Speltips

Speltips Dzumhur - Puetz

Sport: Tennis Spelstopp: 2015-01-16 01:30 Spela här

Speltips Dzumhur - Puetz
Land: Australien Liga: Australian Open
Odds: 1,83 Speltips: Puetz
2015-01-16 01:30 Dzumhur - Puetz Puetz 1,83 Poldan

Jag kommer att lasta mina pengar på Tim Puetz mot överrankade Damir Dzumhur. Om matchen hade spelats inomhus skulle jag lasta fru och hus, men Tim är inte riktigt lika stabil utomhus.

Oavsett så är Dzumhur sämre än Puetz på hardcourt. Inget mer med det. Bosniern kommer tappa oändligt många poäng efter förra årets mega-run i Australian Open. Han är en grusspelare och det syns tydligt när han spelar också. I skrivande stund är han rankad 104, men jag skulle säga att en rättvis hardcourtranking på honom skulle vara runt 200.

Tim Puetz är rankad 183, men med en rättvis hardcourtranking skulle han förmodligen vara runt 100. I den mån han är skadefri förlorar han i stort sett bara mot spelare som är bättre än honom.

Dzumhur har en väldig svaghet i serven, särskilt andraserven som absolut inte hör hemma på atp-nivå. Däremot är han ju snabb och bra defensivt. Tim är väl i så fall raka motsatsen. Servar riktigt bra, slår hårt från både backhand och forehand och spelar extremt aggressivt.

Så, med tanke på de snabba förhållandena i Australien tror jag att Tim Puetz tar hem det här till 1,83 hos bet365 .

Poldan - 15 Januari, 2015, 09:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Poldan - 2015-01-15 23:12:34

Det går utmärkt att spela både Puetz och Ymer, men om jag skulle lägga ett riktigt tungt spel skulle jag vänta tills första omgången. Där kommer det finnas fina spel.

Stami - 2015-01-15 16:47:32

Kollat en hel del rekar dom kommit upp under dagen här på olika sidor och samtliga (3st) har varit på Ymer med.

Stami - 2015-01-15 16:46:59

Hej Poldan!

Tack för snabbt svar. Okej skippar 2-0 helt. Som sagt själv inte sett så mycket utav någon av spelarna. Men 1.90 känns helt klart spelbart. Men vet inte kanske kör halva insatsen på Ylmer och halva på din rek du la ut.

Man vet inte riktigt vart man har dessa unga spelare riktigt, men har du någon koll på Mertl? Helt ärligt så hade jag aldrig hört talas om honom.

Jag brukar nästan alltid spela imot Sverige för vi svenskar har alltid en tendens att överskatta våra landslag tex fotboll och nu senast u U-20 VM i hockey. Helt ärligt har jag nästan alltid spelat imot svenskar i tennis då vi aldrig varit bra. Men åkte faktiskt på en förlust tror det var i Stockholm open mot just Ymer eller om det var i båstad då han skrällde också.

Poldan - 2015-01-15 16:14:48

Hej Stami,

Jag skulle nog inte lasta in på 2-0, men Ymer rak kan vara värd en peng. Dels för att Ymer har en tendens att tanka set, men även för att Mertl inte är någon duvunge. Och man ska nog inte dra några större växlar av hans vinst mot Paire.

Ymer har inte besvisat sådär fruktansvärt mycket på hardcourt, men senaste matcherna har ju varit klart godkända. Blir nog tight, men tror Ymer tar det.

Stami - 2015-01-15 14:12:17

Hej Poldan,

Har följt dig ett tag med framgång men behöver dit råd har. Fick upp ögonen för matchen Ymer E - Mertl J redan när jag såg lottningen efter att Ymer vann sin förra matchen. Sen släpptes oddsen med Ymer som favorit till 1.60 och sedan gick det upp så högt som 1.88 på comeon.

I mina ögon så ska bara Ymer vinna här, han är 18 år och precis börjat vinna sina första ATP matchen. Jag tror han kommer sluta runt 100 strecket efter detta året.

Idag har han sin högsta rankning 212 han började året att vinna sin första ATP match mot Sijsling I. rankat 83 i 2-1 i set.

Sedan blev han utslagen i Indien mot G.Muller rankad 45. Muller som för övrigt spelar riktigt bra i år nu i Sidney har han slåt ut hemmaspelarna Groth och Tomic samt Chardy!!

I matchen mot Ymer så hade Ymer 7(!) breakchanser som han inte lyckades att ta vara på.

Nu senast vann Ymer sin andra ATP match mot Paire B rankad 134. Och som han vann 6-0 första sedan gick han upp till 2-0 direkt i andra och vann sedan settet med 6-4. Ska sägas dock att Paire har riktigt dålig form. Men ändå.

Ymer behöver vinna 2 matcher till för att kvala in till sin första Grand Slam tunering någonsin första matchen är som sagt mot Mertl J.

Mertl som ligger precis bakom honom i rakningen på 213 plats, men formkurvorna här hår åt två helt olika håll. Mertl som är hela 14 (!) år äldre börjar se slutet på sin karriär, han var som bäst för 7 år sedan när han hade sin högsta ranking 164.

Mertl spelar nästan bara challanger och furtiner turneringar så har nästan aldrig mött motstånd som är bättre än honom själv.


Matchen spelar kl 00.00 i natt och jag funderar start att gå in med en stor insats 2-0 i set lokar också 3.0 odds.

Men vad tror du här? Har du sett något utav Mertl och Ymer i år?

Tacksam för svar!