Speltips

Speltips Dordrecht-Heerenveen

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-30 20:00 Spela här

Speltips Dordrecht-Heerenveen
Land: Holland Liga: Eredivisie
Odds: 1.62 Speltips: Hereenveen Ö1.5
2015-01-30 20:00 Dordrecht-Heerenveen Hereenveen Ö1.5 1.62 RalleArvid

Fredag igen och fredag betyder ofta någon enstaka match i Championship, Tyskland eller Holland. Denna fredag är det Holland jag fastnat för primärt och när det är Holland jag fastnar för är det som så många gånger förr ett målbaserat spel jag fastnat för.

Heerenveen är en klubb som jag i egenskap av barndomsvän Viktor Elm följt tämligen nära. Även andra svenskar har ju gjort sig ett namn i föreningen och jag tror vi alla fotbollsintresserade stannar blicken lite extra kring deras slutresultat vid text-tv:n som en följd av svenskhistoriken i klubben. Förutom att det nästintill undantagslöst är svenska inslag i startelvan är en annan regel med Herenveen att det nästintill alltid är svårbedömt och lite formsvackigt (på gott och ont) vad gäller Herenveen.

Nu är Herenveen ligans tredje formstarkaste lag efter 11 poäng och 9-3 i målskillnad på fem senaste, lägg till där ytterligare ett instick av 4-1 i träningsmatch mot Truiden.

Nu åker man för att möta Dordrecht. Dordrecht har visserligen två raka utan förlust hemma nu men det mot tämligen undermåligt motstånd som om möjligt har än sämre form än de själva. Bortser vi från dessa två matcherhittar man dessförinnan följande resultatrad. Och ja, jag förstår om ni inte tror det men samtliga av följande resultat är HEMMAmatcher:

1-3
0-4
0-4
1-3
2-6
0-1
1-3
1-2.

Vi pratar inte om en taskig form totalt sätt, vi talar inte om en liten dipp på bortaplan eller en svacka som en följd av skadade spelare – vi talar om den vidrigaste och mest vedervärdiga formkurvan någonsin och det största defensiva haveri sedan hedenhös.

10 mål på fyra matcher för Hereenveen och dessutom fyra segrar med två mål eller fler gjorda på sex senaste talar om en trupp och ett lag i harmoni med offensiv slagkraft.

I gästerna saknas två ordinarie defensiva spelare vilket kan ställa till det i lagets chanser att hålla nollan och ta en seger men bör inte ha någon inverkan på lagets offensiv. Dessutom är lagkapten de Roon tillbaka och gjuter mod i laget. I hemmalaget förväntas samma elva som senast presenteras i laguppställningen.

Herenveen har revansch att utkräva från uddamålsförlusten senast. Jag ger laget goda chanser att reda ut denna tämligen lätta uppgift och åka hem med samtliga tre poäng men det absolut bästa spelet måste anses vara Herenveen att göra över 1.5 mål.

1.62 är taget för detta när det hittas hos bet365 .com

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 30 Januari, 2015, 12:13

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!