Speltips

Speltips Rayo Vallecano - Cordoba

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-12 20:45 Spela här

Speltips Rayo Vallecano - Cordoba
Land: Spanien Liga: La Liga
Odds: 1.90 Speltips: BLGM
2015-01-12 20:45 Rayo Vallecano - Cordoba BLGM 1.90 master

bet365 livestreamar matchen.

Två lag i behov av poäng som ställs mot varandra. Rayo Vallecano hade innan 1-2 segern över Getafe, tre raka förluster i ligaspelet. Formen är med andra ord mindre bra. Och här krävs återigen en seger för att på så sätt befinna sig på säker mark. Cordoba står för motståndet, 18:e plats med 14 inspelade poäng på 17 matcher. Spelar mycket oavgjort och tappar på så sätt en hel del poäng. Kommer dock till denna tillställning, likt Vallecano, med en seger i ryggen då Granada besegrades med klara 2-0.

Rayo Vallecano är kända för deras underhållande fotboll, men även för den bristande defensiven som tyvärr inte håller måttet. Och statistiken talar för sig självt. 32 insläppta mål på 17 spelade matcher. Endast Elche(35) och Levante (33) har släppt in fler mål. Offensivt sett har det gått klart bättre även fast man nog hade förväntat sig en ännu bättre målproduktion. 19 gjorda mål på 17 matcher är sisådär. Snittar alltså lite över ett mål/match.

Rayo Vallecanos fem senaste matcher:
Getafe-Vallecano 1-2
Vallecano-Espanyol 1-3
Valencia-Vallecano 4-4
Valencia-Vallecano 3-0
Vallecano-Sevilla 0-1

Som ni ser har man trots allt kommit igång med målproduktionen då man har mäktat med sju mål på tre matcher. Har vaskat fram massvis med chanser som har gett resultat - tråkigt nog har man fortsatt svårigheter att hålla tätt.

Vallecanos skadelista har ljusnat allt mer. Backen Ze Castro(12) är dock fortfarande skadad och viktige backen Insuá(12) är avstängd. Alltså kan ställa upp med ett relativt starkt manskap.

Uppflyttade Cordoba. Ja, alltså det är inte direkt något uselt lag. Dock har det endast blivit två vinster och den 2:a kom i den senaste matchen. Men man har spelat hela åtta oavgjorda, samtidigt som det har blivit sju förluster. Håller trots allt inte och är under strecket på en 18:e plats. Är i behov av vinster och kommer till denna match med en härlig seger i ryggen då det blev en komfortabel vinst hemma mot Granada senast.

Cordobas fem senaste matcher:
Cordoba-Granada 2-0
Barcelona-Granada 5-0
Cordoba-Granada 1-1
Cordoba-Levante 0-0
Bilbao-Cordoba 0-1

Ser ganska målsnålt ut, men har mött uddlösa lag på sistone, bortsett från Barcelona.
Något som är väldigt noterbart, är att Cordoba lyckats göra mål i samtliga bortamatcher i ligaspelet - förutom mot Real Madrid, Barcelona och Valencia. Tre topplag i ligan. Och Vallecano är inte i närheten av dessa lag.

0-1 vs Bilbao
2-2 vs Elche
4-2(!) vs Atletico Madrid
1-1 vs Getafe
1-1 vs Almeria

Cordoba har också en relativt skadefri trupp. Delgado, Ekeng och Ghilas missar matchen.

Detta är som sagt två som är i stort behov av tre poäng. En ganska öppen tillställning är att vänta då Vallecano kommer att trycka på framåt i sedvanlig ordning, medan Cordoba som är ganska skickliga på kontringar kommer få stora ytor när Vallecano tappar bollen högt upp på plan. Med defensiva avbräck i båda lagen underlättar det ännu mer för en målrik tillställning.

Jag tycker att BLGM är ganska troligt här och när vi får upp emot två gånger degen så finns det ett bra spelvärde i det här spelet.

SPEL: Rayo Vallecano - Cordoba BLGM @ 1.90

M.v.h Master

EDITERAD 2015-01-12 00.15:14

master - 12 Januari, 2015, 00:15

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Belminkaric - 2015-01-12 19:55:47

👍

master - 2015-01-12 11:20:38

Baptistao tydligen inte 100% till dagens match. Tungt avbräck för Rayo. Men å andra sidan saknas även ordinarie backen Inigo Lopez för Cordoba, som även det är ett oerhört tungt avbräck.