00:00 New York Rangers - San Jose Sharks 3-7

Skador

San Jose: J.Thornton, M.Brown, T.Kennedy, R.Torres
NY Ranger: Skadefri trupp

Tycker vi får ett helt okej odds på Sharks i natt här då vi en ”vanlig” dag där båda lagen hade haft ”normal” form aldrig hade fått 1.884 på hemmaseger. 1.74-1.80 max och jag väljer att testa spel på hemmalaget här.

Nattens spel blir alltså

San Jose Sharks ML @ 1.884 med 3/6 units hos Pinnacle Sports

(Ö 5.0 mål kan funka för den som inte litar på Sharks. Rangers gör nog 2 mål. Sharks 3-4 tänker jag)

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

EDITERAD 2015-01-10 17.38:10

This is the stats tab
This is the post tip