Speltips

Speltips Leksand v Djurgården

Sport: Ishockey Spelstopp: 2015-01-27 19:00 Spela här

Speltips Leksand v Djurgården
Land: 1 Liga: SHL
Odds: 2,25 Speltips: 1
2015-01-27 19:00 Leksand v Djurgården 1 2,25 holms

Det är ju en synnerligen viktig match där ett jagande Leksand tar emot ett Djurgården som faller bit för bit i tabellen.
Jag vet inte exakt hur många poäng som skiljde lagen som allra mest förut, men det måste väl allt ha varit bortåt 15-16 i alla fall.
Nu är den siffran nere på sex pinnar. Vid en eventuell knäckevinst här (vilket jag är helt inne på), då skiljer det alltså bara tre poäng. Och detta Djurgården som startade den här säsongen så förtroendeingivande, med tugg om slutspel till och med, kan i allra högsta grad bli inblandat i den där sista försmädliga platsen som leder rakt ned i helveteshålet som går under namnet Kvalserien.
Om jag Djurgården verkar ha muskler och huvud för att reda ut det här?
Nja. Jag är klart tveksam. För nu ser det ut som om det är ett bensinstopp av stora mått mätt och man får absolut ingenting gratis alls.
Och det blir ju jobbigt i längden, när du får slita för varenda mål. I match efter match efter match.
Nu ska det också spelas ishockey borta. Och där har inte DIF vunnit en match sedan den 13:e november. Och då var de det skräckinjagande MODO som lades på rygg.
Sedan dess elva spelade matcher. Inte ens en tvåpoängare på kontot.
Det är ingen överdrift att påstå att det är tungt i Djurgårdslägret för tillfället.

Visst, man må fortfarande vara sex poäng före dagens motståndare. Men det är som nämnts en siffra som sjunkit konstant sedan att tag tillbaka.
Leksand kommer till start med vinden i ryggen. Djurgården med samma vind rätt i plytet.
En i Djurgården icke önskvärd Mattias Guter väntade i senaste omgången till det återstod 26 sekunder innan han sänkte Brynäs med sitt 3-2 mål inför fulla hus. Apropå vinden i ryggen.
Innan dess så hittade man även då ett sätt att vinna, då Modo lades på rygg hemma. En till synes säker 4-1 ledning inför den tredje perioden förbyttes dock till nervkittlande 4-3, men man redde trots allt ut stormen.
Och där hittar vi väl just ju den stora skillnaden mellan dessa lag i dag. Leksand vinner matcher som står och väger (eller där man är sämre, för den delen), medan Djurgården famlar efter precis det som Leksand för dagen har.

Hade hoppats på 2,00. Vi fick 2,25. Den tar jag rakt upp och ned.
Har vi 2-2 när det återstår 2-3 minuter så har jag ännu i börjat svettas. Leksand hittar en väg ur det här, på ett eller annat sätt ...

holms - 26 Januari, 2015, 20:26

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mr Orange - 2015-01-26 23:24:03

X