Tyvärr blev det förlust för Oilers och ett rättvis sådan även fast 2 av Panthers 4 mål var aningen turliga. Sett över 60 min var dock Panthers det bättre laget för dagen då tyvärr Oilers D var lika virriga som vi är vana att se dom. Tyvärr förlust på Oilers ML, och vi behöver hitta en väg tillbaka till den vinnande spåret igen, förhoppningsvis redan inatt!

Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs

Goalies: Quick (probable) vs Bernier (probable)

Formsvaga Kings tar i natt emot Toronto Maple Leafs inatt hemma i Staples Center. För Kings del, som har 3(!) raka förluster inne i sin hemmaborg är den här matchen oerhört viktig och nästan en såkallad ”måstematch” för att man inte ska halka efter i en redan väldigt tuff Pacific Division.

Los Angeles Kings vet vi alla är ett typiskt slutspelslag. Laget brukar alltid inleda säsongen något rostigt, men växer varje år in i det mer och mer då man brukar kunna dansa igenom grundserien på ett smidigt sätt, men i år har det sett tuffare ut. Nu har vi spelat ca halva grundserien och vid det här laget brukar man känna igen Kings som ett vinnande lag, men laget har inte sett speciellt heta ut. Just nu har man hela 3(!) raka förluster inne i Staples Center där man i vanliga fall är ett av ligans absolut bästa lag med ett record på 14-5-4, varav 3 av dessa 9 förluster alltså kommit de 3 senaste matcherna. Senast mot Jets hade man ledningen med 7 min kvar av matchen men Z.Bogosian kvitterade och Kings föll tillslut med 5-4 efter straffar. Just nu behåller man sista Wild Card platsen, men vi har ett jagande Flames tätt i hälarna som verkligen inte ska räknas bort i år och för Kings del blir nattens match oerhört viktig. Har väldigt svårt att se Kings förlora 4 raka hemmamatcher faktiskt.

Toronto har verkligen haft en tumult säsong och senast fick man vinna sin första match efter att ha sparkat tränaren Randy Carlye. Man besegrade Jackets efter att ha dödat matchen redan i första perioden då man straffade laget hårt efter att ha utnyttjat ett 5 mot 3 och gjort två mål under kommande powerplay. Matchen slutade 5-2 och det var självklart viktigt när man nu ger sig ut på en oerhört tuff roadtrip i Pacific Division. Leafs som har det betydligt tuffare på bortais (7-8-3) gentemot hemma där man är starka med (15-9-0) får i mina ögon vara nöjda med 4-5 poäng under denna tuffa roadtrip där man kommer ställas mot Kings, Ducks, Sharks och slutligen Blues från Central innan man återvänder hem.

Historia

Detta är lagens andra möte för säsongen där Leafs vann det första inne i Air Canada Center med 4-3 efter att man tagit en tidig ledning med 2-0, innan Kings vände på steken och dominerade resten av matchen och hade en 3-2 ledning innan James van Riemsdyk kvitterade med 2 min kvar. Lupul avgjorde sedan matchen efter straffar och Kings blev i mina ögon snuvade på segern. Historiskt sett har laget rätt jämn statistik med 4 vinster var de senaste 8 matcherna. Bortaplan har varit nyckel i denna matchup historiskt, men jag tror inte det kommer ha något inverkar i natt.

2014-12-14 22:05 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 4-3 str
2014-03-14 02:35 Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 2-3
2013-12-12 00:35 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 1-3
2011-12-20 00:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 2-3 str
2011-01-11 03:30 Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 2-3
2010-01-27 00:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 3-5
2008-12-02 03:30 Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 1-3
2008-01-11 03:30 Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 5-2

Skador

Los Angeles: T.Pearson, T.Toffoli, R.Regehr
Toronto: P.Holland, J.Lupul

Som sagt har jag oerhört svårt att se Kings förlora 4 raka hemmamatcher och man ställs i natt mot ett lag som inte är i balans, trots att man vann senast. Toffoli’s frånvaro är ett minus, men det finns flera spelar i Kings lag som måste steppa fram i natt och jag litar på att man gör det. Nattens spel blir alltså något jag inte brukar spela, men jag tror man löser vinst efter 60 min i natt. 3-1, 4-1?

Nattens spel blir alltså:

Los Angeles Kings FT @ 1.925 med 3/6 units hos Pinnacle Sports

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip