Tillbaka på vinnarspåret i går efter en sämre måndag. Samtliga tre spel (Atlanta -11, Golden State -7 och ML-dubbeln med Golden State och Dallas) resulterade i vinst. Min statistik för NBA-säsongen är 97-68 (+49 units). Hittills i januari är min vinstprocent över 60, vilket känns kul.

-------

Det har visat sig vara smart att hugga spel tidigt de senaste dagarna. I går tog jag som sagt Golden State -7 och Atlanta -11 till 1.91 på Betsafe . Senare under kvällen fick man nöja sig med -8 och -12,5 till samma odds. Så jag fortsätter att spela tidigt. I dag har jag två spel klara som jag presenterar nedan.

Jag börjar med Atlanta -6,5 (borta mot Boston) till oddset 1.91 på Betsafe .

Back-to-back för Atlanta som ju spelade mot Philadelphia i går. Men: en rad spelare vilades helt i går mot Philadelphia. Paul Millsap spelade inte. Inte heller Jeff Teague. Pero Antic, och DeMarre Carroll fick också vila. Al Horford och Kyle Korver stannade på 29 minuter. Ändå lyckades Atlanta vinna med nästan 20 poäng. Laget är en maskin.

Boston var bättre än väntat i måndags när de besegrade New Orleans hemma. Men då ska man ha i åtanke att New Orleans inte är särskilt bra borta. Boston har vunnit två av sina fem senaste hemmamatcher. Men Boston är ett tunt lag efter de olika affärerna som har skickat nyckelspelare bort från klubben. Mot New Orleans var det Jared Sullinger och Jae Crowder som var nyckelspelarna. Det är inga toppspelare direkt.

Atlanta har vuxit fram till hela NBA:s bästa lag ATS. De är 15-4 ATS på bortaplan. Det innebär att de täcker linan i 79 procent av fallen på bortaplan. Som favorit på bortaplan täcker de sin lina i 85 procent av fallen.

Boston är 9-11 ATS på hemmaplan den här säsongen.

Atlanta har dessutom varit bra i back-to-backs. De är 7-3 ATS i den situationen den här säsongen. Nu har de som sagt vilat flera nyckelspelare, vilket innebär att de knappast lär vara störda av gårdagens match. Det som kan påverka är att de ser fram emot Toronto på fredag och Chicago på lördag. Men Atlanta ska ändå vinna den här matchen utan problem. Det här laget ger inte bort något gratis just nu. De ska kunna slå Boston med tio poäng även om de går lite på halvfart och vilar nyckelspelarna i den sista perioden.

Spelar alltså: Atlanta -6,5 till oddset 1.91 på Betsafe .
Units: 3,5/5.

-------

Spelar också Memphis -6.0 (borta mot Brooklyn) till oddset 1.91 på Betsafe .
Units: 3/5.

Det är tacksamt att spela på Brooklyns motståndare just nu. Brooklyn har väldigt svårt att göra poäng utan Deron Williams, som är borta med brutet revben. Nu ställs de mot ett nytt bra försvar, vilket inte direkt kommer underlätta för det svavija anfallsspelet. Extra tungt blir det eftersom Brooklyn måste klara sig utan Kevin Garnett som är avstängd. Han hade varit viktig med tanke på att Memphis kommer med insideduon Marc Gasol och Zach Randolph. Memphis brukar inte köra över lag på bortaplan, men här är Brooklyn helt enkelt för svaga.

-------

Lägger till ML-dubbel med Portland och Atlanta.
Odds: 2.07 på Betsafe .
2.5/5 units.


EDITERAD 2015-01-14 20.16:44

This is the stats tab
This is the post tip