Speltips

Speltips Rochdale-Stoke

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-26 21:00 Spela här

Speltips Rochdale-Stoke
Land: England Liga: FA-cupen
Odds: 1.85 Speltips: BLGM
2015-01-26 21:00 Rochdale-Stoke BLGM 1.85 RalleArvid

The magic of the FA-cup fortsatte igår om än i lite annan tappning. Magin bestod ju av att West Ham besegrade Bristol efter att Diafra ”he score when he wants” Sakho sett till att drömmen om Wembley lever och framförallt att dagens bästa spel satt till över dubbla smeten.

Sista matchen i denna omgång står mellan Rochdale och Stoke och jag har mina tankar klara inför den bataljen.

Som vi redan vet blåses det till spel i denna match med bakgrund av att samtliga lag från de lägre divisionerna gjort riktigt bra ifrån sig mot de förhandstippade Premier League-lagen. Brighton igår inget undantag då man vägrade släppa taget om Arsenal och även Bristol hade oroväckande många chanser att tas ledningen mot West Ham.

Nu ett möte där Stoke givetvis är favoriter men jag är säker på att hemmalaget inte kommer vara ofarliga. Ni vet vid det här laget att vi måste väga in hemmaplansfördel, hur mycket spelarna från de lägre divisionerna höjer sig i möten likt dessa och att det framförallt är offensivlustan och energin som förbättras när man får chansen att spela sitt livs match mot ett Premier League inför en fantastisk och fullpackad hemmastadion där dessutom stämningen inte blir sämre av att det är en kvällsmatch.

Rochdale har bara gått av sin hemmaplan mållösa två gånger på tio matcher. Man är ett måltokigt lag både offensivt och defensivt och en sak som är säker när topplaget i League 1 spelar hemma så är det att det kommer vara öppna spjäll och att det kommer bli åka av i båda riktningarna.

Hemmalaget ligger inom den positiva kvalmarginalen och har 45-33 i målskillnad efter 25 omgångar. På senaste tidens fem hemmamatcher har man 7-11 i målskillnad och sammanlagt snittar laget 3.1 mål i sina matcher vilket är högst i hela ligan.

Stoke är trots sin stundom primitiva och livsfarliga approach till matcherna ändå en smula pånyttfött och blir giftigare och giftigare för varje dag Mark Hughes håller ett träningspass. Offensiva och fartfyllda yttrar gör ett gott jobb att ta egna initiativ samt att serva en alltid farlig Crouch i luftrummet.

Stoke har precis som Rochdale bara blivit nollade två gånger på sina tio senaste matcher och vi bör givetvis inte tveka allt för mycket på att det kommer ha goda chanser att störa en stundom taggig defensiv i Rochdale från tredjedivisionen.

Vad landar vi i det här nu då? Jo, jag ser det som givet att Rochdale med sin inspiration, motivation och historia av målgladhet kommer se till att skapa tillräckligt med chanser för att stänka dit åtminstone en boll i Stokes nät. Samtidigt bör Premier League-laget vara det mest spelförande laget och dessutom favoriter till att vinna matchen så att hemmalaget skulle lyckas hålla nollan just i det här mötet när de sällan lyckas i övrigt ser jag även det som otroligt.

Inte ens virus i Rochdale, snö på planen eller jetlaggade Stoke-stjärnor från Dubai kommer ändra på min profetia.

Båda lagen att göra mål är mitt förslag till dagens bästa spel. 1.85 är bra betalt för detta hos bet365 .com

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 26 Januari, 2015, 10:13

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mannne - 2015-01-26 21:03:43

1-0 stoke

Aston - 2015-01-26 16:19:29

Vet du om Rochdales offensiva pjäs Peter Vincenti kommer till spel eller ej ? Utgick ju (tidigt) i senaste ligamatchen pga ömmande knä. I Stoke gissar jag att både Ryan Shawcross och Jonathan Walters vilas. Jack Butland får vakta kassen ?

Lycka till med spelet