Speltips

Speltips Bristol City-West Ham

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-25 15:00 Spela här

Speltips Bristol City-West Ham
Land: England Liga: FA Cup
Odds: 2.05 Speltips: 2
2015-01-25 15:00 Bristol City-West Ham 2 2.05 RalleArvid

Mycket har förändrats sedan jag bodde i östra London för några månader sedan. Ja, det är faktiskt inte längre sedan jag flyttade hem. Det är bara några månader sedan jag avslutade mitt flera års långa säsongskortsabbonemang på Upton park. Som jag har lidit. Vem kunde då tro att jag nu skulle sitta här och berätta om kontakter med mina polare som skvallrar om den bästa stämningen någonsin, den bästa fotbollen som spelats på 30-talet år. Jag hade hånskrattat åt er om ni föreslagit den utvecklingen när jag stod i Gelsenkirchen inför säsongen och såg hur det kastades öl på Sam Allardyce från vår sektion.

Hursomhelst, i den mest magiska av FA-cup-omgångar är det nu dags för West Ham att försöka städa av ett lag från en lägre division. Ett stabilt West Ham. Ett West Ham som bara en enda gång under hela tävlingssäsongen sett uddlösa ut (mot Southampton) och som även då de förlorat poäng mot storlagen faktiskt borde fått mer med sig.

Därför tror jag faktiskt att West Ham inte blir ytterligare fall av upset. Dels för att man inte är i position av att underskatta någon. Så pass vana vid att vara favoriter är man inte efter år av misär. Så pass sugna är man att avancera när man har en bättre chans än någonsin att åter ta hem FA-cupen på Wembley (förra finalen mot Liverpool var nere i Wales på Millenium).

I League 1 har Bristol City gått som tåget. Man har framförallt hemma kört över det mesta av motstånd och ligger på en andra plats. Men nu möter man ett lag som inte sviktat mer än en enda gång i sin prestation på hela säsongen och det mot topplag i Premier League. Hemma och borta. Vecka ut och vecka in. Det ska räcka 9 gånger av 10 även i FA-cupen.

Roa er gärna med att att kasta första stenen om jag skulle ha fel men med en trupp i harmoni där i princip alla nyckelspelare är friska, tillgängliga och dessutom i form ska det mycket till om inte ett lag som är 35 platser högre rankade i divisionerna ska ha en godkänd chans att slå tillbaka Bristol City. I synnerhet som förra året var nära att kosta Allardyce jobbet när han just i FA-cupen ställde över spelare i en tidig rond. Nu har han inte råd att göra samma sak, nu vet han att motorvägen mot Wembley ligger flera filer bred framför honom.

Med City, Chelsea, Spurs, Saints ute och med övriga toppkonkurrenter tvingade till omspel kommer West Ham ta den här chansen. Det skulle förvåna mig oerhört mycket om annat sker.

Starkaste laget på banan. Starkaste fanskaran på plats (tillochmed i hemmasekrionerna trots att polis och Bristols ansvariga försökt stoppa dem). Come on you Irons!

Rak 2:a spelas till 2.05 hos bet365 .com

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 24 Januari, 2015, 20:47

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
TheMechanic - 2015-01-25 09:50:41

Rygg. Kliver in på West Ham över 1.5 mål