Speltips

Speltips Derby-Nottingham

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-17 13:30 Spela här

Speltips Derby-Nottingham
Land: England Liga: Championship
Odds: 1.75 Speltips: 1
2015-01-17 13:30 Derby-Nottingham 1 1.75 RalleArvid

Lördag igen och varför inte riva av ett starkt kort redan i den tidiga matchen i Championship? Min form är god och hoppas även ni snappade upp twitter-reken senast då jag inte hann slänga ut texten här. På tal om god form:

Derby går som tåget och ligger delat i toppen av tabellen på samma poäng som Harry Redknapp’s kära Bournemouth. Derby har 48 poäng och fina 47-23 i målskillnad efter 25 spelade matcher. Nästan två mål gjorda i snitt per match och mindre än ett insläppt mål per match. Ja Steve McClaren vet hur man bygger ett habilt lag och han vet vad som krävs för att ta de där nödvändiga segrarna för att hålla sig på rätt sida det mest åtråvärda strecket i hela fotbollsvärlden.

Nu har Derby vunnit fyra tävlingsmatcher i rad och dessutom vunnit fyra av deras fem senaste hemmamatcher. För att hitta en förlust (som dessutom är den enda) för Derby hemma på iPro Stadium måste vi gå tillbaka till den 25e oktober förra året.

Motståndarna då? Ja, Nottingham är Derbys raka motsats förtillfället - dvs ett lag i fritt fall där ingenting stämmer. Forest har inte vunnit en enda match på åtta försök nu. Man har förlorat fem av dessa åtta och har inte vunnit sedan november förra året och man har nu tre förluster och en oavgjord på sina fyra senaste bortamatcher.

John Eustace är egentligen den enda från hemmalaget som är värd att lyfta fram på frånvarolistan. Detta eftersom både Omar Mascarell och Craig Bryson förväntas vara redo för spel.

För Stuart Pearce ser krisläget allt värre ut även utanför planen och de bedrövliga resultaten. Skade- och fråvarolistan är nämligen blytung även den: Lagets bäste målskytt Assombalonga är högst osäker samtidigt som Michael Mancienne, Matty Fryatt och Andy Reid är skadade samtidigt som Dexter Blackstock och Danny Fox är högst osäkra likväl.

Ja, jag brukar alltid höja ett varningens finger för när formsvaga lag ska möta topplag men det här känns för uppenbart för att ens den värsta vidskepliga Nottingham-supporten ska tro på annat än hemmaseger. Derby är för tunga, stabila och hemmastarka samtidigt som Nottingham har för många avbräck på centrala positioner i tillägg till sitt bedrövliga självförtroende.

Ettan är enligt mig lördagens bästa spel och finns till 1.75 hos bet365 .com.

Lycka till lads och glöm inte twitter för fler tankar och tips @RalleArvid

RalleArvid - 16 Januari, 2015, 21:21

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
emilianoek - 2015-01-17 12:22:57

Du har missat att skriva att Jordon Ibe har återvänt till Liverpool. Han var tidigare alltså på lån i Derby.

Men jag tror också på Derbyseger!

krux - 2015-01-17 05:07:20

Matcherna mellan Derby och Nottingham Forrest räknas som derbymatcher och är riktiga hatmöten. Kan ha väldigt stor betydelse i detta fallet. Med detta menar jag att derbymatcher sällan följer mönstret av en "vanlig" match. Matcherna kallas East Midlands derby.
Om någon vill läsa mer om detta finns det här på länken nedan:
http://en.wikipedia.org/wiki/East_Midlands_derby