Speltips

Speltips Brighton vs Arsenal

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-25 17:00 Spela här

Speltips Brighton vs Arsenal
Land: England Liga: FA-cupen
Odds: 1.90 Speltips: Brighton +0,5 ht
2015-01-25 17:00 Brighton vs Arsenal Brighton +0,5 ht 1.90 Polsater

Brighton +0,5 i halvtid spelas i FA-cup-matchen mot Arsenal. Så länge Brighton inte ligger under när domaren blåser för halvtidsvila så sitter spelet.

Vilken dag vi hade igår! Skrällarna haglade, storlagen hade kraftiga problem. Hela den här rundan kändes på förhand ruskigt kall, med en hel del storlag som spelade hemma mot lag från lägre divisioner, men i stället har det blivit väldigt intressant. Intressant det där med trender. I VM exempelvis var det tydligt: överspel i gruppspelet och underspel i slutspelet. Rätt så ofta håller trenderna i sig och nu försöker jag profitera på det genom att spela att Arsenal får det knepigt i första halvlek mot Championshipmotstånd.

Arsenals trupp:
Szczesny, Ospina, Gibbs, Mertesacker, Koscielny, Rosicky, Ozil, Giroud, Walcott, Chamberlain, Ramsey, Alexis, Monreal, S.Cazorla, Flamini, Chambers, Martinez, Campbell, Coquelin, Akpom, Bellerin.

Det snackas om rotering. Walcott och Özil är högaktuella för starter efter att båda nyligen kommit tillbaka från skador. WIlshere, Arteta, Debuchy, Welbeck är out. Bellerin och Oxlade har dragits med småskador, så vi får se hur det blir med dessa. Cazorla och eller Sanchez borde/måste vilas enligt mig, allt annat vore galenskap med tanke på hur mycket duon spelat senaste tiden. Men en tänkbar elva:

Szczesny
Bellerin, Chambers, Koscielny, Gibbs
Couqelin, Ramsey
Walcott, Özil, Rosicky
Giroud


Brighton ska inte ha några större skadebekymmer. Kommer till spel med självförtroende i ryggen efter 3-2 mot Ipswich i veckan. 4-0-1 på de fem senaste. Deras tränare Chris Hughton har uttalat sig enligt följande:

"...and we`re expecting a record crowd on Sunday, so we know what the game means to the fans and the football club.
“It`s a nice game for everybody concerned and especially our supporters who have been brilliant this week.
“There`s not one player who doesn`t want to play and it`s great for the club to be involved at this stage in the competition playing a team of Arsenal`s magnitude.
“I just hope that we can make it a really good day for everybody and if it`s a game we`re not able to win, then I hope the fans can go away and say we gave them everything and that they enjoyed what they saw.”

Precis. Årets match för hemmalaget, som naturligtvis kommer vara uppumpade till tänderna. Brighton kommer såklart försöka göra det så svårt de bara kan för Arsenalspelarna för att försöka hålla sig kvar i det här så länge som möjligt. Kommer inte bjuda på någonting och det kommer fokuseras och tas tid på fasta situationer.

Och om det är så att Walcott och Özil startar (vilket Wenger mer eller mindre medgett) så är det inte direkt dåligt för hemmalaget. Walcott har varit borta i ett år och bara gjort korta inhopp den senaste tiden. Det har dock synts att han är rejält ringrostig, inte minst i avslutningslägena. Han måste spela sig i form, men om han är på samma nivå som i sina inhopp den senaste tiden är han ett lätt byte. Özil fick 17 minuter i ett inhopp mot Stoke för ett par veckor sedan. Har varit borta fyra månader och bör också vara lite ringrostig. Det här är två av spelarna som ska göra det framåt för Arsenal och om de inte är 100 %, vilket vi har anledning att tro att de INTE är, så blir det problem.

Årets match för hemmalaget, lite rotation för Arsenal vilket förmodligen innebär att spelare som burit laget senaste tiden byts ut till förmån för mer formsvaga spelare...tror det kan bli som under lördagen, dvs. ett Premier League-lag som får problem mot ett lag från en lägre division. Sen tror jag att Arsenal kan greja det till slut ändå, skadeläget är förbättrat vilket gör att det finns alternativ på bänken. Därför väljer jag att spela det här halvtidsspelet i stället för fulltid. Tror det är Hasse Backe som brukar säga att sämre lag orkar hänga med bättre lag i 55-60 minuter, sedan tryter orken. Tycker det ligger en del i det.

Ska vi säga 0-0 i paus och 0-2 som slutresultat? Alla nöjda och glada så? Bra, då säger vi så.

@nokkan21

Polsater - 24 Januari, 2015, 23:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!