Speltips

Speltips New England Patriots - Indianapolis Colts

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2015-01-19 00:30 Spela här

Speltips New England Patriots - Indianapolis Colts
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.90 Speltips: Patriots -6,5
2015-01-19 00:30 New England Patriots - Indianapolis Colts Patriots -6,5 1.90 ChristianB

Super Bowl närmar sig med stormsteg och på söndag ska det avgöras vilka två lag som kommer att ta sig till den stora finalen. Samtliga fyra lag som jag trodde på förra veckan tog sig vidare till denna omgång. Jag missade mitt spel på Patriots förra veckan men fick in det på Colts, som besegrade Denver Broncos. Jag tror att Patriots är det lag som går segrandes ur duellen mellan dessa två i helgen, medan det mellan Seahawks och Packers kommer att bli en tight duell som kan sluta hur som helst.
-----------------------------------------------------------------
Jag börjar med att gå igenom matchen mellan New England Patriots och Indianapolis Colts i AFC Championship. Här tror jag att Patriots kommer att segra och ännu en gång ha chans på en mästerskapsring. Man har dominerat Colts och Andrew Luck totalt i de tre tidigare mötena och jag ser inte vad som skulle vara annorlunda denna gång. Man har haft kontrollen både offensivt och defensivt och matcherna har slutat 59-24, 43-22 och 42-20 i Patriots favör.

Man har ligans bästa coach i Bill Belichick, som vars starkaste egenskap är att ta bort den största faktorn i motståndarnas offensiv. I detta möte tror jag att man jobbar på att minimera springspelet och sedan låter den utmärkte cornern Derelle Revis ta hand om det största hotet i djupled, TY Hilton. Hilton är det absolut vassaste vapnet Andrew Luck har och han har registrerat dubbelt så många yards som näst bästa receiver i laget. Han kommer att få det tufft mot Derelle Revis, som har tagit bort de allra bästa passningsmottagarna i ligan tidigare. Lyckas man ta ut Hilton ur spel så kommer Luck att få det väldigt mycket jobbigare att göra djupa passar och flytta kedjorna. Speciellt med tanke på att Revis har stöd av Brandon Browner på andra sidan planen, som kan ta hand om de lite större spelarna på korta router. Colts bästa running back Ahmad Bradshaw är borta sedan ett par veckor tillbaka och deras nummer två Trent Richardson har inte alls levererat. Han blev bänkad senast i favör för Dan Herron, som gjorde en hyfsad match. Patriots har vart riktigt bra mot springspelen den senaste tiden och har bara givit upp 3.88 yards per carry i de senaste fyra matcherna. Justin Forsett lyckades springa rätt bra senast, men Baltimore har en mycket bättre o-line än Colts. Patriot har i de senaste två mötena med Colts bara tillåtit 69 samt 19 yards via marken.

Tom Brady har sett riktigt bra ut de senaste matcherna och det var han som fick det gjort mot Baltimore. Man gick ifrån springspelet och körde hårt på korta passar i mitten av planen. Brady var riktigt pricksäker och han fick den tid han behövde av sin offensiva linje. Baltimore har vart grymma när det gäller att nå motståndarens QB, men Patriots lyckades skydda sin QB förra veckan. Colts har inte haft samma framgångar i denna kategori, vilket talat för att Brady kommer att få tid på sig även nu. Man kommer dessutom att ha det riktigt svårt att ta hand om en Rob Gronkowski som är fullt frisk då man har haft svårt mot tight ends tidigare. Annars har man haft ett bra passförsvar med Vontae Davis i spetsen som kan ta de allra bästa ur spel. Det ska bli intressant att se om han sätts på Edelman eller LaFell i detta möte och hur Colts lyckas ta hand om alla vapen i passningsspelet. Både Vontae Davis och den andra startande cornern Gerg Toler är listade som frågetecken med skador inför söndagen, men båda väntas komma till spel. Risken finns dock att de inte är helt 100. Jag tror också att vi får se Patriots dunka springspelet en hel del. I det senaste mötet sprang Jonas Gray för över 200 yards och gjorde fyra touchdowns, vilket är en otrolig siffra. Colts springförsvar är nummer 21 i ligan och kommer att ha fortsatta problem här, man har i de två senaste mötena med Patriots tillåtit 234 samt 244 yards via marken. Det enda frågetecknet på skadesidan för Patriots är att man kommer att sakna sin center Bryan Stork. Det är självklart ett jobbigt avbräck i slutspelet, men man har skiftat mycket i sin o-line tidigare och jag tror och hoppas att man lyckas bra med det i denna match.

Patriots är favoriter med -6,5 och så länge vi får de under en TD så blir det spel för mig. Broncos öppnade som -7 mot Colts förra veckan och linan slutade på hela -9. Är Broncos så mycket bättre än Patriots? Självklart inte, snarare tvärtom. Broncos var inte alls bra senast och folk har överreagerat på Colts seger. Jag lirar Patriots -6,5 till 1.90 gånger pengarna.

ChristianB - 17 Januari, 2015, 15:27

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
ChristianB - 2015-01-18 14:19:03

Jag lutar åt Packers, postade precis mina speltips här http://www.rekatochklart.com/rekar/29164/

Lucky_13 - 2015-01-18 11:30:48

Vad är dina tankar i Seahawks-Packers? Själv är jag inne på att Seahawks kommer köra över totalt. Låg poäng på Packers att vänta. Seahawks -7.0 @ 1.75 tycker jag känns bra. Även Packers under 17.5p kan vara spelbart

ChristianB - 2015-01-17 15:31:25

Tilläggas ska dessutom att Belichick som vanligt har ett par ess i rockärmen. Förra veckan fick vi se ett par stora trickplays, där man bland annat använde udda formationer med en extra lineman eller vad sägs som denna TD pass av receivern Edelman? https://www.youtube.com/watch?v=zUuJZQ5ap8o