Speltips

Speltips Man City-Arsenal

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-18 17:00 Spela här

Speltips Man City-Arsenal
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.60 Speltips: City Ö1.5
2015-01-18 17:00 Man City-Arsenal City Ö1.5 1.60 RalleArvid

Derby hade ”derbyt” i egna händer och dessutom i ett fast grepp men valde att slänga bort det. Efter 1-0 och fullständig kontroll på matchbilden släppte man både spelövertag, ledning och poäng till Nottingham. Tråkigt för reken som länge kändes bra men nu dags för revansch omedelbart och ett hett möte i toppen av Premier League.

City har efter sin lilla halvkrisande period i oktober/november nu 14 matcher utan förlust varav 11 segrar. Mest imponerande är att man lyckats gneta till sig segrar i täta matcher trots avsaknad av nyckelspelare offensivt och utan att spelet sätt särskilt övertygande ut.

Arsenal har också väldigt god form och ser tack vare Alexis ut som ett säkert kort för att återigen klara av att ta sig till Champions League, vilket tragisk nog tyvärr verkar vara det enda Wenger bryr sig om. Gunners har nu nio segrar och bara två förluster på sina 13 senaste.

Aguero förväntas vara tillbaka för hemmalaget och han ensam bör väl garantera att hemmalaget inte kommer gå mållösa från en hemmamatch. Laget har även utan sin skyttekung gjort två eller fler mål hemma i sex av de sju senaste matcherna. Det trots att bland andra Bayern Munchen, Swansea och Everton stått för motståndet.

Arsenal borta från Emirates har visserligen betytt en hel del tagna poäng men vad det framförallt har betytt är stort antal mål och en offensiv som kompenserar för en läckande och instabil defensiv och en målvaktsfråga som är långt ifrån optimal. Laget har vara hållit nollan två gånger på sina tio senaste bortamatcher och dessutom släppt in två mål eller fler vid hälften av de tillfällena.

Trots att hemmalaget saknar Yaya som är iväg i Afrika och har lite frågetecken på andra bärande spelare (som trots allt de flesta lär kunna medverka) så är det värre ställt med laget i Arsenal. Debuchy tvingades utgå senast, Arteta är borta även han vilket är ett tungt avbräck på mitten eftersom varken Wilshere eller Diaby finns att tillgå som slitvargar på mitten heller.

Senaste två åren hittar vi följande resultat lagen emellan:
2-2
3-0
1-1
6-3

Ett utvilat City med fin offensiv bredd och mittfältare som alltid tycks ha nycklar att öppna försvar samt en extremt spelsugen skyttekung som gör comeback mot ett skadedrabbat Arsenal där defensiven verkligen har svajat kan inte betyda annat än att hemmalaget gör minst två mål.

Dags att gå in tungt och revanschera sig från Derby-missen.

City att göra över 1.5 mål finns till 1.60 hos bet365 .com

Bonusspel även Sergio Aguero att göra mål anytime till 2.00x

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 17 Januari, 2015, 23:25

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Akberg - 2015-01-18 13:49:43

@Fidan91
Å andra sidan så får du tänka på att City har haft det tungt med skador, främst i offensiven på senare tid, och ändå kunnat plocka viktiga trepoängare. Förhoppningvis är Agüero tillbaka för 90 minuter idag, revanschsugen. Inte minst Argentinaren men också city som lag i ett stormöte. Tveksamt om Gunners klarar pressen. Vinstchansen ligger på Pellegrini.

tuborggold - 2015-01-18 13:13:23

Rygg tror City kör över Arsenal

fidan91 - 2015-01-18 01:17:15

City har verkligen inte imponerat senaste matcherna, knapp vinst hemma mot sunderland och kryss mot Burnley. Det blir inte lättare att vinna när nasri, yaya inte spelar och på anfallsidan ser de inte ljust ut. Arsenal har özil, ramsey tbx och spelare som cazorla, rosicky, alexis, alltså alla viktigaste spelare tillgängliga. Jag ser ett bra skräll spel här iaf!!