Speltips

Speltips Denver Broncos - Indianapolis Colts

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2015-01-11 22:30 Spela här

Speltips Denver Broncos - Indianapolis Colts
Land: USA Liga: NFL
Odds: 2.00 Speltips: Colts +7
2015-01-11 22:30 Denver Broncos - Indianapolis Colts Colts +7 2.00 ChristianB

Mitt andra spel denna slutspelshelg blir i matchen mellan Denver Broncos och Indianapolis Colts. Denver Broncos gick in till slutspeled som andraseedade och hade därför en bye förra veckan. Colts var seedade som nummer fyra och ställdes mot Cincinnati Bengals, där vi spelade Colts seger som satt som den skulle. Man vann med 26-10, men segern borde blivit större än så om det inte vore för ett par tappade passar och misstag i red zone. Enligt mig så var man aldrig riktigt hotade.

Nu ställs man alltså mot sin tidigare QB Peyton Manning och hans Broncos. Manning har sett riktigt fin ut förra säsongen, men denna säsong verkar hans armstyrka avtagit rejält på slutet. De långa passarna har uteblivit och de medellånga ser inte helt hundra ut. De har en annorlunda bana i luften gentemot vad man är vad vid att se från den store Manning. Motivationen i denna match i slutet av hans karriär lär dock vara skyhög, kanske är det hans sista chans på en ytterligare titel. Motivationen hos Colts QB Andrew Luck lär det knappast vara något fel på heller. Att få sätta den gamla räven Peyton på plats och en gång för alla ta över tronen är motivation som heter duga. Luck kommer att utvecklas till att bli en av ligans bästa QBs någonsin och bli en av de stora namnen i ligans historia.

Även om Broncos passanfall inte fungerat som önskat den senaste tiden så har man ett riktigt vass springspel som kommer att hota Colts 18:e rankade springförsvar. De såg bra ut förra veckan, men kommer att ha större problem att hantera running back CJ Anderson samtidigt som man måste oroa sig för Broncos vassa receivers. Colts passförsvar har sett ganska bra ut denna säsong och man rankas som nummer tolv sett till antal yards. Cornern Vontae Davis har framförallt sett otroligt vass ut och lär få skugga Demarius Thomas eller kanske Emanuel Sanders i denna match. Han måste göra en bra match för att stoppa receivers av den kalibern, och han har absolut kapacitet att göra så. Colts måste också se till att skapa press på Manning och se till att få en del sacks och tvinga fram snabbare kast. Man är topp tio i ligan när det kommer till sacks och jag tror att man kan få en del press även här. Kan man bara se till att inte släppa till för mycket via marken så är mycket vunnet.

Colts har ligans bästa passanfall och vi lär få se en hel del av det även här. Det gäller bara för den offensiva linjen att plocka upp den press som Broncos vassa d-line besitter. Colts o-line har sett bra ut till och från och lyckligtvis så har man en mobil QB som kan förlänga spelen på egen hand. Via marken kommer man att få det svårare mot ligans fjärderankade springförsvar. Denver har dock frågetecken för tre försvarare i Smith, Marshall och Unrein, vilket kan störa något. Andrew Luck är en maskin när det kommer till att täcka spreaden och har gjort så i varje match förutom sex i de 22 senaste spelade. Även om det inte visar mycket så kan det också vara värt att nämna att Colts täckt spreaden i de sju senaste mötena med Denver. Jag tror att Colts har hyfsad chans att vinna denna match och även om man skulle ligga under så har man en av ligans absolut bästa QBs när det gäller att avsluta matcher. Det är alltså stor chans att det blir en backdoor-cover som senast även om man skulle ligga under med typ 14 poäng.

Sju poängs fördel lockar till spel och jag spelar Colts +7 till 2.00 gånger pengarna. Observera spelstopp 22.40!

ChristianB - 11 Januari, 2015, 02:17

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!