1-2 i går för min del. Min statistik sedan säsongsstarten är nu 116-77 (+75 units).
Vinstprocent: 60,1.
Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/simonle

--------

Jag har två spel klara inför NBA-kvällen. Jag skriver några rader om båda två. Det kan säkerligen bli fler spel under kvällen. Jag lägger ju upp alla spel på min spreadsheet men även på Twitter där jag heter @SimonLeppamaki.

-------

Jag börjar med LA Clippers ML (borta mot Phoenix) till oddset 1.76 på Betsafe .

Jag trodde mycket på Clippers inför säsongen. Jag såg dem som en av de stora favoriterna att vinna hela West. Men de började säsongen mer tveksamt. Nu har det dock börjat se bättre ut. Clippers har vunnit fyra av de fem senaste och sju av de tio senaste. Till nattens match kommer de med tre komfortabla segrar mot Sacramento, Boston och Brooklyn. Clippers har bara spelat två matcher den här veckan (måndag och torsdag). De är alltså utvilade, vilket jag ser som en viktig faktor inför nattens match mot snabba Phoenix.

Phoenix har också sett bra ut den senaste tiden. De har - precis som Clippers - vunnit fyra av de fem senaste och sju av de tio senaste. Tittar man på schemat så ser man dock att Phoenix har matchats lite tuffare den senaste tiden. De spelade i måndags (vinst mot Lakers), i onsdags (vinst med 118-113 mot Portland) och i fredags (förlust med 113-111 mot Houston). Fredagens förlust mot Houston var tung, då James Harden satte en matchavgörande buzzer-beater. Phoenix har ett helt gäng tuffa matcher framför sig nu. Efter nattens match mot Clippers fortsätter det med Washington, Chicago, Golden State, Memphis och Portland. En riktig mardrömsperiod.

Clippers har inte varit jättebra ATS den här säsongen. De är bland annat 1-6 ATS i de sju senaste bortamatcherna. Men jag väljer ändå att tro på Clippers här. Det handlar dels om spelschemat. Clippers är utvilade och har inga stormatcher framför sig som ligger och stör. Medan Phoenix kommer från en tung slutsekundsförlust och har massor av tuffa matcher framför sig. Det bör påverka dem negativt.

Jag tänker också att ett formstarkt Clippers kommer trivas mot Phoenix. Phoenix vill som bekant sätta fart på bollen och springa och skjuta mycket. Den matchbilden bör Clippers inte ha några problem med. Clippers har vunnit två av två mot Phoenix den här säsongen.

Spelar alltså: LA Clippers ML till oddset 1.76 på Betsafe .
Units: 3,5/5.

-------

Mitt andra spel är en dubbel. Jag spelar Atlanta -11,5 (hemma mot Minnesota) och Golden State -11,5 (hemma mot Boston) till oddset 1.86 på bet365 .
Units: 3/5.

Här handlar det om NBA:s två ATS-mördare Atlanta och Golden State. Båda två är skyhöga favoriter på hemmaplan. Golden State har ju som bekant kört över allt på hemmaplan den senaste tiden. De har vunnit de elva senaste hemmamatcherna med minst 13 poäng.

Atlanta har vunnit 29 av de 31 senaste matcherna. Nu ställs de mot Minnesota som i stället har radat upp förluster. Det här kan bara sluta på ett sätt.

Både Golden State och Atalanta är favoriter till -17,5 för tillfället. Så stora linor vill jag inte spela. Men att ”köpa” nåra poäng och spela båda till -11,5 känns som en bra lösning. Jag förväntar mig att både Golden State och Atalanta vinner med 15-20 poäng.


EDITERAD 2015-01-25 11.38:53

EDITERAD 2015-01-25 11.43:20

This is the stats tab
This is the post tip