Speltips

Speltips Everton-WBA

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-19 21:00 Spela här

Speltips Everton-WBA
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.80 Speltips: U2.5
2015-01-19 21:00 Everton-WBA U2.5 1.80 RalleArvid

Måndagsmatchen i Premier League ska vi nu syna och jag är inställd på att det blir en tillställning som ni ganska omgående efteråt kommer glömma.

Everton har inte alls fått det att stämma. Som jag ser det finns det flertalet anledningar till detta.

1. Europaspel har stört och man har inte haft tillräcklig erfarenhet/styrka/bredd att prestera på båda fronterna.
2. Baksmälla från fjolårets succésäsong – nu vet motståndarna hur man spelar.
3. Ett bristande självförtroende och en ny situation för många utav spelarna som det gick så pass bra för förra året – plötsligt stämmer ingenting och det blir en ytterligare orsak till att man presterar ännu sämre och att spelet låser sig.

Alla dessa tre anledningar och faktorer fungerar väl även som resonemang för min förutsägelse angående resultatet i den match man nu ska spela. Jag tror att en rejält sargad trupp både från skador och hårt matchande (bland annat en riktig långkörare på bortaplan i cupen där man dessutom åkte ut och fick ett än mer stukat självförtroende) kommer få ganska rejäla problem att prestera någon högintensiv och sprudlande fotboll. I synnerhet inte om vi tar en titt på vilka man möter. På andra sidan står nämligen ett WBA som har en ny tränare som dessutom är allt annat än ny i dessa sammanhang.

Om det är någon som vet hur man styr upp ett försvarsspel och lirar tajt defensivt framför egen box och minimerar chanser för motståndarna att göra mål så är det Tony Pulis, i synnerhet då man spelar på bortaplan. Pulis lyckades nämligen förra säsongen med vad han ska försöka göra nu, nämligen att åka till Goodison park med en krisdrabbad nedflyttningskandidat han nyss tagit över och eliminera Everton.

WBA är bara en poäng bakom Everton i tabellen inför matchen och har nu tre tävlingsmatcher i rad utan förlust. 1-1 borta mot West Ham, seger i Cupen och 1-0seger i Pulis första riktiga match vid rodret senast.

Pulis har officiellt varit tränare för WBA i två ligamatcher, resultatet? En målsnål och tät bortamatch där man krigade till sig kryss och en målsnål 1-0seger på hemmaplan där defensiven satt som en smäck.

West Brom har sammanlagt nu spelat 10 bortamatcher och bara tre har slutat över 2.5 mål, räkna inte med att chanserna till målrika historier är mcykt större med den nya managern. Tvärtom.

Everton är ligans absolut formsvagaste lag och det är framförallt målskyttet och som jag var inne på tidigare, spelíden och självförtroendet som saknas för tillfället. Jag är rädd för att ett krigande och försiktigt WBA inte är uppgiften då målskyttet kommer lossna. Inte blir saken bättre av att McGeady nu är avstängd och saknas tillsammans med Pienaar, McCarthy, Gibson och Osman på mitten. Kvar är nästan Lukako ensam känns det som.

I West Brom finns i princip ingenting att anmärka på vad gäller frånvarolistan och om jag ska vara ärlig så tror jag det bara ökar chanserna för mitt spel att sitta om Jonas Olsson sitter kvar på bänken även om han är frisk.

Med allt detta sagt - chanserna finns givetvis för Everton till samtliga poäng ändå men jag tycker ändå att spelvärdet ligger på X2 som är uppe i fina 2.10 hos bet365 .com

Om Everton mot viss förmodan tar tre pinnar så är mitt tips 1-0.
Huvudspelet blir helt klart därför under 2.5 mål till 1.80.

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 18 Januari, 2015, 22:29

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
FrankieBlue - 2015-01-19 11:11:07

Att McGeady nämns som ett avbräck känns som ett hån mot resten av spelartruppen (och världens alla fotbollsspelare). Han har varit genomusel säsongen igenom men fått förtroende ändå. Förbättrar Evertons chanser att ta 3p enligt mig.

FrankieBlue - 2015-01-19 11:05:02

Med truppen som Everton besitter finner jag det högst osannolikt att man avslutar säsongen på undre halvan. Troligen vänder vinden (åtminstone till viss del) under våren. Mot WBA hemma finns god chans till att ta alla poängen.

Spelartruppen gick nyligen emot Martinez filosofi och bad om att få spela rakare. Något man har sett tendenser av under de senaste 3 matcherna då man efter full tid hämtat upp 1-0-underlägen för att kryssa - mot Hammers x2 och City. Mot Hammers i cupen, som för övrigt var för 6 dagar sen (gott om vila), spelade man med en man mindre under nästan en hel halvlek. En insats som trots uttåget ger mersmak snarare än en sur eftersmak. Ett rakare spel är nyckeln för att säsongen skall sluta väl. Ni som såg 3-0-vinsten mot Arsenal i ligan under föregående säsong vet vad jag menar.

Gryende form på Mirallas och Lukaku. Sedan Stones kom tillbaka till backlinjen ser det även stabilare ut där.

Chanserna för Everton att vinna är goda. Optimismen i klubben börjar växa, Martinez börjar inse sina misstag och nyckelspelare börjar visa form.

2-0/3-1 känns rimligt.