Speltips

Speltips Seattle Seahawks - Green Bay Packers

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2015-01-18 21:00 Spela här

Speltips Seattle Seahawks - Green Bay Packers
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.90 Speltips: Packers +8
2015-01-18 21:00 Seattle Seahawks - Green Bay Packers Packers +8 1.90 ChristianB

Super Bowl närmar sig med stormsteg och på söndag ska det avgöras vilka två lag som kommer att ta sig till den stora finalen. Samtliga fyra lag som jag trodde på förra veckan tog sig vidare till denna omgång. Jag missade mitt spel på Patriots förra veckan men fick in det på Colts, som besegrade Denver Broncos. Jag tror att Patriots är det lag som går segrandes ur duellen mellan dessa två i helgen, medan det mellan Seahawks och Packers kommer att bli en tight duell som kan sluta hur som helst.
---------------------------------------------
Min första rek var på New England mot Indianapolis Colts och i den andra matchen, som jag tror kommer att bli en riktigt tuff kamp, så lägger jag mina pengar på Green Bay Packers.

Linan har vandrat åt mitt håll och Packers står nu i -8, en poäng mer än vad jag tycker att den borde vara. Packers och Aaron Rodgers sitter på ett av ligans topp tre anfall, det bästa när det gäller antal gjorda poäng, och får nu visa styrkan mot ligans bästa försvar. Man fick stryk i säsongens första match med 36-16, och hade då svårt att få igång någon typ av springspel, vilket kommer att bli tufft även ikväll. Man har dock sett bättre ut på denna front i slutet av säsongen och jag tror att man kommer att ha i alla fall lite bättre framgång på denna front, vilket är oerhört viktigt för att avlasta pressen som kommer att skickas mot Rodgers. Det har vart mycket prat om Rodgers vad-skada, och rapporter säger att den börjar se bättre ut, även om han såklart inte är helt läkt. Rodgers mobilitet är en stor del av hans spel och det är såklart ett minus om han inte kan röra sig som han brukar. I första halvleken senast mot Cowboys såg man tydligt att han inte såg ut som vanligt, men i andra halvlek så lossnade det lite och han kunde göra spel som han inte gjorde i första. Om han fick en spruta eller om det helt enkelt berodde på att han var mer uppvärmd låter jag vara osagt, men det var i alla fall en positiv sak att se.

Seahawks kommer troligtvis också att fokusera en hel del på sitt vassa springspel med Marshawn Lynch, och här gäller det att Packers d-line och Clay Matthews gör sitt jobb till 100%. Kan man limitera springspelet och lyckas få press på QB Russel Wilson så har man chans att vinna denna match. Packers har haft svårt att täcka lagens toppreceivers och i det första mötet lagen emellan så var det Percy Harvin som satte käppar i hjulet med sju receptions. Han finns dock inte med i laget idag, vilket är ett plus. Seahawks har ingen riktig toppreceiver, så jag tror att mycket fokus hamnar på kampen vid den offensiva linjen och hur man lyckas stoppa springspelen, få press på Wilson och hur Wilson använder sina mycket vassa ben. Jag tycker inte att siffrorna från Seahawks seger mot Panthers senast gör sig rättvisa, Panthers gjorde till stora delar en mycket bra match, men misstag är kostsamma och framförallt en interception av Newton i slutet av matchen som togs tillbaka för en defensiv TD blev dyr och kostade chansen på seger. Newton lyckades dock flytta bollen bra annars, så Rodgers kommer säkerligen att ha lycka här med sina vassa receivers. Undviker han bara misstag och dyra interceptions så kan det gå vägen.

Jag ser Packers försvar som underskattat, Seahawks anfall som något överskattat och Seahawks senaste seger som överskattad. Allmänheten spelar Seahawks och jag går emot. Jag lirar Packers +8 till 1.90 gånger pengarna. Kan också rekommendera spel på Seahawks under 27.5p till 1.83 samt Packers över 17.5p till 2.10. Och missa vad ni än gör inte kvällens matcher på TV10, det kommer att bli fin underhållning!

ChristianB - 18 Januari, 2015, 14:18

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Zigon - 2015-01-18 20:13:38

Japp denna match skall ses.

Har själv spelat:

How many receiving yards will Jordy Nelson (GB) record?

Over 80,5

Odds: 1.85