Speltips

Speltips West Ham-Everton

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-13 20:45 Spela här

Speltips West Ham-Everton
Land: England Liga: FA-cupen
Odds: 1,78 Speltips: -1 hörnor asian
2015-01-13 20:45 West Ham-Everton -1 hörnor asian 1,78 LelleSandahl

Ligue 2-spelet satt klockrent till 2,15 och har förhoppningsvis funnit ett spel som kan bygga på vinstsviten ytterligare. Omspel väntar i FA-cupen mellan West Ham och Everton (1-1). Känns väl spontant som att West Ham ligger närmast avancemang på hemmaplan. Men det finns ett hörnspel jag är betydligt tryggare med att backa upp.

Senaste möten

2014-11-12 Premier League
Everton-West Ham 2-1 hörnor 1-5

2015-01-06 FA-cupen
Everton-West Ham 1-1 hörnor 4-15 (!)

West Ham snittar 6,36 hörnor på hemmaplan och har vunnit hörnstatistiken i 7 av 11 hemmamatcher. Förluster mot Southampton, Man City, Arsenal och West Brom

Everton snittar 3,90 hörnor per bortamatch. Har vunnit statistiken 4 gånger, torskat 5 och oavgjort en gång. I hälften av bortamatcherna har Everton bara skapat 3 hörnor eller färre.

Vi har alltså att göra med retur i FA-cupen. Sist räddade Lukaku sitt Everton från fiasko genom en sen kvittering på Goodison Park. Båda lagen kastade ut starka startelvor och Big Sam var alltså bara någon minut bort från en tung skalp. Everton har varit i både spelmässig och poängmässig svacka en längre tid. Den fina fotbollen Roberto Martinez infört har i höst visat sig vara både ineffektiv och defensivt svag. West Ham har - efter en våldsamt fin start - börjat tappa något. Fem matcher utan seger och vi lär få se ett taggat West Ham som går ut inför sina supportrar på Upton Park.

Om vi blickar mot det som är viktigt här, hörnorna, så är det superfördel West Ham. De snittar nästan 2,5 hörnor mer än Everton per hemma kontra bortamatch. De har i två bortamöten på Goodison den här säsongen vunnit hörnorna med 1-5 och 4-15, den senare för blott en vecka sedan.

Läget i lagen? West Ham saknar Diafra Sakho (ryggen) och Cheikhou Kauyate (landslagsuppdrag). Annars kan Big Sam ta ut sitt bästa möjliga lag i kväll. Everton har det desto jobbigare. Tim Howard, Sylvain Distin, Tony Hibbert, Leon Osman, Darron Gibson och Steven Pienaar är alla borta, allt enligt BBC.

Preliminära startelvor

West Ham: Adrian; Jenkinson, Tomkins, Reid, Collins; Amalfitano, Noble, Nolan, Downing; Carroll, Valencia

Everton: Joel; Coleman, Jagielka, Stones, Baines; Besic, Barry, Barkley; Naismith, Lukaku, Mirallas

SPELTIPS
När jag spelar hörnor tittar jag mest på hemma/bortasnitt och tidigare möten mellan lagen. Vad som gör det här spelet extra lättmotiverat är att dessa två lag har spelat mot varandra två gånger sedan november månad och West Ham har gått segrande i hörnorna med stora siffror båda gångerna. Nu får West Ham dessutom fördelen av hemmaplan och har ett bättre skadeläge.
Den asiatiska hörnlinan är satt till -1 hos bet365 . Vi får alltså pengarna tillbaka om West Ham bara vinner med en hörna. Att få 1,78 på det spelet är sett till bakgrunden grymt bra i mina ögon. Slänger in 4/5 units.

Vad säger ni om det?

@lellesandahl på twitter


LelleSandahl - 13 Januari, 2015, 16:17

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Knugen1 - 2015-01-13 19:11:41

Bra spel