Speltips Preston-Shef Utd

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-01-24 16:00
Land: England
Liga: FA Cupen
Odds: 2.25
Tips: 1
The magic of the cup visade upp sig redan igår då Cambridge viftade med sitt defensiva trollspö mot Man United. Nu dags för ytterligare en fin lördag där precis allt kan hända. Så vad har jag då fastnat för? Ja, egentligen var det inte så svårt idag att hitta det jag anser har högst spelvärde.

Preston ligger elva poäng för Sheffield United i ligan, dock med matcher fler spelade men antal segrar och framförallt gjorda mål talar för att hemmalaget ändå har presterat lite bättre så här långt under året, nåväl. Nu är det alltså dags för cup.

Jag vet att the Blades är cup-fantaster och har rättmätigt blivit ett av de mest hyllade lagen i England över senare år med sin otroliga förmåga att alltid vara bäst när det gäller, alltid ta sig långt i FA eller ligacup och alltid lyckas slå ut storlag. Man har redan dunkat ut QPR så det bara sjöng om det och nu har man dessutom spelat till sig en fantastiskt fin möjlighet att få spela ligacupfinal på Wembley mot Chelsea eller Liverpool efter att bara ha fått stryk med 1-0 borta på White Hart Lane mot Spurs inför returen.

Och det är just i det min rek hämtar sin huvudsakliga näring. Visst, Preston är kanske ett något bättre lag, Preston har hemmaplan och riktigt inspirerade fans efter en fin cup-run så här långt . Å andra sidan har Sheffield som sagt en fin vana av att vara bäst när det gäller och har skrällt mot bättre lag förut. Men det här handlar inte om att vara bäst när det gäller för Sheffield United. Man ligger fortfarande och jagar Play-Off-platserna i ligan vilket såklart är det viktigaste målet för en klubb av den pariteten, historiken, fanbasen och kraven. Man är nu dessutom med delar av ena foten i en av de största matcherna man kunnat ge sina fans på århundraden och de spelare som spelar i Sheffield United nu kommer förmodligen aldrig ha chansen att uppleva ett Chelsea eller Liverpool på Wembley någonsin igen.

Hur mycket bryr sig då managern om en tidig runda i FA-cupen borta mot Preston när han definitivt inte hänger löst. Tar han ut bästa laget? Hur fräscha är spelarna han tar ut efter den heroiska insatsen för bara några dagar sedan borta i London där just det höga tempot och löpningen var nyckeln till att hålla Spurs stången? Även om spelarna som blir uttagna givetvis är professionella - hur mycket finns returmatchen i bakhuvudet? Vill man bli, utvisad, varnad, skadad? Clough har dessutom redan flaggat för att det inte blir samma starka elva som ställer upp mot Spurs och mindre rutinerade och slagkraftiga namn kommer ställas på banan idag.

Jermaine Beckford kallas in till hemmalaget inför matchen, anfallaren har gjort åtta mål på sina åtta senaste FA-cupmatcher. Testa honom som målskytt at anytime också? Jag tycker det. Även Paul Gallagher finns nyanländ med i Prestons trupp.

Ja, ni ser vart jag vill komma. Vi bryr oss inte om tjafs om tidigare möten eller form eller så. Visserligen talar både formkurvan och Sheffields sviktande bortaform i ligan för hemmalagsseger även det men jag tycker inte det är så relevant just idag.

Det här handlar om en match som är oerhört viktig för Prestons spelare och dess hemmafans, de spelar mot en motståndare som har extremt trötta ben och framförallt oerhört mycket viktigare saker att tänka på.

Ettan testas till 2.25 hos William Hill.
Beckford at anytime till 2.95x.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid
Spela på Preston-Shef Utd hos William Hill
Spela nu
RalleArvid - 24 Januari 2015 - 09:30
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: